nadine sony alpha 7c äiti ja lapsi istumassa ruohikossa

Parempia perhelomakuvia Alpha 7C:llä

Olen Nadine Saksan Hampurista ja neljän suloisen pojan äiti.

Instagram-tilini nimen Myboys and I mukaisesti otan yhteisöni mukaan jokapäiväiseen elämääni ja annan heidän osallistua näihin äitinä olemisen jännittäviin hetkiin. Tykkään jakaa kuvia matkoiltamme, retkiltämme ja arkielämästämme. Olen aina ikuistanut hetkiä elämästäni, mutta äidiksi tuloni jälkeen ja lasten kasvaessa niin nopeasti olen halunnut ikuistaa mahdollisimman paljon muistoja.

Ja juuri siihen tarkoitukseen Sonyn uusi Alpha 7C on tehty. Neljän villin pojan kanssa tarvitsin jotain pientä ja kevyttä, jonka voisin ottaa kaikkialle mukaani ja jonka voisin luottaa tallentavan kauniita muistoja seikkailuistamme.

Innokkaana valokuvauksen harrastajana ja äitinä haluaisin jakaa vinkkejäni siitä, miten saa parempia perhekuvia arjen lomassa.

nadine sony alpha 7c äiti kuvaamassa kahta lasta

Vinkki 1 – Nopea asetus hienojen kuvien ottamiseen Alpha 7C:llä

Tykkäämme perheenä matkustaa ympäri maailmaa, mutta kun se ei ole mahdollista, yritämme paeta lähelle luontoon viettämään laatuaikaa yhdessä. Alpha 7C on täydellinen näihin tilanteisiin: se on kevyt, pienikokoinen ja täyden kennokoon kamera, joka tuottaa parasta laatua minne tahansa menemmekään.

Kuvattaessa suosittelen käyttämään sekä RAW- että JPEG-muotoja. JPEG on kevyempi siirtää, mutta RAW-tiedostoista pystyy retusoimaan kuvia oman maun mukaan Imaging Edge Desktop -sovelluksen Edit-toiminnolla (sen saa ladattua ilmaiseksi Sonyn sivustolta) tai Adobe Lightroomilla. Niissä resoluutio pysyy tarpeeksi korkeana paperikuvien valokuva-albumeihini tulostusta varten, mikä ei oikeastaan onnistu älypuhelimilla.

nadine sony alpha 7c muotokuva pienestä maassa istuvasta pojasta © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Jos ohjelmiston käyttäminen kuvien muokkaamisessa tuntuu hankalalta, se ei ole ongelma. Alpha 7C:n värit ovat hyvin lähellä todellisuutta, joten voit vain lisätä nopeasti suosikkisuodattimesi sovelluksesta jälkikäteen.

Käytän kuvauksissa asetuksista usein P-tilaa, jolloin voin luottaa kameran valottavan näkymän asianmukaisesti. Tämä tila löytyy kameran ylävalitsimesta ja sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Saan ammattimaiselta näyttäviä tuloksia epätarkalla taustalla esimerkiksi muotokuviin, vaikka en ole ammattilainen. Jos haluaa opetella käyttämään manuaalisia säätöjä, tätä kameraa voi edelleen käyttää tälläkin tavoin. Se on täydellistä, jos haluaa opetella valokuvausta.

nadine sony alpha 7c lapsia leikkimässä ruohikolla aurinko takanaan © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Vinkki 2 – Näin otat parempia kuvia lapsistasi

Se ei ole aina helppoa... joskus heitä ei huvita ja joskus he eivät tykkää, että heitä kuvataan. Jos haluaa ottaa hienoja kuvia lapsistaan, täytyy olla nopea!

Ensimmäinen vinkkini on luottaa täysin kameran automaattitarkennukseen. Sony on sisällyttänyt tähän kameraan silmien seurantatoiminnon (reaaliaikaisen Eye AF -toiminnon), joka mahdollistaa ihmisen tai lemmikkieläimen silmien seuraamisen niiden liikkuessa. Tämän toiminnon käyttöönotto on todella helppoa! Käynnistä kamera ja kohdista se lapseesi. Paina sitten laukaisin puoliväliin, jolloin pitäisi tulla näkyviin vihreä laatikko silmien tai kasvojen kohdalle. Tämä tarkoittaa, että kamera tarkentaa täydellisesti ja on valmis ottamaan kuvan. Voit pitää sormen painettuna puoliväliin, kunnes huomaat hienon hetken. Paina sitten laukaisin kokonaan pohjaan ja ota kuva.

