Xperia 1 IV

Nopeus on kaikki kaikessa

Nopeassa Xperia 1 IV:ssä on kolmen objektiivin kamera, jonka kaikki objektiivit voivat tallentaa 4K HDR -tarkkuudella 120 kuvaa sekunnissa. Siinä on HDR-tarkkuuden AE/AF-sarjakuvaus 20 kuvaa/s sekä uusi 85–125 mm:n aito optinen zoom. Voit jakaa kokemuksesi liikkeellä ollessasi videoiden ja pelien suoratoiston avulla.

KAIKKI ÄLYPUHELIMET

Xperia 1 IV | 4K HDR -videotallennus 120 kuvaa/s ja 4K HDR OLED -näyttö

Xperia 1 IV
Xperia 1 IV mustana edestä ja takaa

purplewhiteblack

SVH

1 399,00 €

(sis. ALV)
Palkittu
Enemmän kuin nopeutta

Xperia 1 IV tarjoaa jokaiselle käyttäjälle ja sisällöntuottajalle Sonyn parasta. Tarjolla on erinomaisia toimintoja video- ja valokuvaajille ja merkittäviä etuja mobiilipelaajille – niin e-urheiluun kuin suoratoistoon. Hifiharrastajat hyötyvät Sonyn vuosikymmenten ääni- ja musiikkiasiantuntemuksesta sekä uudesta Music Prosta, jolla voi äänittää kappaleita studiotyyliin. Elokuvien ystävät arvostavat kautta aikojen kirkkainta 4K HDR -älypuhelinnäyttöä 120 Hz:n virkistystaajuudella.   

Tutustu Xperia 1 IV:ään
Tyyli

Tunnusomaisessa erittäin ohuessa ja mattapintaisessa muotoilussa yhdistyvät minimalistinen tyyli sekä ensiluokkaiset materiaalit ja valmistus.

Kamera

Ensimmäinen älypuhelimemme, joka tallentaa 4K HDR -videoita 120 kuvaa/s kaikilla objektiiveilla . Eye AF, kohteiden seuranta ja videon live-suoratoisto. Alpha-kuvankäsittelytekniikassa on reaaliaikainen Eye AF -toiminto, AF/AE HDR -sarjakuvaus jopa 20 kuvaa/s sekä aito 85–125 mm:n optinen zoom.

Mobiilipelaaminen

Yhteistyössä e-urheilijoiden kanssa kehitetty Xperia 1 IV tarjoaa monia pelin voittamista edistäviä ominaisuuksia ja uutuutena live-suoratoiston peleille.

Ääni

Nauti laadukkaasta akustisesta kokemuksesta 3,5 mm:n ääniliitännän avulla, langattomilla kuulokkeilla tai Full-stage-stereokaiuttimilla, ja äänitä omia kappaleitasi uudella Music Prolla.

Näyttö

Älypuhelintemme kirkkain 4K HDR OLED -näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella ja powered by CineAlta -luontitilalla ennennäkemätön värien tarkkuus.

Suorituskyky

Poikkeuksellinen suorituskyky muodostuu uusimman Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform -alustan ja pitkäkestoisen 5 000 mAh:n akun yhdistelmästä.


Videokuvaus
Luo upeaa videosisältöä

Xperia 1 IV:ssä on ennennäkemättömät video-ominaisuudet sisällön tuottamiseen ja jakamiseen. Sillä voi ensimmäisenä älypuhelimenamme tallentaa 4K HDR -videokuvaa 120 kuvaa/s kaikilla objektiiveilla. Voit päästää luovuutesi valloilleen aivan eri tavalla. Eye AF -toiminnon ja kohteiden seurannan avulla saat kohteen aina tarkaksi. Videography Prolla voit tehdä manuaalisia säätöjä lisäämään luovia mahdollisuuksiasi. Live-suoratoisto puolestaan mahdollistaa sisällön jakamisen yleisölle tien päältä.


Tallenna videoita 4K HDR -laadulla 120 kuvaa/s kaikilla objektiiveilla

Xperia 1 IV:ssä voit kuvata millä tahansa objektiivilla korkealaatuisia 4K HDR -videoita nopeudella 120 kuvaa/s. Voit toistaa nopeudella 120 kuvaa/s kuvattua sisältöä 4K HDR -tarkkuudella 120 Hz:n virkistystaajuudella jouhevasti kauniilla yksityiskohdilla. Voit myös vaihtaa kuvataajuutta asetuksista ja kuvata jopa viisinkertaisesti hidastettuja videoita.

Eye AF -toiminto herättää videot eloon

Sony tunnetaan alalla erinomaisista automaattitarkennusominaisuuksista. Eye AF -toiminto tunnistaa ihmisen tai eläimen silmän ja pitää tarkennuksen siinä kohteen liikkuessa. Näin saat videot eloon ennen näkemättömällä tavalla.

Nainen kiertelemässä kirjastossa – valkoinen neliö kuvaa kohteiden seurantaa videossa
Säilytä tarkennus videoissa kohteiden seurannalla

Kohteiden seuranta pystyy seuraamaan liikkuvaa kohdetta automaattisesti ja pitämään sen tarkennettuna, vaikka kohteella ei olisi silmiä tai ne erottuisivat huonosti.

