FR7

Videokuvaus kohtaa robotiikan

FR7 panoroi, kallistuu ja zoomaa (PTZ) sulavasti, ja täyden koon kuvakenno sekä laadukas E-tyypin objektiivi täydentävät kokonaisuuden. Polttoväli ja matala syväterävyys mahdollistavat luovan vapauden ja yhdistyvät PTZ-etäohjaukseen, mikä luo aivan uuden luovan ulottuvuuden. 

Kuva linkin kohteesta
Taltioi maailma uusista kulmista
Kuva linkin kohteesta
Upean elokuvamaista kuvausta
Kuva linkin kohteesta
Tutustu mahdollisuuksiin etä-PTZ:n avulla 
Kuva linkin kohteesta
Liitettävyys luovia työnkulkuja varten
Kuva linkin kohteesta
Sony ja ympäristö 
Taltioi maailma uusista kulmista
Kauko-ohjaus luoviin kuvauspaikkoihin 

Integroidun ja etähallittavan panorointi- ja kallistusmekanismin avulla FR7-kameran voi kiinnittää vaikka kattoon tai muuhun pois tieltä olevaan paikkaan. Kuvaa ennennäkemättömän luovasti seuraamalla kohteita tai palauttamalla ennalta määritetty kuvausasento. 

Innovatiivista kauko-ohjausta 

Uudella QR-koodilla tai URL-tulolla toimivalla verkkosovelluksella voit määrittää FR7-kameran asetukset tablet-laitteessa tai selaimessa. Voit myös käyttää valinnaista RM-IP500-ohjainta ja panoroida, kallistaa sekä zoomata tarkalla ohjaussauvalla

Edistyksellistä tekniikkaa elokuvamaiseen ilmaisuun

FR7 kantaa Cinema Linen nimeä, mikä tarkoittaa, että se mahdollistaa elokuvatasoisen kuvaamisen. FR7 on ensimmäinen PTZ-kamera, jossa on 35 mm:n taustavalaistu, täyden kennokoon CMOS-kuvakenno. BIONZ XR™ tekee osansa upeaan kuvanlaatuun suuren herkkyyden, sulavan sävyntoiston ja luonnollisten värien avulla. 

Rajaton luovuus E-tyypin objektiiveilla

FR7-kamerassa on Sonyn E-tyypin liitäntä ja sitä voidaan käyttää kaikkien E-tyypin objektiivien kanssa. Näihin kuuluu kaikille tuttu G Master -sarja, joka on tunnettu uskomattomasta tarkkuudesta ja kauniista bokeh-sumennuksesta. 12–1 200 mm:n polttoväli takaa kattavan luovan hallinnan.

Upean elokuvamaista kuvausta 
Cinema Line -kuvanlaatu

FR7-kameran "Cinema Line" -nimi osoittaa, että laite on yksi luovista työkaluista, joilla käyttäjä voi vapauttaa visuaalisen tarinankerronnan täyden voiman. Siinä on Custom- ja Cine EI -tilat, jotka säätävät kameran toimintoja työnkulkusi mukaan ylläpitäen samalla Cinema Line -kameroiden laatua. 

Kuva valotusvarasta
Huippuluokan valotusvara vahvaan ilmaisuun

FR7 tarjoaa laajan 15 askeleen alueen, joka estää ylivalottumista ja liian tummia varjoalueita. Cine EI -tilassa perusherkkyydeksi voi asettaa ISO 800 tai 12 800, jotta saadaan yhdenmukainen kuva valaistusolosuhteista riippumatta. 

Kuva miehestä ja naisesta puhumassa kasvokkain
Hämmästyttävä kuvanlaatu hämärässä 

FR7-kameralla saa selkeitä kuvia myös hämärässä kennokoon ja suuren herkkyyden ansiosta. ISO voidaan laajentaa ISO 409600:aan asti, kun kuvataan erittäin hämärissä valaistusolosuhteissa, kuten konserteissa. 

