α Universen luontokuvakilpailu 
α Universen luontokuvakilpailu
Luonnon ikuistaminen 

Viime kuukaudet ovat totisesti olleet poikkeuksellisia, mutta monet meistä ovat nauttineet kuumasta kesästä. Toivottavasti olet päässyt ulos nauttimaan myös luonnosta kauneimmillaan. Oletpa sitten nähnyt auringonnousuja tai auringonlaskuja, lintuja puutarhassa tai vain yksinäisen puun, joka inspiroi sinua tarttumaan kameraan, luonto toimii aina valokuvaajien luovuuden lähteenä.

Uusimmassa kilpailussamme haluaisimme sinun jakavan oman tulkintasi luonnosta Alpha Universen Instagram-tilillä, samalla sinulla on mahdollisuus voittaa upeita palkintoja. Instagramissa 2.10.–15.11.2020 julkaistut kuvat ovat mukana kilpailussa, ja valokuvauksen asiantuntijoista koostuva raati valitsee kolme voittajakuvaa.

Palkinnot ovat seuraavat:

1. sija
Alpha 6600 + E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS ‑sarja TAI Alpha 7 III ‑runko (voittaja saa valita)

2. sija
FE 24-105mm f/4 G TAI E 16-55mm f/2.8 G (voittaja saa valita)

3. sija
RX100 V

Kilpailutyöt arvioidaan kuvan luovuuden, persoonallisuuden sekä visuaalisen/emotionaalisen vaikutuksen perusteella, ja voittajatyöt julkaistaan α Universe ‑sivustolla ja sosiaalisen median kanavilla.


© Albert Dros 

Käyttöehdot
EI OSTOPAKKOA

1. Sony α Universen Instagram-luontokuvakilpailun (”kilpailu”) tarjoaa Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Iso-Britannia (”Sony”). Instagram ei millään tavalla sponsoroi, tue tai hallinnoi kilpailua eikä se liity mitenkään Instagramiin. Jokainen tämän kilpailun osallistuja vapauttaa Instagramin kokonaan kaikista vastuista.

2. Kilpailu on avoinna yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla on henkilökohtainen Instagram-tili ja jotka asuvat Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Puolassa, Norjassa, Itävallassa, Ruotsissa, Belgiassa, Tanskassa, Portugalissa, Suomessa, Kreikassa, Romaniassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa, Unkarissa, Bulgariassa, Irlannissa, Tšekissä, Kroatiassa, Sloveniassa, Slovakiassa tai Turkissa (”kilpailumaat”). Sony-konsernin yritysten työntekijät ja heidän perheenjäsenensä eivät saa osallistua kilpailuun.

3. Kilpailu alkaa 2.10.2020 ja päättyy keskiyöllä 15.11.2020 ("kilpailuaika").

4. Osallistuaksesi kilpailuun sinun täytyy suorittaa seuraavat vaiheet.

Vaihe 1: seuraa Instagram-tiliä @alphauniversebysony.eu.

Vaihe 2: lataa Instagram-tilillesi Sonyn Alpha- tai RX-sarjan kameralla itse ottamasi valokuva ja lisää asuinmaastasi riippuen seuraava aihetunniste.

Luettelo maakohtaisista aihetunnisteista:

Saksa: #AlphaNatureDE
Iso-Britannia: #AlphaNatureUK
Ranska: #AlphaNatureFR
Italia: #AlphaNatureIT
Espanja: #AlphaNatureES
Alankomaat: #AlphaNatureNL
Sveitsi: #AlphaNatureCH
Puola: #AlphaNaturePL
Norja: #AlphaNatureNO
Itävalta: #AlphaNatureAT
Ruotsi: #AlphaNatureSE
Belgia: #AlphaNatureBE
Tanska: #AlphaNatureDK
Portugali: #AlphaNaturePT
Suomi: #AlphaNatureFI
Kreikka: #AlphaNatureGR
Romania: #AlphaNatureRO
Viro: #AlphaNatureEE
Liettua: #AlphaNatureLT
Latvia: #AlphaNatureLV
Unkari: #AlphaNatureHU
Bulgaria: #AlphaNatureBG
Irlanti: #AlphaNatureIE
Tšekki: #AlphaNatureCZ
Kroatia: #AlphaNatureHR
Slovenia: #AlphaNatureSI
Slovakia: #AlphaNatureSK
Turkki: #AlphaNatureTR

5. Kilpailuun osallistuvien valokuvien täytyy olla Sonyn Alpha- tai RX-sarjan kameralla otettuja. Instagram-tilisi täytyy olla julkinen, jotta voit osallistua kilpailuun. Julkaistun kuvan täytyy säilyä Instagram-tililläsi kohdassa 3 ilmoitetun kilpailuajan loppuun saakka, muutoin kilpailutyötäsi ei mahdollisesti huomioida.