Kolme objektiivia videosisällöntuottoon

Xperia 1 IV tarjoaa videokuvaajille runsaasti luovia mahdollisuuksia neljällä polttovälillään: erittäin laaja 16 mm, laaja 24 mm ja 85–125 mm:n teleobjektiivi, jossa on aito 85–125 mm:n optinen zoom. Kaikissa vaihtoehdoissa on 4K HDR -videotallennus 120 kuvaa/s, Eye AF -toiminto ja kohteiden seuranta. 

Lähikuvassa Xperia 1 IV:n kolmen objektiivin kamera sekä merkinnät 16 mm F2.2 12 Mpx, 24 mm F1.7 12 Mpx ja 85–125 mm F2.3–F2.8 12 Mpx
Tasaisella zoomilla kuvaat vapaammin

Xperia 1 IV tarjoaa luovaa vapautta objektiivivaihtoehdoillaan 16 mm:n ultralaajakulmasta aina 375 mm:n objektiiviin, joilla zoomaus sujuu tasaisesti jopa tallennuksen aikana.

Laajempi dynaaminen alue

Uudella videoiden multi-frame-kuvauksella voit tallentaa videoita laajemmalla dynaamisella alueella tarkkuuden kärsimättä.

Hämärässä otettu ulkokuva naisesta, joka katselee kaupunkimaiseman yli
Kaksi kuvaa öisestä kaupunkimaisemasta – vasemmanpuoleinen on epätarkka ja oikeanpuoleinen on terävä
Optinen SteadyShot™ ja FlawlessEye™

Xperia 1 IV:ssä on optinen SteadyShot™ ja FlawlessEye™, joissa yhdistyvät kuvakennon suurempi lukunopeus ja Sonyn kehittämä optisen kuvanvakautuksen algoritmi. Tuloksena on äärimmäisen sulava ja vakaa videokuva.

Tallenna selkeää ääntä, jossa ei kuulu tuulen melu

Xperia 1 IV:ssä on alansa kehittynein äänenerotustekniikka, joka suodattaa tuulta tehokkaasti.

Älykäs tuulisuodatin [1] pois päältä [2] päällä.

Tuulen kohinatason vertailu älykkään tuulisuodattimen ollessa pois päältä ja päällä
Videography Prolla luovaa hallintaa

Videography Prossa on ammennettu Sonyn asiantuntemusta erilaisista video- ja elokuvakameroista, ja siinä voit joko räätälöidä manuaalisia säätöjä tarpeittesi mukaan tai vain mutkattomasti luottaa automaattisiin asetuksiin.


Muita toimintoja videokuvaajille
Merkintöjä sisältävä kuva, jossa on Xperia 1 IV vaaka-asennossa Bluetooth-kuvauskädensijan kanssa ja vieressä Xperia 1 IV pystyasennossa
Live-suoratoistovideoita suoraan videosuoratoistopalveluihin Videography Prolla

Enää ei tarvitse odotella ikimuistoisten sisältöjen jakamista: Xperia 1 IV:llä voit lähettää videokuvaa live-suoratoistona videoiden suoratoistopalveluihin puhelimeltasi Videography Pron avulla. Kun käytät Bluetooth-kuvauskädensijaa GP-VPT2BT ja tehotilaa, voit suoratoistaa pidempään.

[1] Videotallennus
[2] Live-suoratoisto
[3] Seuraajat 

Käytä Xperiaa 4K-näyttönä ja live-suoratoistolaitteena Alpha-kamerallesi

Käytä Xperia 1 IV:ää ulkoisena 4K-näyttönä tai etsimenä, jossa on monia hyödyllisiä asetuksia, kuten kirkkaus, zoom ja apuviivat. Nauti live-suoratoistosta videosuoratoistopalveluihin Alpha-kuvanlaadulla ulkoisena näyttönä. Yhdistä se vain kameraan, joka tukee USB Video Class (UVC) -liitäntää.

[1] Alpha
[2] Xperia
[3] Live-suoratoisto
[4] Katseluohjelmat

Merkintöjä sisältävä kuva, jossa on Xperia 1 IV vaaka-asennossa liitettynä Alpha-kameraan ja vieressä Xperia 1 IV pystyasennossa
Kuva kädestä pitelemässä Xperia 1 IV:ää ja ottamassa selfievideota
Parempia selfievideoita uudella 12 Mpx:n etukameralla

Uuden etukameran suuren kennon avulla voit tallentaa 4K HDR -videoselfieitä ja jakaa ne välittömästi live-suoratoistolla. Manuaalisten säätöjen avulla saavutat aina tavoittelemasi tyylin.

Vaivatonta videokuvausta

Xperia 1 IV -älypuhelimen avulla vloggaus, live-suoratoisto ja kuvien jakaminen kavereille onnistuu nyt ennennäkemättömällä kuvanlaadulla. Liitä mukaan vielä vlog-näyttö ja Bluetooth-kuvauskädensija, kuten GP-VPT2BT, niin saat kuvaushetkeesi yhä enemmän vapautta ja luovia hallintamahdollisuuksia.