Kuva naisesta kaupunkitaustaa vasten
Hidastus lisää luovuutta 

Sulava viisinkertainen hidastus lisää peliin luovuutta ja tekee joka hetkestä selkeämmän ja dramaattisemman. FR7 sallii sisäisen hidastuskuvauksen 120 kuvaa/s 4K-tarkkuudella ja jopa 240 kuvaa/s Full HD -tarkkuudella. 

Kuva nukkuvasta naisesta
10-bittinen 4K 60p 4:2:2 -lähtö 

FR7 tukee korkealaatuista lähtöä HDMI- ja SDI OUT -liitännöillä. Tämän ansiosta 4K 60p 10-bittinen 4:2:2 -tallennus onnistuu Apple ProRes 422:lla tai Avid DNxHR®:llä yhteensopivilla tallentimilla HDMI- tai SDI-kaapelin kautta.

Kaupunkikuva, jossa matalan ja korkean kontrastin puolikkaat
S-Log3-/S-Gamut3-tuki

Valinnaisten S-Log3-gammakäyrän ja S-Gamut3.Cinen avulla voit taltioida kennon koko väriavaruuden ja dynaamisen alueen. Ne mahdollistavat niin yksityiskohtien kuin varjojenkin säilyttämisen, mikä tehostaa jälkituotantoa.

Kuva, joka näyttää All-Intra- ja Long-GOP-pakkausmenetelmien eron
All-Intra tarkkaan liikkeen tallentamiseen 

FR7:n suorituskyky riittää sisäiseen 4K-tallennukseen 10-bittisellä syvyydellä ja 4:2:2-värinäytteillä All-Intra-tallennuksella ja Long-GOP-pakkauksella. Voit hyödyntää värisävyjä paremmin ja säilyttää silti luonnollisen sävyntoiston. Näin saat vapautta muokkaamiseen.     

[1] All-Intra (ALL-I)  [2] Long-GOP  [3] Kuvaryhmä

Kuva naisesta kaupunkitaustaa vasten
Elokuvamainen ilme hetkessä S-Cinetonen™ avulla

S-Cinetone tuottaa luonnolliset ihonsävyt, pehmeät värit ja upeat korostukset. Kauniit kuvat syntyvät suoraan kamerassa, ilman ylimääräistä värisäätöä.

Toteuta visiosi E-tyypin objektiiveilla
Laaja objektiivivalikoima vision toteuttamiseen

FR7-kamerassa on Sonyn E-sovitin, ja sitä voidaan käyttää laadukkaiden E-tyypin objektiivien kanssa. Esimerkkinä mahtavasta tarkkuudesta ja pehmeästä bokeh-sumennuksesta tunnetaan G Master -sarjan objektiivit. 12–1 200 mm:n polttoväli antaa täyden luovan hallinnan.

Tuotekuva E-tyypin objektiiveista
Hienostunut ja vaikuttava bokeh-sumennus

Hyödyntämällä kameran täyden koon kennoa ja Sonyn ennennäkemätöntä objektiivivalikoimaa voit luoda vaikuttavia bokeh-sumennuksia, joissa on pieni syväterävyys – muut PTZ-kamerat eivät tähän pysty. Käyttämällä kiinteän polttovälin objektiiveja, kuten F1.2:ta, voit käyttää elokuvamaisia tehosteita, esimerkiksi erottaa kohteen dramaattisesti taustasta. 

Kuva ikkunan läpi, nainen puhumassa puhelimeen
Sonyn videokuvausobjektiivien edut 

Parhaat kamerat ansaitsevat parhaat objektiivit. Tutustu Sonyn E-tyypin video-objektiivien neljään ainutlaatuiseen etuun. Sonyn objektiivit ja FR7 tehostavat yhdessä videonluontikokemustasi. 

Objektiivit tukevat tankoja

Kameran alla oleviin kahteen objektiivitankoon voidaan kiinnittää standardikokoisia, 15 mm:n tankokiinnitettäviä lisätarvikkeita.

