Full Array LED

Syvemmät mustan sävyt ja valoisat yksityiskohdat tuottavat elokuvamaisen kontrastin.

Sony BRAVIA® -televisiot, joissa on Full Array LED – kuten uusi Full Array LED 4K HDR TV XG95 – tarjoavat mullistavan katselukokemuksen. Nauti kauniista kontrastista, täyteläisistä tummista sävyistä, eloisista väreistä ja korostetuista kirkkaista alueista televisiossasi.

Perinteinen Edge LED -taustavalo

Hankaluuksia syvien mustan sävyjen ja valoisien yksityiskohtien kanssa.

Yksi LED-rivi yrittää tasapainottaa valon koko kuvassa. Tummat kohdat eivät ole kovin tummia eivätkä kirkkaat niin kirkkaita vaan pikemminkin ylivalottuneita.

Perinteinen Edge LED -taustavalo

*Simuloidut kuvat.

Full Array LED

*Simuloidut kuvat.

Full Array LED

Kirkkaammat valot ja tummemmat varjot.

LED-valojen kirkkautta voi säätää sisällön mukaan ja lisätä valoa ja varjoja tarpeen mukaan.

*Simuloitu kuva.

Miksi kannattaa valita Full Array LED?

Full Array LEDin ja paikallisen himmennyksen etuja ovat realistisemmat kirkkaat kohdat, tarkemmat varjojen yksityiskohdat ja syvemmät mustan sävyt. Hyvä esimerkki tästä on yötaivaalla loistava kuu. Sivulta tai suoraan valaistussa televisiossa joko kuun kirkkaus tai taivaan tummuus kärsii ja mustan sävyt taittuvat todennäköisesti siniseen tai harmaaseen. Full Array LEDin ja paikallisen himmennyksen televisiossa, kuten XG95-mallissa, kuva on kauniin luonnollinen, kuu selkeän kirkas ja yötaivas realistisen tumma. 

Full Array LED ja paikallinen himmennys.
Valaisu sivulta/suoraan

Monet LED-televisiot on valaistu sivuilta eli valonlähteenä toimii joko paneelin alaosassa tai reunoissa oleva LED-nauha. Näin saadaan valmistettua ohuita ja edullisia televisioita, mutta sisältö, jossa on samanaikaisesti erittäin kirkkaita ja tummia alueita, eivät näytä niissä kovin hyviltä. Kirkkaat alueet eivät näy koko loistossaan, ja mustat kohdat voivat näyttää harmailta tai sinertäviltä.

Ongelma voi ilmetä myös suoraan valaistuissa televisioissa, joissa LED-nauha on reunan sijasta paneelin takana ja valo tulee suoraan ruudun läpi. Tämä parantaa kirkkautta mutta voi myös luoda häiritseviä valokehiä tummalla taustalla olevien kirkkaiden kohtien ympärille ja heikentää värien tarkkuutta tummilla alueilla. Lisäksi tekniikka tekee televisiosta paksumman.

sivulta valaistu
Perinteinen sivulta valaistu LED
Full Array LED
Full Array LED

*Simuloidut kuvat.

Full Array LEDin ja paikallisen himmennyksen televisiossa on useita LED-valoja, joita voidaan ohjata tarkasti Sonyn ainutlaatuisella X-tended Dynamic Range Pro -tekniikalla. Tämä tarkoittaa, että tietyt ruudun osat voivat olla häikäisevän kirkkaita ja toiset sysimustia. Edistyksellinen taustavalotekniikka takaa mukaansatempaavamman ja luonnollisemman katselukokemuksen kuin perinteiset sivulta valaistut tai taustavalaistut TV:t. 

Vangitsee tummuuden ja valon koko kirjon
8k x-tended
x-tended

X-tended Dynamic Range™ PRO tasapainottaa valon määrän himmentämällä ja kirkastamalla alueita ja valjastaa näin käyttöönsä huomattavasti perinteistä LED-taustavalolla varustettua TV:tä laajemman kirkkausalueen ja syventää valojen ja varjojen erottuvuutta.