α9 Reborn | Laiteohjelmisto V5.0

Mine Kasapoğlu 

Laiteohjelmistoversion v5.00 – ladattavissa ilmaiseksi – julkaisun myötä palkittu α9 on saanut yli 20 uutta ominaisuutta ja merkittäviä päivityksiä aiempiin ominaisuuksiin.

AI-ohjattu automaattitarkennus

Suosittu automaattitarkennus on suunniteltu uudelleen, ja sen AI-ohjattu reaaliaikainen seuraava automaattitarkennus tarjoaa nyt nopeasti ja tarkasti seuraavan tarkennuksen sekä uskomatton täsmällisyyden.

Reaaliaikaisesti seuraava automaattitarkennus toimii yhdessä reaaliaikaisen Eye AF -toiminnon kanssa, joka myös sisältyy päivitykseen. Sonyn luokkansa parhaan Eye AF -teknologian uusin versio, reaaliaikainen Eye AF, käyttää myös AI-perusteista kohteentunnistusta, mikä mahdollistaa erinomaisen nopeuden ja suorituskyvyn tarkennettaessa kohteen silmiin. Reaaliaikaisen Eye AF -toiminnon avulla käyttäjät voivat nyt lisäksi aktivoida silmien tunnistuksen painamalla suljinpainikkeen puoliksi alas. Näin he voivat hyödyntää kohteenseurannan tarkkuutta myös silloin, kun kohteen silmät ovat väliaikaisesti piilossa kuvauksen aikana.

mine kasapoglu sony alpha 9 kaksi aitajuoksijaa vauhdissa

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 400mm f/2.8 GM OSS | 1/4000s @ f/4.5, ISO 400

Uusi nopea hybridi-automaattitarkennus tuo parannuksia myös videokuvaajille, jotka voivat nyt hyödyntää sujuvampaa ja tarkempaa tarkennusta videonkuvauksen aikana myös silloin, kun kohteet liikkuvat.

 

Kentällä

Ammattimainen urheiluvalokuvaaja Mine Kasapoğlu testasi v5.0-laiteohjelmistoa ja hämmästyi suosikkikameransa parannuksista.

Kehittyneet hallintaominaisuudet 

My Dial mahdollistaa räätälöidyt toimintomääritykset

Räätälöityjä toimintomäärityksiä voi nyt tehdä etu-/takanäppäimiin ja ohjauspyörään. Niiden ansiosta usein käytetyt toiminnot ovat nopeasti käytettävissä painettaessa mukautettua painiketta. Määrityksiä voi myös ottaa päälle ja pois päältä mukautettujen painikkeiden avulla.

sony alpha 9 my dial -valikko

Helpommat mukautettujen painikkeiden ja toimintovalikon asetukset

Kuvissa näkyvät valitut ohjaimet, jotka on lisätty mukautettuun painikeasetusnäyttöön ja joiden avulla on helpompi nähdä, mikä painike on valittu määritettäväksi. Myös toimintovalikon asetuksia on yksinkertaistettu.

sony alpha 9 mukautettujen painikkeiden valikko

Kuvan laatu

Päivitetty laiteohjelmisto tarjoaa merkittävästi paremman kuvankäsittelyn, mikä maksimoi täyden koon kennon kapasiteetin. Kamera pystyy nyt toistamaan valon hienovaraiset muutokset tarkemmin, minkä ansiosta kuvissa näkyvät pehmeämmät ja luonnollisemmat värisävyt ja paremmat automaattisen valkotasapainon tulokset.

mine kasapoglu sony alpha 9 aitajuoksija venyttelee ennen kilpailua

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 135mm f/1.8 GM OSS | 1/10000s @ f/1.8, ISO 400

Mobiilisovellukset

Imaging Edge Mobile ilmoitettiin PlayMemories Mobilen seuraajaksi tammikuuss. Nyt se on julkaistu uuden laiteiohjelmiston täydennykseksi yhdessä Transfer & Tagging -lisäosan kanssa.

Mine Kasapoğlu

Imaging Edge Mobile mahdollistaa kuvien välittömän siirron kamerasta mobiililaitteelle kuvaamisen aikana. Kuvia voi siirtää uudella Automaattinen taustasiirto älypuhelimeen -toiminnolla, minkä avulla käyttäjät voivat jakaa sisältöä suoraan puhelimestaan sosiaalisen median alustoille. Mobiilisovellus tukee myös 4K-videonsiirtoa ja tarjoaa kauko-ohjaintoiminnon.

Transfer & Tagging -lisäosa tarjoaa välittömän toimitusmahdollisuuden, sillä sen avulla käyttäjät voivat siirtää sisältöä mobiililaitteilleen kameran FTP-taustasiirron avulla keskittyen itse kuvaamiseen. Se mahdollistaa myös tekstin ja kuvatekstien ääneen lukemisen, mikä auttaa virtaviivaistamaan viestintää ja yleistä työnkulkua valokuvaajien ja muiden tiiminjäsenten välillä. Käytettävissä on myös verkkotoiminto, jonka avulla voit synkronoida kuvatekstisanaston useiden laitteiden välillä.

Parempi käytettävyys ja työnkulku

Laiteohjelmistoversio 5.0 tuo a9-kameraan myös useita asiakkaiden toivomia ominaisuuksia:

Paremmat kosketuslevytoiminnot
Parannettu kahden kortin toiminto
JPEG-laatu voidaan määrittää RAW- ja JPEG-kuvissa
Näytön sulkemisen voi valita suoraan näyttöpainikkeesta
Jatkuvien kuvien ryhmänäyttö

Käytettävyyden parannukset

Kontrastin automaattitarkennuspisteitä on lisätty 25:stä 425:een
Jatkuva tarkennus toimii aukkoon f/16 saakka, ja sitä on parannettu merkittävästi aukossa f/11

Saat lisätietoja uusista laiteohjelmistoista ja ohjelmistosovelluksista tukisivulta

Tässä artikkelissa mainitut tuotteet
ILCE-9
Täyden kennokoon peilitön α9-kamera, jossa pinorakenteinen CMOS-kenno

ILCE-9

SEL135F18GM
FE 135mm F1.8 GM

SEL135F18GM

SEL400F28GM
FE 400 mm F2,8 GM OSS

SEL400F28GM

Mine Kasapoğlu
alpha universe

Mine Kasapoğlu

Turkki

Valon, energian ja tunteen etsiminen, kuvattuna juuri oikealla hetkellä.

Näytä profiili


x