FR7-kameran tuotekuva, mukana kaksi objektiivitankoa
Tutustu mahdollisuuksiin etä-PTZ:n avulla 
Sulava panorointi, kallistus ja zoomaus 
Kuva panorointi-/kallistuskulmasta
Kuva panorointi-/kallistuskulmasta

Taltioi tilanne joka kulmasta

FR7:ssä on sulavat panorointi-, kallistus- ja zoomaustoiminnot, joita voidaan etäohjata ja jotka voidaan palauttaa esimääritettyihin asentoihin. Panorointikulma on -170°...+170°, ja kallistuskulma tavallisessa pystyasennossa on -30°...+195°. 

Kuva henkilöstä ohjaamassa FR7-kameraa verkkosovelluksella
Täyden toiminnan verkkosovellus

Uudella verkkosovelluksella voit panoroida, kallistaa, zoomata, tarkentaa, tallentaa ja säätää kameran asetuksia tablet-laitteessa tai selaimessa. Voit käyttää kameraa vaikeissa asennoissa helpon, QR-koodilla toimivan määrityksen avulla. Verkkosovellus käyttää samaa intuitiivista valikkorakennetta kuin FX6.

Kuva henkilöstä käyttämässä RM-IP500-kaukosäädintä
Suorituskykyinen RM-IP500-kauko-ohjain

FR7 voidaan liittää Sonyn PTZ-kameroiden RM-IP500-kauko-ohjaimeen ja ohjata panorointia, kallistusta ja zoomausta tarkalla ohjaussauvalla. Nopeudensäätönupeilla voit säätää panorointi-, kallistus-, zoom- ja tarkennusnopeutta kuvaustilanteen mukaan. Zoomausta voidaan hallita ohjaussauvalla tai vivulla. 

Kuvaus usealla kameralla

Enemmän luovia mahdollisuuksia

FR7 tukee pienenkin henkilöstömäärän monikameratuotantoa. Se voidaan kiinnittää kolmijalkaan, kattoon ja vaikeasti saavutettaviin paikkoihin, joten kohteita voidaan seurata ja tallentaa monista kuvakulmista ongelmitta. Yksittäisellä RM-IP500-kauko-ohjainyksiköllä voidaan määrittää jopa 100 FR7-kameraa (10 x 10 kameran ryhmää) kerralla. 

Kuva verkkosovelluksen graafisesta käyttöliittymästä
Kameran liikkeiden hienosäätöä 

Panorointi ja kallistusnopeus voivat vaihdella jatkuvasti 0,02–60 astetta sekunnissa joustavan kohteen seurannan ja tuotannon tapahtumien vuoksi.

Kuva kahdesta kasvokkain puhuvasta miehestä
Jopa 100 esiasetettua kameran asentoa

Mukana toimitettava kauko-ohjain, erillinen FR7-verkkosovellus ja RM-IP500 muistavat jopa 100 kameran esiasetusta (kameran suunta, zoomaus ja tarkennus). Esiasetuksia voi käyttää napin painalluksella. 

Kuva hymyilevästä miehestä
Clear Image Zoom katselukulman hienosäätöön 

FR7-kamerassa on Sonyn Clear Image Zoom -toiminto, jolla voit zoomata kohteeseen kuvanlaadun heikentymättä, vaikka käyttäisit analogista zoom-objektiivia tai kiinteän polttovälin objektiivia

Kuva sängyllä makaavasta naisesta
Luotettava automaattitarkennus etäkuvaukseen

Etäasetuksella FR7 lukittuu nopeisiin kohteisiin ja seuraa niitä tarkasti jopa hämärässä 627 vaiheentunnistukseen perustuvan AF-pisteen ja tehokkaan BIONZ XR -prosessorin avulla.