Xperia 1 IV yhdistettynä vlog-näyttöön ja Bluetooth-kuvauskahvaan

Elokuvaus
Nauti 21:9-videotallennuksesta, jonka tuottaa Cinematography Pro “Powered by CineAlta”

Kuvaa videoita ammattilaisten käyttämillä parametreilla ja väriasetuksilla. Digitaalisten elokuvavideokameroidemme suunnittelijoiden asiantuntemus, Tyyli-valmisväriasetukset, 21:9-kuvasuhde, 4K HDR, 120 fps:n hidastus ja 24, 25, 30 ja 60 fps:n kuvanopeudet tarjoavat sinulle tarvitsemasi työkalut. Määritä Cinematography Prolle pikanäppäin, niin voit käynnistää sen nopeasti ja alkaa kuvata.Toteuta visiosi elokuvamaisilla väriasetuksilla

Kahdeksalla eri Tyyli-väriasetuksella voit tuoda erilaisten elokuvatyylien tunnelman videoihisi. Niihin sisältyy VENICE CS -toiminto, joka on suunniteltu CineAlta VENICE -ammattikameramme innoittamana. Siinä on tasainen väriasteikko sekä pehmeämpi ja matalampi kontrastikäyrä, jolla voit luoda draamatuotannolle sopivan klassisen elokuvamaisen ilmeen.

Muita toimintoja elokuvaajille
Sadetta valuu punaiselle päivänvarjolle
Kuvaa 4K HDR -laadulla 120 kuvaa/s

Jotta sinulla on suurempi luova vapaus, voit kuvata Xperia 1 IV:llä laadukasta videokuvaa 4K HDR -tarkkuudella 120 kuvaa sekunnissa kaikilla objektiiveilla. Voit myös vaihtaa asetuksista kuvataajuutta ja kuvata jopa viisinkertaisesti hidastettuja videoita.

Kirkkaampi ääni suodattamalla pois tuulen kohina

Alan johtava äänenerotustekniikkamme on omimmillaan, kun kuvaat ulkona. Se suodattaa pois tuulen kohinan selkeyttäen ääntä ja dialogia.

Älykäs tuulisuodatin [1] pois päältä [2] päällä.

Tuulen kohinatason vertailu älykkään tuulisuodattimen ollessa pois päältä ja päällä

Valokuvaus
Alpha-kameroihin kehitettyä ammattitekniikkaa

Xperia 1 IV:n kehitystyöstä ovat vastanneet alan johtavasta automaattitarkennustekniikasta tunnettujen Alpha 1 -sarjan uusimpien kameroiden taustalla olleet suunnittelijat ja ammattivalokuvaajat, jotka auttoivat parantamaan tekniikkaa, kuvauskokemusta ja lopputulosta. Aivan kuten Alpha-valokuvaajat odottavat samaa suorituskykyä kaikilta objektiiveilta, myös Xperia 1 IV tarjoaa samat automaattitarkennusominaisuudet kaikissa objektiiveissaan.

Reaaliaikainen Eye AF -toiminto kaikissa objektiiveissa 

Reaaliaikainen Eye AF -toiminto kaikissa objektiiveissa mahdollistaa upeiden muotokuvien ottamisen ihmisistä tai eläimistä. Vaikka kohde liikkuu tai toinen silmä on piilossa, saat unohtumattomia kuvia täynnä energiaa ja ilmettä. 

Kaikissa objektiiveissa jopa 20 kuvaa/s automaattitarkennuksella ja -valotuksella, HDR ja jatkuva sarjakuvaus

Xperia 1 IV tarjoaa saman huikean nopean suorituskyvyn kaikissa objektiiveissa. Voit ottaa jopa 20 kuvaa/s jatkuvalla sarjakuvauksella, automaattitarkennuksella ja automaattisella valotuksella. HDR (suuri dynaaminen alue) tuottaa upeita kuvia missä tahansa valaistusolosuhteissa täyteläisillä väreillä ja kontrastilla.

Hämärässä otettu muotokuva puna-asuisesta naisesta ja taustalla kaupunkimaisema
Mikä tekee Xperia 1 IV:stä niin nopean?

Xperia 1 IV -kameran häkellyttävän nopeuden takana on kolme ominaisuutta: kuvatunnistimen nopeus 120 kuvaa/s, AF/AE-laskentojen määrä jopa 60 kuvaa/s ja tekoälypohjainen kohteentunnistus.


Reaaliaikainen seuranta kaikissa objektiiveissa

Kun koetat kuvata liikkuvaa kohdetta, pieni apu ei ole pahitteeksi, joten Xperia 1 IV:ssä onkin reaaliaikainen seuranta kaikissa objektiiveissa. 

Aito optinen zoom, joka ei heikennä kuvanlaatua

Xperia 1 IV:n aidon 85–125 mm:n optisen zoomin ansiosta digitaalinen kuvanlaatu ei heikkene alueella 85–125 mm. Yhdistettynä optiseen vakaimeen, reaaliaikaiseen Eye AF -toimintoon ja seurantaan se sopii mainiosti muotokuviin optisen bokeh-sumennuksen kanssa. 

Kolme monipuolista objektiivia sisältävät teleobjektiivin ja aidon optisen zoomin

Xperia 1 IV:ssä on kolme objektiivivaihtoehtoa: erittäin laaja 16 mm, laaja 24 mm ja 85–125 mm:n teleobjektiivi aidolla optisella zoomilla – kaikissa objektiiveissa on samat nopeudet ja automaattitarkennusominaisuudet. Aivan kuten Alpha-kamerassa, automaattitarkennusnopeus pysyy samana objektiivia vaihdettaessa.

