Ki Price Sony alpha 9 pariskunta katsoo hammaslääkärin vastaanotolla synkkänä kameraan

Miten kuvaan | Muotijutun tekeminen

Ki Price

Ennen varsinaisia kuvauksia kulisseissa tehdään paljon suunnittelutyötä. Kuvausten luovien visioiden keksiminen voi joskus olla työn vaikein osa, mutta koskaan ei voi tietää missä ja milloin inspiraatio iskee. Inspiraatio Hiljattain erääseen kuvaukseen tuli inspiraatio itse asiassa hammaslääkärikäynnistä! Näin upean tilan nimeltä Banging Dental ja ajattelin, että se sopisi hienosti valokuvaamiseen. Pidän sellaisista erikoisista tiloista. Etsin mielelläni outoja ja omaperäisiä paikkoja, mutta on jatkuvasti yhä vaikeampaa keksiä paikkoja ja ideoita, joita ei ole vielä käytetty.

Ki Price Sony alpha 9 malli istuu pinkillä sametti-istuimella jalat ristissä

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

No, kun paikaksi oli valittu upea hammaslääkärin vastaanotto, oli aika keksiä kuvaukselle taustatarina. Olin siellä 46-vuotiaana odottamassa hammashoitoa, ja äkkiä mieleeni välähti ajatus Kaunottaresta ja Kulkurista. Ajattelin, että sen avulla voisin esitellä erilaisia muotityylejä. Samalla pelaisin tilalla ja oudolla vastakkainasettelulla: miksi joku kuvaisi hammaslääkäriä? Sehän pelottaisi useimpia ihmisiä.

Ki Price Sony alpha 9 miesmalli istuu hammaslääkärin tuolissa ja katsoo synkkänä kameraan vieressään seisova nainen, joka pitelee hammaslääkärin lamppua

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Yhteistyökumppanit

Kun konsepti on päätetty, seuraavaksi etsitään yhteistyölle oikeat ihmiset. Minulla on oma tyylini kuvata, ja vastaavasti haluan tiimiini stylistejä sekä hius- ja meikkitaiteilijoita, joilla on omat, minun työtäni täydentävät tyylinsä. Näin tavoittelemme yhteistä päämäärää. Hammaslääkäriprojektissani Amy Still oli stylistinä, ja hiukset sekä meikit teki Tom Gillian. He ottivat minun visioni ja konseptini sekä lisäsivät niihin oman tyylinsä.

Ki Price Sony alpha 9 nuoripari kurkistaa hammaslääkärin vastaanoton lasioven läpi

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Tiimin sujuva yhteistyö on tärkeää, joten teen aina kuvauksissani pari asiaa. Ensinnäkin olen aina itse ensimmäisenä paikalla ja juttelen kaikkien kanssa. Sitten haen kahvia! En pyydä sitä avustajalta. Haluan kuvauspaikalle mahtavan ilmapiirin, ja sen luominen alkaa itsestäni. Salainen aseeni Kiireisen arkielämän keskellä voi olla vaikeaa saapua kuvauspaikalle kevein mielin, mutta se on silti hyvin tärkeää. Kuvan ottaminen on kuvauksen osa-alueista melkeinpä vähiten tärkeä. Yksi tapa pitää askel kevyenä on musiikki. Kameralaukussani Sonyn α7R III -kameran vieressä on aina Bluetooth-kaiutin. Se kulkee mukanani kaikkialle ja on ikään kuin salainen aseeni. Valitsen lähes aina musiikin vasta kuvauspaikalla, ja minulla on erilaisia soittolistoja eri tyyppisiä kuvauksia varten.

Ki Price Sony alpha 7RM3 mies- ja naismallit poseeraavat kameralle boheemeissa vaatteissa

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Työkalut

Kun puhutaan työkaluista, α7R III on aina vakiokamerani, koska käytän paljon salamaa. Näin voin ottaa 10 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella salaman kanssa. Tämä kuulostaa erikoiselta, koska nopean liikkeen vangitsemiseen liitetään usein α9, mutta jos kuvaan toimintaa salamalla, käytän yleensä α7R III:a.

Eniten käyttämäni objektiivi on varmaankin Sonyn Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA. Se on vakioputkeni. Se on kevyt, erittäin tarkka ja saa taustat näyttämään hyvältä. Pakkaan sen kameralaukkuuni ensimmäisenä. Pidän myös Sonyn FE 85mm f/1.4 GM -objektiivista. Se on uskomaton, eikä sitä voi kehua liikaa. Kun kuvauspaikka on pieni, enkä voi perääntyä tarpeeksi kauas sommitellakseni otoksia, vaihdan 55 mm:n objektiiviin saadakseni saman vaikutelman mutta laajempana.

Ki Price Sony alpha 9 nuori mies istuu vaaleanpunaisella sametti-istuimella vieressään ystävänsä toinen polvi istuimella

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Lopuksi vielä FE 70-200mm f/2.8 GM on minusta mahtava objektiivi. Pääsen käyttämään sitä vain kuvatessani muotinäytöksiä, kun tarvitsen erilaisia otoksia. Se on sääli, sillä käyttäisin sitä mielelläni enemmänkin.

Ki Price Sony alpha 7RM4 värikkäästi puettu malli poseeraa käsivarsi vaaterekillä

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Viimeiset neuvot

Neuvoni aloitteleville valokuvaajille palautuvat ihmisiin ja heidän kohtaamiseensa. Mene avustamaan valokuvaajaa. Juttele aikakauslehtien kuvaosastojen ihmisille. Verkostoidu Instagramin avulla. Paina mieleesi stylistejä, meikkitaiteilijoita ja malleja. Paina mieleesi aikakauslehdet ja kuvatoimittajat, äläkä arkaile tarttua puhelimeen. Kun et saa vastausta, jatka tekemistä ja luomista! Verkostoituminen ja sisällön tuottaminen ovat kaikki kaikessa.

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!