[1] Vaiheentunnistukseen perustuvan automaattitarkennuksen alue

Kuva, jossa nainen kävelee poispäin ja toinen, istuva nainen katsoo hänen peräänsä
Reaaliaikainen seuranta etäkuvaukseen

Keskity asetteluun ja jätä tarkennus kameran hoidettavaksi. FR7-kameran verkkosovelluksessa Touch Tracking -toiminto tarkentaa automaattisesti valitsemaasi kohteeseen reaaliaikaisen seurannan avulla ja tuottaa ammattimaisen tuloksen

Kuva, jossa reaaliaikainen Eye AF -toiminto on käytössä
Reaaliaikainen Eye AF -toiminto etäkuvaukseen 

BIONZ XR -prosessori toimii vankkana perustana, jonka avulla FR7 tuottaa etäkuvaukselle ominaisen, luotettavan AF-suorituskyvyn. Millintarkka silmienseuranta pysyy mukana, vaikka kohteet katselisivat ylös tai alas jyrkissäkin kulmissa. 

Elektronisen säädettävän harmaasuotimen tuki etäkäyttöön 

Sonyn sisäänrakennettu, elektronisesti säädettävä ND (neutral density) -harmaasuodin tukee valotuksen säätöä etäkokoonpanossakin. Sen avulla harmaasuodinta voi säätää välillä 1/4 – 1/128 ja etähallita valotusta. Syväterävyyttä voi myös säätää kätevästi vaikuttamatta kokonaisvalotukseen.

Hengityksen tasaus

FR7-kamerassa on hengityksestä aiheutuvan liikkeen tasaava toiminto, joten katselukulma ei horju senttiäkään. Käytettäessä yhteensopivia objektiiveja katselukulma pysyy automaattisesti yhdenmukaisena myös tarkennuksen aikana, mikä mahdollistaa sulavat ja dramaattiset tarkennustehosteet

FR7-kameran tuotekuva
Merkkivalot helpottavat monikameratuotantoa

FR7-kameran punainen ja vihreä merkkivalo auttavat näkemään, mitkä monikameratuotannon kameroista kuvaavat milläkin hetkellä. Punainen merkkivalo osoittaa sillä hetkellä kuvaavat kamerat ja vihreä esikatselukamerat. 

Tuotekuva mukana toimitettavasta kauko-ohjaimesta
Mukana toimitettava infrapunaohjain 

FR7-kameran mukana toimitettavalla infrapunakauko-ohjaimella voi panoroida, kallistaa, zoomata, tarkentaa (esimäärityksiä saatavilla) sekä tallentaa ja toistaa. 

Tuotekuva: CIB-PCM1
Erillinen kattoteline CIB-PCM1

FR7 on yhteensopiva CIB-PCM1-kattotelineen kanssa, joten kattoasennus on todella helppoa. Verkkosovelluksen "Katto"-valinta peilaa ohjauksen suunnan ja näin säilyttää intuitiivisen ohjauksen, vaikka kamera olisi ylösalaisin. 

Liitettävyys luovia työnkulkuja varten 
Johtavat yhteydet 

Käyttöliittymät ja IP-lähetystavat mahdollistavat monet käyttötarkoitukset

FR7 tarjoaa loistavat yhteydet videolähtöä, IP-suoratoistoa ja muiden laitteiden kanssa synkronointia varten. HDMI-videolähtöä voidaan käyttää reaaliaikaiseen monitorointiin, ja SDI-videolähtö tuottaa RAW-signaalia ulkoisiin tallennuslaitteisiin. Kameran hallinta, videon ja äänen siirto ja virransyöttö toimivat samalla LAN-kaapelilla.

Liittäminen ulkoisiin laitteisiin

Liittäminen ulkoisiin laitteisiin on helppoa, ja voit hallita aikakoodin synkronointia ja merkkivaloja sekä koordinoida monikameratuotannon synkronointisignaaleja. 

FR7-kameran tuotekuva, mukana TC IN -liitäntä
TC IN -liitäntä

Vastaanottaa ulkoisen laitteen aikakoodia, jota voidaan käyttää synkronoinnissa. 

FR7-kameran tuotekuva, mukana "Option"-liitin
"Option"-liitin

Liittää merkkivalot ulkoiseen laitteeseen. 

FR7-kameran tuotekuva, mukana GENLOCK-liitin
GENLOCK-liitin

Vastaanottaa synkronointisignaaleja ulkoisesta laitteesta monikamerakokoonpanon käyttöä varten.