Xperia 1 IV:n kolmen objektiivin kameran lähikuvassa näkyy ZEISS T* -pinnoitteen logo
Upeaa ZEISS-laatua Xperia-laitteessasi

Erityisesti Xperia-älypuhelimellesi kalibroitu ZEISS-optiikka. ZEISS T* -pinnoite auttaa muodostamaan erinomaisia kuvia ja varmistaa kontrastin vähentämällä heijastuksia.


Vähemmän kohinaa hämäräkuviin

Xperia 1 IV:llä saat laadukkaita tuloksia jopa kuvatessasi hämärässä.

Tarkat värit ja laatu

Xperia 1 IV:ssä valkotasapainoa ja digitaalista zoomia tuetaan laskennallisella valokuvauksella, jotta saat laadukkaita ja kauniita kuvia.


Koe Alpha-kameroihin perustuva Photography Pro 

Xperia 1 IV: n Photography Pro -sovelluksesta löydät toimintoja, joita on yleensä vain ammattikameroissa. Alpha-kameroiden pohjalta kehitetyssä käyttöliittymässä voit valita manuaalisia säätöjä tai automaattisia asetuksia ja kuvata RAW-tilassa. Voit nauttia myös vaivattomasta kuvaamisesta uudessa perustilassa. 


Erillinen suljinpainike

Xperia 1 IV:ssä on erillinen ergonominen suljinpainike, jonka kohokuviointi helpottaa käytettävyyttä ja tuo ammattitason kameran tuntumaa.

Xperia 1 IV:n erillinen suljinpainike yksityiskohtana
Suuri kalliokanjonimaisema sekä Sonyn Alpha-kamera ja Xperia 1 IV -älypuhelin lisättynä etualalle
Käytä Xperiaa hallitaksesi Alpha-kameraasi

Xperia 1 IV on täydellinen kumppani Sonyn Alpha-kameroille. Käytä sitä erillisenä näyttönä ja kaukosäätimenä säätääksesi asetuksiasi ja ota kuvia langattomasti käyttämällä Imaging Edge™ -sovellusta.


Paranneltu 12 Mpx:n etukamera

Parannellun etukameran suurempi kuvakenno antaa entistäkin enemmän luovia vaihtoehtoja.

Xperia 1 IV, jonka päällä on vesipisaroita
Kuvaa ankarissakin olosuhteissa

Xperia 1 IV:ssä on IP65/68-luokan vedenpitävyys ja pölynkestävyys, joten voit huoletta kuvata erilaisissa paikoissa ja sääolosuhteissa.


Mobiilipelaaminen
Pelaa Xperia 1 IV:llä voittaaksesi

Yhteistyössä parhaiden e-urheilijoiden kanssa kehitetty Xperia 1 IV on suunniteltu tiettyyn tavoitteeseen: voittamaan. Ammattilaispelaajien virallisena laitteena käyttämä Xperia tarjoaa nopeuden, suorituskyvyn ja luotettavuuden, joita tarvitaan mobiilipelaamisen korkeimmalla tasolla.


Pelioptimoinnilla saat etumatkaa

Pelioptimointi on pelaamisen ohjauskeskus, jonka avulla voit räätälöidä toimintoja ja asetuksia saadaksesi täydellisen pelikokemuksen ja lisätäksesi voittomahdollisuuksia. Sen avulla voit muuttaa ääni-, näyttö- ja kosketusasetuksia pelin ja keskittymisesi siitä häiriintymättä, mikä on ratkaisevan tärkeää e-urheilijoille.

Ammattipelaajien ammattipelaajille kehittämä

Xperia 1 IV:ssä on paljon yhdessä e-urheilun ammattilaisten kanssa kehitettyjä ominaisuuksia, joten se vastaa huipputason mobiilipelaamisen vaatimuksia. Esimerkiksi 6,5 tuuman näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella tekee pelaamisesta uskomattoman sujuvaa, ja L-γ-kohotus (gammakorjaus) helpottaa vastustajien näkemistä pimeässä. Muita kohokohtia ovat 240 Hz:n kosketusskannausnopeus erittäin nopeisiin ja tarkkoihin liikkeisiin ja Touch block virheiden välttämiseksi.

Tehty striimaajille

Olitpa suoratoistoammattilainen tai kavereiden kanssa pelisisältöjä jakava pelaaja, Xperia 1 IV sopii sinulle.

Merkintöjä sisältävä kuva, jossa on yksi Xperia 1 IV vaaka-asennossa ja toinen pystyasennossa ja molempien näytöllä näkyy pelaamista
Pelioptimoinnilla live-suoratoistovideoita suoraan videosuoratoistopalveluihin

Xperia 1 IV:n pelioptimoinnilla voit näyttää toimintaa live-suoratoistona suoraan sosiaalisessa verkostossa ja viestiä katsojien kanssa, sillä kommentit näkyvät chatissa pelin aikana.

[1] Videotallennus
[2] Live-suoratoisto
[3] Seuraajat

Helppoa suoratoistoa PC:ltä

Suoratoisto PC:ltä on helpompaa kuin koskaan: liitä vain Xperia PC:n Display Port (USB-C) -liitäntään HDMI-kaapelilla, niin voit suoratoistaa ääntä ja peliääniä sekä viestiä joukkuekavereidesi kanssa.

