Minun nimeni on Simone Cioè ja asun Milanossa, jossa työskentelen ammattivideontekijänä ja sisällöntuottajana. Olen erikoistunut kaupallisiin projekteihin ja tuotevideoihin ja tuotan sisältöä YouTubeen arvostelemalla valokuvaus-/videokalustoa ja luomalla opetussisältöä harrastajavideoiden tekijöille.
Olen hiljattain testannut Sonyn Alpha 7C:tä ja haluan kertoa vinkkini, miten tuotetaan parempaa YouTube-sisältöä kotistudiolaitteistolla.
Ensivaikutelmat Alpha 7C
Stä Olen viimeisen kahden vuoden ajan käyttänyt Alpha 7III:a päästudiokameranani, mutta käytettyäni muutaman päivän ajan Alpha 7C:tä olen päättänyt vaihtaa siihen! Tämän päätöksen taustalla on kolme pääsyytä:
Sen lisäksi – kuten näytin videossa – testasin Sonyn uutta Imaging Edge Webcam -sovellusta, joka muuttaa Alpha-kameran web-kameraksi. Se on mahtava Twitchin/YouTuben live-suoratoistoihin, koska se on helppo ja nopea pystyttää. Tämä maksuton sovellus on nyt saatavana myös Alpha 7C:hen ja se tekee live-suoratoistosta hyvin helppoa, jos haluaa täyden kennokoon antaman ammattimaisen ilmeen ja helpon tallennusvälineen.
Studiolaitteisto ja lisälaitteet
Kalusto
Kuten kerroin, käytän nyt Alpha 7C:tä FE 35mm F/1.8 ‑objektiivilla pääkalustona studiossani. Tykkään täyden kennokoon kameran polttovälistä – se sopii täydellisesti tarvitsemiini otoksiin, ja se tuottaa polttovälillä f/1.8 tasaisen epätarkan taustan. B-rullan otoksissa käytän eri objektiiveja, kuten FE 20mm f/1.8 G -objektiivia, nopeaa 24–70 mm:n vakio-objektiivia ja makro-objektiiveja, jotta saan kuvamateriaaliin elokuvamaisen tuntuman. Käytän myös hyvin yksinkertaista kolmijalkaa pitämään kameraa vakaana.
Ääni
Kuvaan mielelläni kahden mikrofonin kanssa (toinen mikki toimii äänten varajärjestelmänä), joten käytän XLR-K3M-sovitinta, jossa on monikanavaiset tulot. Se on pieni ja helppokäyttöinen ja antaa joustavuutta, jos kuvaa haastattelua kasvokkain. Käytän usein myös digitaalista ECM-B1M-mikrofonia, joka tuottaa erittäin terävää tulosta ja on yhteensopiva Alpha 7C:n digitaalisen ääniliitännän kanssa.
Valaistus
Valaistuslaitteistoni on yksinkertainen – vain kaksi tasovaloa ja satunnaisesti muunnin kuvan väritasapainon muuttamiseen.
Paras neuvoni videokuvaajalle, joka haluaa alkaa tuottaa sisältöä YouTubeen, on yksinkertainen: opettele ymmärtämään valoja ja ääntä.
Alpha 7C:llä saa upeaa videolaatua, mutta sekään ei ole yhtä upeaa ilman tasapainosta valaistusta. Aloita laittamalla yksi tasovalo 45 astetta pääsi yläpuolelle ja toinen valonlähde taaksesi, jotta erotut taustastasi ja saat luotua tunnelmaa lavastukseesi.
Äänen suhteen neuvoisin koettamaan ymmärtää tilaa, jotta löydät parhaan ratkaisun. Esimerkiksi minulla on paljon kaikua ja jälkikaiuntaa studiossani, joten pieni kaulamikrofoni on täydellinen eristämään ääneni ja antamaan hienoja tuloksia. Selkeä ääni on aivan yhtä tärkeää kuin visuaalinen puoli, jos halutaan tuottaa parempaa sisältöä.
Yleisohjeita hyvän YouTube-sisällön tuottamiseen
Kaikki videoni ovat käsikirjoitettuja, ja minulle on tärkeää kirjoittaa kaikki ylös, ennen kuin alan kuvata uutta sisältöä – erityisesti arvioita. Täytyy muistaa paljon faktoja ja minun on varmistettava, etten unohda mitään. Lisäksi harjoittelu on mielestäni hyvin hyödyllistä siihen, että vaikuttaa viihtyvän kameran edessä ja sanoo sanottavansa vaivattomasti.
Koetin kertoa muokkaamisesta mahdollisimman paljon videolla, mutta B-rullan kuvamateriaali voi todella parantaa videota ja antaa vaihtelua. Se voi olla visuaalisesti mielekkäämpää kuin joidenkin osien selittäminen sanallisesti.
Väritasapaino on myös tärkeä aihe. Neuvon käyttämään aikaa kamerassa parhaalta näyttävän kuvan luomiseen, sillä itse en käytä S-log-profiileja. Tiedän, että se on hyvä lisätoiminto, mutta omassa työnkulussani minulla ei ole aikaa värien paranteluun YouTubea varten. Käytän pääasiassa kaikissa Sonyn kameroissani HLG 2 -profiilia, jonka ansiosta on helpompaa valottaa oikein ja ihon sävyt ovat jo valmiiksi hienot, erityisesti Alpha 7C:llä.