Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Alpha Universe -tarinan yksityiskohdat
Sony World Photography Awards
Vuoden 2020 voittajat 

Nyt 13. kertaa järjestettävä kansainvälisesti arvostettu Sony World Photography Awards on maailman valokuvakalenterin tärkeimpiä tapahtumia.

World Photography Organisationin tuottaman palkintogaalan tarkoituksena on luoda alusta valokuvauskulttuurin jatkuvalle kehitykselle. Palkintogaala tukee tätä tunnustamalla loistavaa valokuvaustyötä aiemmin tehneitä Outstanding Contribution to Photography -palkinnolla sekä etsimällä tulevaisuuden tähtiä ja tarjoamalla heille mahdollisuuden saada näkyvyyttä töilleen ympäri maailmaa. Tämä on mahdollista palkinto-ohjelman, opiskelija- ja nuorisokilpailun sekä Sony-apurahojen ansiosta. Apurahat ovat osoitus Sonyn sitoutumisesta valokuvauskulttuuriin, sillä niiden kautta Sony syventää yhteistyötään yksittäisten voittajien kanssa heidän uriensa edistämiseksi.

Vuoden 2020 voittajat on nyt julkistettu, joten esittelemme heidän töitään mielellämme täällä.

Vuoden kuvaaja | Pablo Albarenga, Uruguay

Pablo Albarenga SWPA 2020 -voittaja

© Pablo Albarenga, Uruguay, finalisti, ammattilainen, luova, 2020 Sony World Photography Awards

Seeds of Resistance on työkokonaisuus, joka yhdistää valokuvia maisemista ja alueista, jotka ovat kaivostoiminnan tai tehomaatalouden uhkaamia, sekä muotokuvia aktivisteista, jotka taistelevat niiden säilyttämiseksi. Pablo tutkii suhdetta maan – pyhän maan, jolla sadat esi-isien sukupolvet lepäävät – ja sen puolustajien välillä. Kuvien päähahmot nähdään yläpuolelta, kun he asettavat henkensä alttiiksi maansa puolesta. 

Avoimen sarjan vuoden kuvaaja | Tom Oldham, Yhdistynyt kuningaskunta

Tom Oldham SWPA 2020 -voittaja

© Tom Oldham, Yhdistynyt kuningaskunta, avoimen sarjan vuoden kuvaaja, avoin sarja, muotokuvaus, 2020 Sony World Photography Awards

Black Francis on mustavalkomuotokuva Pixiesin nokkamiehestä Charles Thompsonista (tunnetaan myös nimellä Black Francis), joka on alun perin otettu MOJO-lehteen. Tom pyysi Francisia näyttämään turhautumisensa kuvaussessioihin: Francis näytti ärtymyksensä täydellisesti hautaamalla kasvonsa käsiinsä. Tuloksena oli ilmeikäs valokuva, jota käytettiin artikkelin pääkuvana.

Vuoden opiskelijakuvaaja | Ioanna Sakellaraki, Kreikka

Ioanna Sakellaraki SWPA 2020 -voittaja

© Ioanna Sakellaraki, Kreikka, vuoden opiskelijakuvaaja, opiskelijakilpailu, 2020 Sony World Photography Awards

Aeiforia esittelee yökuvia aurinkopaneeleista, tuuliturbiineista ja akkufarmeista, joita käytetään Kreikan Tilosin pienellä saarella. Se on Välimeren ensimmäinen saari, joka käyttää lähes kokonaan uusiutuvaa energiaa. Ioanna voittaa 30 000 euron Sony-digitaalikuvauspaketin laitokselleen.

Alpha Female Award -voittaja | Lily Dawson-Punshon, Yhdistynyt kuningaskunta

Lily Dawson Punshon SWPA 2020 -voittaja

© Lily Dawson-Punshon, Yhdistynyt kuningaskunta, voittaja, Alpha Female Award -palkinto, 2020 Sony World Photography Awards

Lilyn muotokuva viittaa historiallisiin maalauksiin, etenkin Johannes Vermeerin Turbaanipäiseen tyttöön, mutta hän on tuonut mukaan 2000-luvun otetta. Lily kertoo hänen kuviensa tarkoituksena olevan tutkia suhdetta menneisyyden ja nykyisyyden välillä: sitä miten, ne ovat toistensa vastakohtia ja tukevat toisiaan.

Vuoden nuori kuvaaja | Hsien-Pang Hsieh, Taiwan, 19 vuotta

Hsien Pang Hsieh SWPA 2020 -voittaja

© Hsien-Pang Hsieh, Taiwan, vuoden nuori kuvaaja, nuoriso, katuvalokuvaus, 2020 Sony World Photography Awards

Hurry esittelee katutaiteilijan, joka näyttää kävelevän kiireesti, vaikka hän on todellisuudessa paikoillaan. Saksaan juuri saapuneena opiskelijana saamistaan kokemuksista inspiraationsa ammentanut Hsien-Pang näkee kuvansa kommenttina kiireisestä elämästä ja muistutuksena muille hidastaa tahtia.

Vuoden 2020 näyttelyyn voi tutustua virtuaaligalleriassa World Photography Organisationin verkkosivustossa.


x