den lennie kuvaamassa videota sony alpha 7III -kameralla

Videon kuvaaminen

Den Lennie

Ammattimainen elokuvantekijä Den Lennie kertoo näkemyksiään videokuvauksesta Sonyn FS5 II- ja α7 III -kameroilla: valotuksen perusteista aina äänen tallentamiseen.

Johdanto

Tämä sarja on suunniteltu avuksi kuvaajille, jotka haluavat kuvata sekä stillkuvia että videoita. Sekä α7 III:lla että FS5 II:lla voidaan kuvata korkealaatuisia videoita, ja tässä videosarjassa esittelen, miten molemmilla kameroilla saadaan parhaat tulokset.

Kokoluokka

Tärkeimmät valinnat ovat usein kuvauskohde ja kuvauspaikka. Joissain tilanteissa kannattaa käyttää pientä ja huomaamatonta kameraa, kuten ILC:tä, kun taas joskus etusijalla ovat ergonomia ja varusteet.

Tallennusvälineet

Valokuvauksessa otetaan yleensä RAW- tai JPEG-kuvia tai molempia. Videokuvauksessa sen sijaan tarvitaan tehokkaita koodekkeja ja nopeita tallennusvälineitä.

Valotusaika

Yksi suurimmista haasteista, joita videokuvausta aloittelevat valokuvaajat kohtaavat, on verrattain hidas valotusaika, joka on sidottu käytettävään kuvataajuuteen. Saadaksemme videoihin realistisen liikkeen sumentumisen, meidän on käytettävä 180 asteen sääntöä.

Valkotasapaino

Kun videota kuvatessa osoittaa kameralla tiettyyn suuntaan, saa tietyn värilämpötilan, ja kun kameralla osoittaa toiseen suuntaan, saa aivan toisen värilämpötilan.

Valotuksen hallinta

Valokuvauksessa valotusta hallitaan kolmella pääominaisuudella, jotka ovat aukko, valotusaika ja ISO-arvo.

Äänen tallentaminen

Huonolaatuinen ääni voi pilata muuten hyvän videon, jolloin katsojien mielenkiinto lopahtaa, vaikka otoksesi olisivat kuinka hienoja tahansa. Ammattitason XLR-liitännät voivat saada aikaan merkittävän eron.

Kuvaprofiilit

Näillä esivalinnoilla saat nopeasti erilaisia luovia ulkoasuja videoihisi. FS5 II:ssa on 10 eri profiilia, mukaan lukien profiilit HDR-kuvausta ja Log-kuvausta varten.

Suuret kuvataajuudet

Yksi α7 III- ja FS5 II -kameroiden hienoimmista ominaisuuksista on hidastettujen videoiden kuvaaminen. Tässä tilassa videot kuvataan suuremmalla kuvataajuudella (esimerkiksi 100 kuvaa sekunnissa) ja kuvamateriaali hidastetaan jälkikäsittelyssä tai FS5 II:n tapauksessa suoraan kamerassa.

Esitellyt tuotteet

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!