6. Lähettämällä valokuvia kohdan 4 mukaisesti ja osallistumalla Kilpailuun osallistujien katsotaan hyväksyneen Kilpailun säännöt ja nämä ehdot ja sitoutuneen noudattamaan niitä. Kaikki muut Sonyn antamat osallistumisohjeet, jotka on julkaistu tällä verkkosivulla tai Instagram-tilillä @alphauniversebysony.eu, ovat osa Kilpailun sääntöjä.

7. Valokuvissa on huomioitava kohta 9 ja niiden on oltava luontokuvia, joissa on hyödynnetty Sony Alpha- tai RX-kameran ominaisuuksia. Voit lähettää kilpailuun niin monta valokuvaa kuin haluat, mutta jokaisen kuvan on oltava ainutlaatuinen ja näiden ehtojen mukainen.

8. Kilpailuun hyväksytään kuva(t), joita on muokattu millä tahansa kuvanmuokkausohjelmistolla tai vastaavalla ohjelmalla. Osallistuja takaa, että kuvanparannus on tehty laillisesti hankitulla ohjelmistolla.

9. Osallistujat eivät saa merkitä tunnisteella tai lähettää kilpailuun halventavaa, herjaavaa, siveetöntä, pornografista, rienaavaa, uhkaavaa tai laitonta materiaalia (valokuvissa tai niihin liittyvissä kommenteissa/tunnisteissa) tai materiaalia, jonka voidaan katsoa olevan rikollista tai kannustavan rikolliseen toimintaan, muuten aiheuttaa siviilioikeudellisen vahingonkorvausvastuun tai joka rikkoo lakia tai Instagramin käyttöehtoja. Osallistujat eivät saa lähettää valokuvia, jotka sisältävät vesileimoja, kuvien tekijänoikeustietoja tai kolmansien osapuolten tuotemerkkejä.

10. Sony arvioi kaikki kelvolliset kilpailutyöt, jotka on lähetetty Instagramin kautta kilpailuaikana. Valokuvia arvioidaan Sonyn yksinomaisen harkinnan mukaan luovuuden, persoonallisuuden sekä visuaalisen/emotionaalisen vaikutuksen perusteella. Sony valitsee kilpailutöistä finalistit edellä mainituilla kriteereillä. Lopullisen päätöksen voittajatöistä tekee valokuvauksen asiantuntijoista koostuva riippumaton raati, jonka päätökset ovat lopullisia ja sitovia.

11. Osallistujaan, jonka kuva on valittu voittajatyöksi, otetaan yhteyttä Instagram-yksityisviestillä Instagram-tililtä @alphauniversebysony.eu. Häntä pyydetään lähettämään valittuun valokuvaan liittyvät EXIF-tiedot ja osoittamaan näin noudattavansa kilpailuvaatimuksia. Sen jälkeen Sony lähettää potentiaaliselle voittajalle sähköpostitse ohjeet palkinnon lunastamisesta. Jos potentiaalinen voittaja ei vastaa ja noudata alkuperäisessä Instagram-yksityisviestissä annettuja ohjeita viiden (5) päivän kuluessa tai jos tiedot osoittavat, että valokuva ei ole näiden ehtojen mukainen, osallistuja ei voi saada palkintoa, vaan valitaan vaihtoehtoinen voittaja. Enintään kolmeen (3) vaihtoehtoiseen voittajaan otetaan yhteyttä.

12. Valokuvauksen asiantuntijoista koostuva raati valitsee kolme voittajakuvaa, ja palkinnot ovat seuraavat:

1. sija
Alpha 6600 + E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS ‑sarja TAI Alpha 7 III ‑runko (voittaja saa valita)

2. sija
FE 24-105mm f/4 G TAI E 16-55mm f/2.8 G (voittaja saa valita)

3. sija
RX100 V

13. Palkintoa ei voi lunastaa käteisenä tai hyvityksenä. Palkintoja ei voi vaihtaa tai siirtää toiselle henkilölle. Jos palkintoa ei jostain syystä ole saatavilla, Sonylla on oikeus tarjota samanarvoinen korvaava palkinto.

14. Voittaja vastaa yksin mahdollisista verovelvoitteista, joita palkinnon/palkintojen vastaanottamisesta seuraa. Vastaanottamalla palkintonsa voittaja suostuu vapauttamaan Sonyn kaikista tällaisista vastuista.

15. Voittajiin otetaan yhteyttä Instagram-tilin @alphauniversebysony.eu kautta joulukuun 2020 loppuun mennessä, ja palkinnot lähetetään voittajille maksutta tammikuun 2021 loppuun mennessä. Palkinnot toimitetaan vain osoitteisiin, jotka sijaitsevat kohdassa 2 mainituissa kilpailumaissa.