Toinen vinkkini on hetkiin, jolloin lapset leikkivät ja toiminta on ennakoimatonta. Alpha 7C:llä pystyy ottamaan jopa 10 kuvaa sekunnissa, mikä on ratkaisevaa oikean ilmeen ikuistamiseksi.

Tämä toiminto otetaan käyttöön yksinkertaisesti painamalla Fn-painiketta kameran takana ja valitsemalla vierityspyörällä Drive-kuvaustila. Napsauta sitä, valitse pyörällä jatkuva kuvaus ja vahvista valinta keskipainikkeella. Kun nyt painat suljinta, kamera kuvaa jatkuvasti, kunnes toiminta lakkaa.

Viimeinen vinkkini on kääntyvän näytön käyttö. Se on hyödyllinen, kun haluat katsoa nopeasti, mitä on tekeillä, ja nähdä samalla, mitä kuvaat. Näytön avauskulmaa pystyy säätämään, joten sitä on vielä kätevämpää käyttää kuin katsella etsimen läpi.

Opettelen yhä uusia tekniikoita – haluaisin ottaa parempia muotokuvia tulevaisuudessa – ja siihen tämä kamera on täydellinen.

nadine sony alpha 7c hymyilevä poika istumassa keinussa © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Vinkki 3 – Näin otat itse perhemuotokuvia ilman, että joku jää ulos kuvasta

Suosikkikuviani ovat perhekuvat! Mutta ne ovat myös vaikeimpia ottaa – ainakin neljän pienen lapsen kanssa. Meillä oli ennen tapana ottaa kuvia tässäkin kamerassa olevalla itselaukaisimella, mutta minä jäin lopulta aina pois kuvasta.

Se on nyt paljon helpompaa ja hauskempaa, kun pystyn ohjaamaan kameraa älypuhelimellani. Lataa vain Imaging Edge Mobile -sovellus Sonyn sivuston Tuki-osiosta.

Sen tehtyäsi näet älypuhelimellasi live-kuvaa kamerastasi. Asetan yleensä kameran kolmijalalle etukäteen, ja varmistan sitten puhelimestani, että rajaus on hyvä. Sitten pyydän kaikkia hymyilemään ja painan laukaisinta sovelluksessa.

Tämän sovelluksen toinen siisti toiminto on se, että kuvat voi siirtää suoraan kamerasta älypuhelimelle. Halutut kuvat vain valitaan sovelluksen syötteestä ja ladataan puhelimelle.

Voimme ottaa ihania kuvia kotisohvalla tai ulkona metsässä ja jakaa ne älypuhelimesta sukulaisillemme.

nadine sony alpha 7c rento perhemuotokuva © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Vinkki 4 – Luovia tyylejä ja kuvakulmia

Kuten kerroin, opettelen yhä valokuvaamista, mutta tässä kamerassa on luovia kuvaustiloja, joiden avulla tietyistä tilanteista saa eniten irti. Ne saa käyttöön vierittämällä valikkoa alaspäin, kunnes löytyy valikko Creative style. Valitse kuvaamiseen parhaiten sopiva tyyli (Night, Sunset, Portrait), jolloin kamera säätyy automaattisesti.

nadine sony alpha 7c auringonlasku järven yllä © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Toinen vinkki luovaan kuvaamiseen on ottaa kaikki hyöty irti kääntyvästä näytöstä. Äitinä vietän suurimman osan leikkiajasta lasten kanssa lattialla! Tämän näytön ansiosta voin ottaa kuvia lapsistani eri kulmista ilman, että joudun makaamaan lattialla tai seisomaan varpaillani saadakseni kuvan yläpuolelta. Näin voi saada aika luovia kuvakulmia!

nadine sony alpha 7c ulkona kuplia puhaltava poika © Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Viimeinen vinkkini hienojen perhemuistojen luomiseen

Jokainen osaa ikuistaa kauniita muistoja ja tehdä kuvistaan aivan erityisiä. On tärkeää, että kuva rakkaasta muistosta kestää ikuisesti. Alpha 7C on kevyt ja helppokäyttöinen, joten sitä on helppo kantaa mukanaan kaiken aikaa. Sitten täytyy vaan kokeilla. Sanonkin aina, että meidän jokaisen sisällä on pieni taitelija.

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!