Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Videokuvaus

Den Lennie

Ammattimainen elokuvantekijä Den Lennie kertoo arvokkaita ohjeita videokuvaukseen – valotuksen perusteista äänen tallentamiseen Sony FS5 II- ja Sony α7 III -kameroilla.

Johdanto

Tämä sarja on suunniteltu valokuvaajille, jotka haluavat kuvata myös videoita. Sekä α7 III että FS5 II ottavat laadukasta videokuvaa, ja tässä videosarjassa esittelen, kuinka saat parhaat tulokset kummallakin kameralla.

Muotoilu

Tärkeimmät valinnat ovat usein kuvauskohde ja kuvauspaikka. Joissakin tilanteissa kannattaa käyttää pientä ja huomaamatonta kameraa, kuten ILC:tä, kun taas joskus etusijalla ovat ergonomia ja varusteet.

Tallennusvälineet

Valokuvauksessa otetaan yleensä RAW- tai JPEG-kuvia tai niitä molempia. Videokuvauksessa sen sijaan tarvitaan tehokkaita koodekkeja ja nopeita muistivälineitä.

Valotusaika

Yksi suurimmista haasteista, joita videokuvausta aloittelevat valokuvaajat kohtaavat, on verrattain hidas valotusaika, joka on sidottu käytettävään kuvataajuuteen. Saadaksemme videoihin realistisen liikkeen sumentumisen, meidän on käytettävä 180 asteen sääntöä.

Valkotasapaino

Kun videota tehdessäsi osoitat kameralla tiettyyn suuntaan, saat tietyn värilämpötilan, ja kun osoitat kameralla toiseen suuntaan, saat aivan toisen värilämpötilan.

Valotuksen hallinta

Valokuvauksessa valotusta hallitaan kolmella pääominaisuudella, jotka ovat aukko, valotusaika ja ISO-arvo.

Äänen tallentaminen

Huonolaatuinen ääni voi pilata muuten hyvän videon, jolloin katsojien mielenkiinto lopahtaa, vaikka otoksesi olisivat kuinka hienoja tahansa. Ammattitason XLR-liitännät voivat saada aikaan merkittävän eron.

Kuvaprofiilit

Näillä esivalinnoilla saat nopeasti erilaisia luovia ulkoasuja videoihisi. FS5 II:ssa on 10 eri profiilia, mukaan lukien profiilit HDR-kuvausta ja Log-kuvausta varten.

Suuret kuvataajuudet

Yksi α7 III- ja FS5 II -kameroiden hienoimmista ominaisuuksista on hidastettujen videoiden kuvaaminen. Tässä tilassa videot kuvataan suuremmalla kuvataajuudella (esimerkiksi 100 kuvaa sekunnissa) ja kuvamateriaali hidastetaan jälkikäsittelyssä tai FS5 II:n tapauksessa suoraan kamerassa.

Esitellyt tuotteet
ILCE-7M3
α7 III, jossa on 35 mm:n täyden koon kuvakenno

ILCE-7M3

ILCE-7RM3
FS5 II

PXW-FS5M2

Aiheeseen liittyvät artikkelit


x