16. Lähettämällä valokuvia kilpailuun osallistuja takaa, että: (1) valokuvat ovat täysin kilpailun sääntöjen ja näiden ehtojen mukaisia; (2) valokuvat ovat alkuperäisvalokuvia, jotka osallistuja on ottanut Sony Alpha- tai RX-sarjan kameralla; (3) osallistuja omistaa kaikki oikeudet (mukaan lukien tekijänoikeuden) valokuviin; ja (4) valokuvat eivät loukkaa kolmansien osapuolten oikeuksia (mukaan lukien persoonallisuus- tai yksityisyydensuojaoikeutta tai henkilön muita vastaavia oikeuksia) ja että osallistuja on saanut kuvissa esiintyviltä henkilöiltä luvan käyttää kyseistä kuvaa. Osallistuja tiedostaa, että kolmansien osapuolten lähteistä (kuten muilta verkkosivustoilta tai blogeista) peräisin olevien kuvien lähettäminen on kiellettyä ja että tällaisten kuvien käyttäminen ilman lupaa voi olla tekijänoikeusrikkomus.

17. Kilpailutyöt voidaan sulkea pois kilpailusta tai palkinnot kumota, jos Sony voi kohtuullisin tavoin määrittää, että kilpailun osallistumisvaatimuksia, näitä ehtoja tai julkista järjestystä ja moraalia vastaan on rikottu.

18. Osallistuja myöntää Sonylle peruuttamattoman, ei-yksinomaisen, maksuttoman käyttöoikeuden kopioida, muunnella, muokata, mukauttaa, julkaista, jäljentää, näyttää, jaella tai muutoin käyttää lähetettyjä valokuvia missä tahansa verkkomediassa Euroopassa kuvan lähettämisestä lähtien 14.11.2022 saakka (mukaan lukien oikeuden siirtää käyttöoikeus toisille Sony-konsernin yhtiöille). Osallistuja tiedostaa ja hyväksyy erityisesti sen, että lähetetyt valokuvat saatetaan julkaista Sony-konsernin verkkosivustoilla ja sosiaalisen median tileillä ja että Sony saattaa muokata tai muuttaa kuvia (esim. rajata kuvaa tai lisätä kuvan, musiikkia tai äänitehosteita). Valokuvien muunlainen käyttö edellyttää sopimusta osallistujan kanssa. Osallistuja vakuuttaa, että hänellä on tarvittavat oikeudet myöntää tämän ehdon mukainen käyttöoikeus. Osallistuja suostuu luovuttamaan kaikki moraaliset oikeudet lähetettyjen valokuvien käyttöön.

19. Sonylla ei ole vastuuta lähetettyjen valokuvien käyttämisestä. Osallistujan vastuulla on ratkaista mahdolliset lähettämiinsä kuviin liittyvät ristiriitatilanteet kolmansien osapuolten kanssa omalla kustannuksellaan. Osallistuja suostuu vapauttamaan Sonyn, sen tytäryhtiöt, johtajat, työntekijät ja edustajat vastuista ja korvaamaan mahdolliset vaatimukset, vahingonkorvausvaatimukset, menetykset, kulut tai kaikenlaiset kustannukset, jotka aiheutuvat hänen osallistumisestaan tähän kilpailuun, mukaan lukien lähetettyjen kuvien käyttämisen Sonylla ja sen, että osallistuja hyväksyy tai käyttää palkintoa.

20. Sony ei anna minkäänlaisia suoria tai epäsuoria lupauksia tai takuita tästä Kilpailusta tai palkinnoista, lukuun ottamatta näissä ehdoissa nimenomaisesti mainittuja seikkoja. Sony ei vastaa teknisistä virheistä tai Instagram-alustan virheistä, jotka saattavat estää osallistujaa osallistumasta Kilpailuun tai vastaanottamasta tai lähettämästä yksityisviestejä. Sony ei pyri sulkemaan pois vastuuta kuolemasta tai henkilövahingoista, jotka aiheutuvat sen omasta huolimattomuudesta.

21. Osallistujan henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan Sonyn tietosuojakäytäntöä, joka on saatavilla osoitteessa ja henkilötietoja käytetään ainoastaan kilpailun hallinnointiin ja julkisuuden vuoksi, mukaan lukien kilpailuun liittyviin yhteydenottoihin, kilpailutöiden hallinnointiin ja palkintojen lähetykseen sekä voittajatöiden näyttämisessä, Sonyn markkinointi- ja myynninedistämistoimissa ja näihin toimenpiteisiin liittyvissä tarkoituksissa. Sony saattaa julkaista voittajatöistä osallistujan nimen, maan ja kameratiedot, jollei osallistuja kiellä näiden tietojen julkaisua.
22. Kaikki osallistujien antamat henkilötiedot tuhotaan tai poistetaan, kun Kilpailu on päättynyt, lukuun ottamatta palkintojen voittajia ja osallistujia, joiden kuvia käytetään.
23. Mikäli Sony ei pysty panemaan täytäntöön jotakin näistä säännöistä tai ehdoista, se ei tarkoita kyseisestä säännöstä luopumista.
24. Ellei osallistujan asuinmaan paikallisessa lainsäädännössä muuta määrätä, kilpailuun, mukaan lukien osallistumisvaatimuksiin sekä näihin ehtoihin, sovelletaan Englannin lakia ja riitatilanteet käsitellään Englannin ja Walesin tuomioistuimien oikeudenkäyttöalueella.