Lähikuva Xperia 1 IV -puhelimeen kaapelia liittävästä henkilöstä
Kahta älypuhelinta esittelevä grafiikka: korkean lämpötilan puhelin on oranssi ja alhaisen lämpötilan puhelin vihreä
Ylikuumenemisen ehkäisy

Heat Suppression Power Control -hallintatoiminnossa annetaan virtaa suoraan puhelimen järjestelmille akun lataamisen sijaan, kun käytät latausjohtoa pelatessasi. Näin lämpökuormitus vähenee, pelisuorituskyky paranee ja akun käyttökelpoisuus pitenee.

[A] OFF = korkea lämpötila
[B] ON = alhainen lämpötila

Optimoitu suorituskyky pelaamista varten

Xperia 1 IV on optimoitu Snapdragon Elite Gaming™ -prosessorilla erinomaisen pelisuorituskyvyn takaamiseksi. 

Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming -logo

Ääni
Todenmukaista kuuntelua ja studiolaatuista äänittämistä

Xperia 1 IV on suunniteltu tuottamaan erittäin todenmukainen akustinen kokemus Sony Music Entertainmentin kanssa yhteistyössä viritetyllä äänellä. Kuuntelitpa sitten kuulokkeilla tai sisäänrakennetuilla Full-stage-stereokaiuttimilla, Sonyn äänitekniikan osaaminen erottuu joka sävelellä. Xperia 1 IV -älypuhelimella voit myös äänittää musiikkia ammattitason äänellä uuden Music Pron avulla.

Äänitä musiikkia ammattilaisen tapaan

Music Pro -toiminnolla voit tallentaa ja muokata lauluasi Xperialla ilman ulkoista mikrofonia. Lisäksi Music Prossa on studioviritystoiminto, jolla musiikkisi kuulostaa kuin se olisi äänitetty studiossa kondensaattorimikrofonilla kohina vaimennettuna ja jälkikaiku poistettuna. Oman musiikin äänittäminen omalla älypuhelimella on helpompaa ja kuulostaa paremmalta kuin koskaan.

Koe 360 Reality Audio -äänentoisto – ihan kuin olisit artistin seurassa

Uppoudu ympäröivään äänimaailmaan kuin olisit itse konsertissa tai artistin mukana levytysstudiossa. 360 Reality Audio tekee musiikista mukaansatempaavampaa ja aidompaa kuin koskaan aikaisemmin. Voit kuunnella Xperia 1 IV:llä langallisilla tai langattomilla kuulokkeilla tai sisäänrakennetuilla Full-stage-stereokaiuttimilla.


Nauti täysillä musiikista

Mitä ja miten musiikkia kuunteletkaan, Xperia 1 IV:n avulla voit nauttia täysillä jokaisesta kappaleesta.

360 Reality Audio- ja TIDAL-logot
Xperia 1 IV:n mukana TIDAL maksutta 3 kuukaudeksi 

Xperia 1 IV tukee 360 Reality Audiota, ja sen kodeekit on optimoitu parantamaan äänenlaatua, kun kuuntelet musiikkia TIDALista. Lisäksi uudet TIDAL-tilaajat saavat TIDAL Hi-Fin maksutta 3 kuukaudeksi, kun he ostavat Xperia 1 IV:n, unohtamatta 360 Reality Audio -kokemusta.

3,5-millinen ääniliitäntä takaa erinomaisen äänenlaadun

Xperia 1 IV:n kätevä 3,5 mm:n ääniliitäntä tarjoaa hifiäänen huippulaadukkailla materiaaleilla ja elektroniikkakomponenteilla. 

Full-stage-stereokaiuttimilla erinomainen ääni

Xperia 1 IV -puhelimen etuosaan on asennettu Full-stage-stereokaiuttimet, jotka toistavat tehokkaasti äänikentän. Päivitetyn kaiutinelementin ja sen kotelorakenteen ansiosta ääni on voimakkaampaa ja vääristymä vähäisempää, erityisesti äänen keski- ja maksimivoimakkuudella. Sen seurauksena ääni kuuluu todenmukaisempana – musiikki selkeänä, laulu pehmeänä ja voimakkaana ja bassokuviot syvinä. Nautit mukaansatempaavasta ja laadukkaasta äänentoistosta niin videoissa kuin musiikissa.

Uusi ja tehokkaampi kaiutinelementti

Xperia 1 IV:n uudessa kaiutinelementissä on uudenlainen kotelorakenne, joka on suunniteltu parantamaan äänen kirkkautta ja kuuluvuutta sekä matalia taajuuksia, joilla saadaan täyteläinen basso. 

Räjäytyskuva kaiutinelementistä ja piirrettyjä sinisiä ääniaaltoja
Kaaviokuvassa näkyy DSEE Ultimaten vaikutus pakattuun digitaaliseen musiikkiin
Kaikki musiikki lähes High-Resolution Audio -tasoa tekoälyn avulla

DSEE Ultimate edistää kaiken digitaalisen musiikkisi laatua: se parantaa tekoälyllä dynaamista aluetta ja äänitaajuuksia reaaliaikaisesti. Sekä korkeita että matalia taajuusalueita parannetaan, joten jokainen raita on miltei High-Resolution Audio -tasoa. Se toimii sekä langattomilla että langallisilla kuulokkeilla niin paikallisissa tiedostoissa kuin myös suoratoistettaessa.

