Kuvassa SORPLAS-kierrätysmuovia ja ZV-1F Kuvassa SORPLAS-kierrätysmuovia ja ZV-1F

ZV-1F – ikuistaa ympäristövisiomme

Tavoitteena puhdas ympäristöjalanjälki

Maailman kauneuden innoittamana Sony pyrkii suojelemaan ympäristöä samalla, kun se tarjoaa sisällöntuottajille mahdollisuuden ottaa entistä kauniimpia ja luovempia kuvia.
Pyrimme nollaamaan koko Sony Groupin päästöt vuoteen 2040 mennessä ja poistamaan ympäristövaikutuksemme vuoteen 2050 mennessä useiden hankkeiden kautta.
Kuva esittelee Sonyn Road to Zero -aloitteen

Tuotteet ihmisille ja ympäristölle

Uusi tuulisuoja on kierrätettyä polyesteria PET-muovipulloista0

Olemme laajentaneet kierrätysmateriaalien käyttöä kameran rungosta myös tuulisuojaan. Kehitimme huolellisen äänenlaadun suorituskykymittauksen ja tuulisuojan tehokkuustestien avulla tuulisuojan, joka on täysin kierrätettyä polyesteria PET-muovipulloista0, mikä vähentää negatiivisia ympäristövaikutuksiamme laadusta tinkimättä.
Kuva tuulisuojasta ja muovipullosta
Kuvassa keräysjärjestelmä, jossa jätemuovista valmistetaan SORPLASia käytettäväksi Sonyn tuotteissa
[1] Murskaa [2] Muotoile [3] Tuotteet [4] Kerää tehtaista/kaupoista

Parempi muotoilun tulevaisuus SORPLAS™-materiaalilla

SORPLAS valmistetaan omasta palonestoaineestamme sekä käytetyistä vesipulloista ja pois heitetyistä optisista levyistä, jotka on hankittu tehtaista ja kaupoista. Sitä käytetään monissa Sonyn tuotteissa ja muissa tuotteissa. SORPLAS ei heikenny liikaa edes usean kierrätyskerran jälkeen. Siksi toivomme, että sitä otetaan talteen ja  käytetään uudelleen uusissa tuotteissa.

Korkea kierrätysmateriaalipitoisuus, jopa 99 %

Elektroniikkalaitteissa käytetyn kierrätysmuovin määrä on tavallisesti vain noin 30 %0. Rikkipohjainen palonestoaineemme tuottaa jatkuvasti suorituskykyisiä muoveja, jopa käytettäessä 99-prosenttisesti2 kierrätysmateriaaleja.

 

[1] SORPLAS
[2] 99 % kierrätysmateriaaleja2 [3] 1 % palonestoaineita ja muita lisäaineita


[4] Tavallista kierrätettyä polykarbonaattimuovia3
[5] Uutta maaöljypohjaista muovia 55 %4  [6] Kierrätysmateriaaleja 30 %  [7] Palonestoaineita ja muita lisäaineita 15 %

Sektorikaavio suuresta kierrätysmateriaalin osuudesta SORPLASissa verrattuna tavalliseen paloturvalliseen polykarbonaattikierrätysmuoviin

SORPLAS tukee ZV-1F-kameraa

SORPLASia0 käytetään sekä ZV-1F-kameran ulkoisissa että sisäisissä osissa. Tehokas kierrätysmuovi parantaa tuotetta ja vähentää sen ympäristövaikutuksia.
Kuvassa ZV-1F tuulisuoja kiinnitettynä ja näyttö auki

SORPLAS monenlaisissa kameroissamme

Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme käyttäneet digitaalikameroiden ja -videokameroiden tuotannossa noin 379 tonnia0 SORPLAS-kierrätysmuovia.
Kuva Sonyn SORPLAS-kameroista

Kestävämmät pakkaukset

Muovipakkausten vähentäminen

Haluamme vähentää muovin käyttöä pakkauksissa, ja siksi käytämmekin nykyään kasvipohjaista kuitukangasta0 tai paperipusseja1 tuotteiden pakkaamiseen muovin suojaavista ominaisuuksista tinkimättä.
Kuvassa ZV-1F-pakkaus ja -pakkausmateriaalit

Pienennämme tuotantolaitoksiemme hiilijalanjälkeä

Ilmakuva Sonyn tuotantolaitoksesta aurinkopaneeleineen

Täysin uusiutuvaa energiaa ZV-1F:n tuotantoon

Sony vähentää energiankulusta niin tuotesuunnittelussa kuin tuotantoprosessissakin. ZV-1F-kameroita valmistavat tuotantolaitokset Thaimaassa ja Kiinassa toimivat nyt täysin uusiutuvalla energialla. Eikä siinä vielä kaikki: olemme siirtymässä uusiutuvan energian käyttöön toimipaikoissamme kaikkialla maailmassa.
Kuvassa ZV-1F tuulisuoja kiinnitettynä

Vlogikamera ZV-1F