Virtalähde 
PoE++ -kuva
LAN- ja PoE++-liitin

FR7:n virtalähteenä voidaan käyttää PoE++ (Power over Ethernet Plus Plus) -laitetta tavallisella verkkokaapelilla (vähintään CAT5e), mikä poistaa erillisen virtalähdekaapelin tarpeen.

[1] Verkkopainike  [2] FR7  [3] Tiedot  [4] Virta

FR7-kameran tuotekuva, mukana DC IN -liitäntä
DC IN -liitäntä 

Jos et käytä PoE++-laitetta, mukana toimitettava verkkolaite voidaan liittää FR7-kameran "DC IN" -liitäntään. FR7-kameran takapaneelin johtopidikkeellä voidaan varmistaa, ettei virtajohto vahingossakaan irtoa. 

Suoratoistoprotokollien logoja
Helppo IP-suoratoisto

Usean protokollan tuki täyttää suoratoistotarpeesi 

RTSP-suoratoistolla yhden kameran videolähdön voi jakaa samanaikaisesti jopa viidelle katsojalle. SRT mahdollistaa laadukkaan pieniviiveisen videonsiirron jopa epävakailla verkkoyhteyksillä. NDI|HX luo yhteyden NDI-yhteensopiviin laitteisiin, kuten kytkimiin ja mediapalvelimiin, ja se tukee tehokasta live-videotuotantoa Internet-protokollilla.

Osat

1. Tallennus/merkkivalo/ 2. POWER-valo/ 3. Infrapunakauko-ohjauksen anturi / 4. NETWORK-valo / 5. Ilma-aukko / 6. LAN (verkko) -liitin (RJ-45) / 7. Maadoitusliitäntä / 8. Johtopidike / 9. RESET-kytkin / 10. SETUP-kytkimet / 11. Infrapunakauko-ohjauksen anturi / 12. Tuuletin/ilma-aukko

Sony ja ympäristö 
Road to Zero -kuva
Tavoitteenamme on olla hiilijalanjäljettömiä 

Kohteena ympäristöä säästävä tuotantoympäristö 

Maailman kauneuden innoittamana Sony tekee osansa ympäristön suojelemiseksi, jotta sisällöntuottajat voivat ottaa entistä kauniimpia ja luovempia kuvia. Sony Group pyrkii nollaamaan ympäristövaikutuksensa vuoteen 2040 mennessä ja on käynnistänyt lukuisia ympäristöhankkeita. 

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Täyden kennokoon kuvakenno, laaja valikoima vaihdettavia objektiiveja ja Sonyn kuuluisien digitaalisten elokuvakameroiden ulkonäkö ja käytettävyys – FR7 tuo ammattitason suorituskyvyn PTZ-muotoon (panorointi-kallistus-zoomaus). Sen ainutlaatuinen perspektiivi ja ominaisuudet tulevat muuttamaan visuaalisen sisällön tuotantotavan.
  • Maailman ensimmäinen täyden kennokoon vaihdettavan objektiivin kamera, jossa on kauko-ohjattava panorointi, kallistus ja zoomaus(PTZ)

  • Taustavalaistu 35 millimetrin täyden kennokoon CMOS-kuvakenno ja BIONZ XR™ -prosessointi

  • Innovatiivinen täysi kauko-ohjaus verkkosovelluksen kautta tai laitteiston hallinta RM-IP500:n kautta

  • Vahvaa ilmaisua yli 15 askeleen alueella sekä värien yhdistämistä muiden Cinema Line -kameroiden kanssa

  • Jopa 100 esiasetettua muistiin tallennettavaa kameran asentoa verkkosovelluksella ja RM-IP500-lisävarusteella

Sony tarjoaa tuotteita, palveluja ja sisältöä, jotka tuottavat upeita kokemuksia, mutta on myös sitoutunut tavoittelemaan kaiken liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen nollaamista Lisätietoja Sonysta ja ympäristöstä