Hi-Res Audio -logo
High-Resolution Audio + 3,5 mm:n ääniliitäntä

High-Resolution Audio -äänentoistolla voit kuunnella musiikkia niin, että koko äänialue toistetaan dynaamisesti ja tarkasti artistin tarkoittamalla tavalla.

Hi-Res Audio Wireless- ja LDAC-logot
High-Resolution Audio Wireless + LDAC

Xperia 1 IV tukee High-Resolution Audio Wireless -äänentoistoa alalle mukauttamallamme LDAC-äänikoodaustekniikalla. LDAC lähettää suurimmalla siirtonopeudella 990 kb/s noin kolme kertaa enemmän dataa kuin perinteinen Bluetooth®-äänentoisto. Voit nauttia High-Resolution Audio -sisällöstä ja upeasta äänenlaadusta, joka yltää lähelle korkealaatuista langallista yhteyttä.

Bluetooth®-logo
Bluetooth® LE Audio -valmius

Tavalliseen yhteyteen verrattuna Bluetooth® LE Audion avulla musiikista voi nauttia pienemmällä viiveellä, kun käytetään langattomia kuulokkeita.


Näyttö
Älypuhelimella katselua parhaimmillaan

Xperia 1 IV:ssä on hyödynnetty Sonyn elokuvaosaamista tuottamaan jännittävä viihdekokemus, johon voi täysin uppoutua. Se tarjoaa Sonyn ammattilaisille suuntaaman Master Monitor -värintoiston lisäksi yhteistyössä Sony Pictures Entertainmentin kanssa viritetyn Dolby Atmos® -äänen.

Uppoudu 4K HDR OLED -näyttöön, jonka virkistystaajuus on 120 Hz.

Xperia 1 IV:n uskomaton 4K HDR OLED -näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella tarjoaa ainutlaatuisen mukaansatempaavan katselukokemuksen. 6,5 tuuman 21:9-kuvasuhteisessa laajakuvanäytössä ei ole näkymää katkaisevia lovia, joten uppoutuminen suosikkielokuviin ja -sarjoihin on helpompaa kuin koskaan.


Kädet pitelemässä Xperia 1 IV -puhelinta vaakasuunnassa sisältöä katsellen – näytön oikea puoli on huomattavasti kirkkaampi kuin vasen
Älypuhelinten kirkkain 4K-näyttö 

Xperia 1 IV:ssä on kaikkein kirkkain 4K-näyttömme, joka on jopa 50 % edeltäjämallia kirkkaampi. Se helpottaa sisällön näkemistä ja tuottamista kirkkaissa valaistusolosuhteissa.

[1] Edeltäjämalli
[2] Tämä malli

Reaaliaikainen HDR-ajuri 

Reaaliaikainen HDR-ajuri tuottaa uudelleen yli- ja alivalottuneiden alueiden sävyntoiston ja näyttää ne sujuvasti. Se myös parantaa näkyvyyttä lisäämällä kontrastia ympäristön mukaan.

Helikopteri lentää kaupungin yllä hämärässä

Annie saatavana nyt digitaalisessa muodossa.

Ammattilaistason värintoisto

Koe ennennäkemättömän tarkka väritoisto Powered by CineAlta -luontitilassa. Se mallintaa johtavissa Hollywoodin tuotannoissa käytettävien Sonyn ammattitason näyttöjen värintoistoa. Jotta voisit nauttia lempiviihteestäsi juuri sellaisena kuin se on tarkoitettu. Jotta voidaan välttää värjäytyminen näytöllä, Xperia 1 IV:n valkotasapaino kalibroidaan erikseen tehtaalla. Näin se täyttää ammattilaistenkin vaatimukset.

Kaksi kuvaa (8-bittinen ja 10-bittinen), joissa on neljä väriä – 10-bittisessä näkyy vähemmän juovitusta
Pehmeämpi värintoisto

Xperia 1 IV:ssä on 10-bittistä vastaava näyttö (8-bittinen, jossa 2-bittinen pehmennys), joka toistaa lukemattomia värejä ilman juovitusta.

Kaaviokuva, jossa esitellään Xperia 1 IV:n väriasteikko
Ammattilaistason näyttö

Suuren kontrastisuhteen 1 000 000:1 ansiosta Xperia 1 IV pystyy näyttämään mustan tasot syvempinä ja värit luonnollisempina. D65 white point on erikseen kalibroitu paremman tarkkuuden takaamiseksi. Näyttö tukee myös ammattitason jäljentämisstandardeja laajemmalla ITU-R BT.2020 -väriavaruudella, kuten myös DCI-P3-väriavaruuden Illuminant D65 -vakiovalaisimella.

Lähikuva Xperia 1 IV -puhelinta pitelevästä henkilöstä, joka katselee sisältöä
Nauti sisällöstä sellaisena, kuin se on tarkoitettu

Aseta powered by CineAlta -luontitila oletusarvoksi lempisisällöntoistosovelluksiisi, niin voit nauttia lempielokuvistasi ja -sarjoistasi juuri sellaisin värein kuin tuottajat ovat tarkoittaneet.

Xperia 1 IV Sony BRAVIA -TV:n edessä – molempien näytöllä kuva jylhästä kalliomuodostelmasta
Täydelliseksi remasteroitua sisältöä

Mobiililaitteisiin tarkoitettu X1™ soveltaa BRAVIA HDR -remasterointitekniikkaa kaikkeen mitä katsot. Jopa suoratoistettuun sisältöön tulee enemmän kontrastia, värejä ja selkeyttä.

Dolby Atmos® -ääni yhteistyössä Sony Pictures Entertainmentin kanssa

Elokuvan Dolby Atmos® -ääni on mukaansatempaava elämys. Monisuuntainen ääni leijuu yläpuolellasi ja ympärilläsi. Nyt voit kokea yhteistyössä Sony Pictures Entertainmentin kanssa viritetyn Dolby Atmos® -äänen langallisilla ja langattomilla kuulokkeilla sekä etuosan Full-stage-stereokaiuttimilla.

Mies katselee sisältöä Xperia 1 IV -puhelimesta langalliset kuulokkeet päässään
Havainnekuva kahdesta älypuhelimesta: toisessa näkyy teksti ”120 Hz” useita kertoja terävänä, toisessa teksti ”60 Hz” epätarkkana
Erittäin sulava vieritys

Kun selailet nettiä tai valikoita, näytön 120 Hz:n virkistystaajuus toistaa animaatiot ja vierittää sivuja äärimmäisen sulavasti.

Uusimpien elokuvien suoratoistoon BRAVIA CORE

Xperian BRAVIA CORE tarjoaa hienoa viihdettä matkaan ja on odottamasi mobiilisisältöpalvelu. Xperia 1 IV:n ja Xperian BRAVIA CORE -palvelun avulla voit nauttia elokuvista 4K-laadulla, valita sadoista uusista hittielokuvista ja klassikoista, kurkistaa kulissien taakse Studio Accessin avulla, kokea IMAX® Enhanced -elokuvaelämyksiä ja paljon muuta.

Kaksi Xperia-älypuhelinta, toisessa näkyy kuva elokuvasta Spider-Man: No Way Home sekä Xperian BRAVIA CORE -logo

Suorituskyky
Koe uusin Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform

Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform tarjoaa mullistavan suorituskyvyn ja innovaatioita tekoälyyn, pelaamiseen ja liitettävyyteen – laitteidesi ansaitsemia ensiluokkaisia ominaisuuksia. Qualcomm® Adreno™ -grafiikkaprosessori toistaa grafiikkaa 50 % nopeammin ja Qualcomm® Kryo™ -grafiikkaprosessorin kellotaajuus on jopa 3,0 GHz – suorituskyky on 20 %:a parempi kuin edellisen sukupolven mobiilialustalla.

Nopeaa ja luotettavaa suorituskykyä

Xperia 1 IV asettaa uuden mittapuun älypuhelinten suorituskyvylle: uusin Qualcomm® Mobile Platform -prosessori on yhdistetty 5G- ja Wi-Fi 6E -yhteyksiin ja innovatiiviseen akkutekniikkaan. 

5G-logo
Seuraavan sukupolven 5G-yhteys

Supernopean 5G-yhteyden ansiosta Xperia 1 IV suoratoistaa tai lataa jopa korkean resoluution tiedostoja.

Wi-Fi 6 certified -logo
Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E tarjoaa paremman yhteyden: nopeus on suurempi, viive on pienempi ja yhteyden hallinta on parempi, kun useita laitteita on samassa verkossa. On myös mahdollista yhdistää 6 GHz:n taajuusalueelle. 

Älykkään yhteydenvalinnan logo
Älykäs yhteydenvalinta

Älykäs yhteydenvalinta analysoi ja arvioi jatkuvasti Wi-Fi-signaalin laatua. Jos toiminto ennakoi Wi-Fi-yhteyden heikkenevän, se käyttää sen sijaan mobiilidataa, jotta saat aina parhaan mahdollisen yhteyden.

Kuvassa näkyy akku Xperia 1 IV:ssä – yläpuolelle on kirjoitettuna 5 000 mAh
Tehokas 5 000 mAh:n akku latautuu nopeasti

5 000 mAh:n akku antaa Xperia 1 IV:lle reilusti virtaa koko päivän ajaksi. Kun haluat vauhdittaa akun latautumista, voit pikaladata sen mukana tulevalla XQZ-UC1-laturilla 50 prosenttiin asti jopa 30 minuutissa.

Käyttökelpoinen akku jopa kolmen vuoden jälkeen

Lataustekniikkamme pitävät akun hyvässä kunnossa pidempään. Akun hoitotoiminto estää puhelinta ylilatautumasta, kun taas adaptiivinen Xperia-lataus valvoo puhelimen latausta ja varmistaa, ettei akku ylikuormitu.

[A] Perinteinen
[B] Uusi Xperia
[1] Käytön alussa
[2] 3 vuoden käytön jälkeen

Piirroksessa vertaillaan perinteisen älypuhelimen ja uuden Xperian akun kuntoa ennen käyttöä ja kolmen vuoden käytön jälkeen.
Xperia 1 IV langattomalla latausalustalla – näytöllä näkyy akun latauskuvake
Kätevä langaton lataaminen ja akun jakaminen

Aseta Xperia 1 IV langattomaan laturiin ja lataa akku kätevästi. Xperia 1 IV voi toimia langattomana latausalustana muillekin laitteille akun jakamistoiminnon avulla.

Helppo moniajo

Xperia 1 IV sopii täydellisesti moniajoon lukuisten kätevien moni-ikkunatoimintojensa ansiosta.


Muotoilu
Erittäin ohut ja mattapintainen 

Xperia 1 IV edustaa Sonylle tunnusomaista tyylikkään hillittyä muotoilua. Pyöristetyistä reunoista saa paremman otteen, ja ne tuntuvat hyvältä kädessä. Takaosan huurretun lasin ja metallikehyksen erottuva erittäin matta pinta antaa kauniin huipputarkan ilmeen.

Useita värivaihtoehtoja

Valitse Xperia 1 IV:n väri oman makusi mukaan.

Xperia 1 IV, jonka päälle roiskuu vettä
Vedenpitävä ja pölynkestävä

Xperia 1 IV:n IP65/68-luokan vedenpitävyys ja pölytiiviys takaavat mielenrauhan.

Rakennettu kestämään

Xperia 1 IV:n näytössä on Corning® Gorilla® Glass Victus® -lasi edessä ja takana. Luja Gorilla® Glass -lasi edessä ja takana parantaa pudotuksen- ja iskunkestävyyttä.

Xperia 1 IV:n räjäytyskuvassa näkyy Corning® Gorilla® Glass Victus® -lasi edessä ja takana

Kestävä kehitys
Parannamme osaltamme maailmaa

Haluamme Sonyllä luoda kestävää yhteiskuntaa ja kirkkaampaa tulevaisuutta, joten olemme käynnistäneet erilaisia ympäristöhankkeita ja sosiaalisia hankkeita sen tueksi.

Xperia 1 IV:n pakkaus
Muovittomat pakkaukset

Osana Sonyn kestävän kehityksen tavoitteita Xperia 1 IV:n pakkauksissa ei käytetä muovia, vaan se on joko jätetty pois tai korvattu paperimateriaaleilla.

Rakennetaan yhdessä vastuullinen yhteiskunta

Sonylläkin tiedostetaan, että paperin raaka-aineet ovat rajallisia, joten pyrimme jatkuvasti vähentämään paperin käyttöä. Jättämällä laturin ja kaapelin pois pakkauksesta olemme saaneet siitä noin 50 % edeltäjämalleja ohuemman. Näin kuljetuspaino kevenee ja CO₂-päästöt vähenevät jopa 36 % yksikköä kohti kuljetuksen aikana. Koska useimmilla Xperia-käyttäjillä on jo yhteensopivat laturit ja kaapelit, pyydämme heitä osallistumaan kestävän kehityksen tavoitteisiimme niiden uusiokäytöllä.

Havainnekuvassa on vihreä poikkiviiva vedettynä USB-kaapelin yli sekä maapallon ja Xperia-älypuhelimen kuvakkeet
Kuvassa näkyy joukko erilaisia ihmisiä
Helppokäyttötoiminnot

Xperia 1 IV:ään sisältyy runsaasti esteettömyystoimintoja ääniohjauksesta tekstin koon suurentamiseen, joiden avulla jokainen pystyy viestimään vapaasti yksilöllisten tarpeittensa mukaan.

Kaikki näyttökuvat on tarkoitettu vain havainnollistamiseen.

5G-verkko ja ‑käytettävyys voivat vaihdella maan, operaattorin, ohjelmistoversion ja käyttöympäristön mukaan.

Objektiivi vastaa 35 mm:n polttoväliä.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Xperia 1 IV on kaikin puolin nopea: 4K HDR -videotallennus 120 kuvaa/s kaikissa objektiiveissa , kolmen objektiivin kamerassa automaattitarkennus ja -valotus jopa 20 kuvaa/s HDR-tarkkuudella sekä live-suoratoisto videokuvaajille ja mobiilipelaajille. Runsaisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös älypuhelintemme kirkkain 4K-näyttö ja uusi Music Pro, jolla voit äänittää omia laulujasi.
  • 4K HDR -videotallennus 120 kuvaa/s, Eye AF -toiminto ja kohteiden seuranta kaikissa objektiiveissa

  • Kolmen objektiivin kamera, automaattitarkennus ja -valotus jopa 20 kuvaa/s HDR-tarkkuudella, reaaliaikainen Eye AF -toiminto ja seuranta kaikissa objektiiveissa

  • Teleobjektiivissa aito 85–125 mm:n optinen zoom

  • Kirkas 6,5 tuuman 21:9 4K HDR OLED -laajakulmanäyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella

  • Videoiden ja pelien live-suoratoisto

Mitat
165 x 71 x 8,2 mm
Vettä hylkivä
Vedenpitävä (IPX5/IPX8), pölytiivis (IP6X)
Kapasiteetti
5 000 mAh
Sony tarjoaa tuotteita, palveluja ja sisältöä, jotka tuottavat upeita kokemuksia, mutta on myös sitoutunut tavoittelemaan kaiken liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen nollaamista Lisätietoja Sonysta ja ympäristöstä

Arvostelut

Käyttäjien mielipide