FX3

Uusi elokuvallinen vapaus

Sonyn FX3 Cinema Line -kamera herättää intohimoisten sisällöntuottajien visiot eloon. Luotettava teho ja suoraviivainen toiminta vastaavat luovien tekijöiden videotuotantotarpeisiin. Kompakti ja kevyt kamera on helppo kuljettaa mukana ja käsitellä. 

Uusi ohjelmisto on nyt saatavilla.

Paranna kamerasi kuvausominaisuuksia entisestään.

Palkintologo: Reddot 2022 Best of the Best -voittaja
Palkintologo: iF Gold Award 2022
Avaa ovi ammattimaisen elokuvan maailmaan
Esimerkkikuva
Elokuvallisen ilmaisun apuna
Esimerkkikuva
Suunniteltu miellyttävään yksinkuvaukseen
Esimerkkikuva
Laajennettavuutta ja toimivuutta sisällöntuottajille
Elokuvallisen ilmaisun apuna
Täysi kuvantallennus myös hämärässä

FX3-mallissa on täyden kennokoon kuvatunnistin ja innovatiivisia valonkeräystekniikoita, joilla saat selkeää ja käyttökelpoista kuvaa myös vähässä valossa. Videoiden ISO-vakioherkkyys 80–102400 on laajennettavissa jopa arvoon 409600. 

Laaja dynaaminen alue, laajempaa ilmaisua

FX3-mallissa on yli 15 dynaamisen alueen askelta, joten se sopii niin hyvin valaistuihin sisä- kuin ulkotiloihin, kuvasitpa sitten keskipäivällä, aamulla tai illalla. Tallenna kaikki nyanssit ja hyödynnä elokuvamainen vapaus värinmäärityksessä.

Upea bokeh ja täyden kennokoon luovuus

Tallenna kohtaus elokuvamaisella 4K-tarkkuudella hyödyntämällä täyden koon kennon pientä syväterävyyttä, upeaa bokeh-sumennusta ja elokuvamaista vapautta.

S-Cinetone™ tuottaa elokuvamaiset värit

Sonyn palkittuun FX9-malliin kehitetty S-Cinetone-tila on oletuksena käytössä myös FX3-kamerassa. Se vastaa tarkasti nykyisten sisällöntuottajien tarpeisiin, ja sen täyteläiset värit ja luonnolliset ihonvärin sävyt vastaavat muita Cinema Line -kameroita ilman värinmääritystä. 

4K ja 120 kuvaa/s – jokainen kuva on tarkka 

FX3-mallin tarkan automaattitarkennuksen ja nopean lukuominaisuuden ansiosta 4K-kuva tallentuu tarkasti myös suurilla kuvataajuuksilla. Hidastus- ja nopeutustilassa (S&Q) voit hallinnoida kuvataajuutta täysin, ja tuloksena on esimerkiksi upeita, jopa viisinkertaisesti hidastettuja kohtauksia (24p-lähtö). 

Esimerkkikuva
Pehmeä vaihtelu 10-bittisellä S-Log3- ja HDR-tallennuksella

S-Log3-gammakäyrä ja S-Gamut3.Cine takaavat laadukkaan värien toiston laajalla dynaamisella alueella. Ne helpottavat materiaalin täsmäämistä muilla Cinema Line -kameroilla kuvatun materiaalin kanssa jälkituotannossa. Lisäksi HLG (Hybrid Log-Gamma) -HDR-kuvaprofiili mahdollistaa suoran HDR (HLG) -toiston yhteensopivissa televisioissa ilman jälkituotantoa. 

16-bittisen RAW-kuvan HDMI-lähtö 

Vaativassa jälkikäsittelyssä voi käyttää 16-bittistä RAW-kuvaa HDMI-liitännän kautta yhteensopivissa ulkoisissa tallentimissa, ja XAVC HS 4K-, XAVC S 4K- tai XAVC S-I 4K- ja välitiedostot tallennetaan samanaikaisesti kameraan. RAW-videolähdön tarkkuus on 4264 x 2408 [16:9] eli suurempi kuin DCI-4K-tarkkuus.

Kuvassa kolmannen osapuolen näyttö FX3:ssa
Kuvat All-intra-, Long GOP- ja Group of Picture -ominaisuuksien tiedostorakenteista
Täyteläiset yksityiskohdat ja todentuntuiset värit

FX3:n suorituskyky riittää sisäiseen 4K-tallennukseen 10-bittisellä syvyydellä ja 4:2:2-värinäytteillä (All-Intra) käytettäessä Long-GOP-pakkausta. Voit hyödyntää värisävyjä paremmin ja säilyttää silti luonnollisen sävyntoiston. Näin saat vapautta muokkaamiseen.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Group of Pictures 

Suunniteltu miellyttävään yksinkuvaukseen
Luotettava automaattitarkennus

Laajan alueen automaattitarkennus käyttää älykästä seurantaa ja vaiheentunnistusta kohteen tarkkaan seurantaan lähes koko kuva-alalla. Hybridiautomaattitarkennus on tarkka myös kuvattaessa pienellä syväterävyydellä ja 120p-kuvataajuudella 4K-tarkkuudessa (QFHD)

Vakaa tarkennus AF-seurannalla

Edistykselliset seurantatoiminnot pitävät kohteen tarkkana – voit keskittyä sommitteluun. Reaaliaikainen Eye AF -toiminto tarkentaa kasvoihin ja silmiin, ja reaaliaikainen seuranta perustuu Sonyn ainutlaatuisiin AI-pohjaisiin kohteen tunnistusalgoritmeihin. 

Sujuvat siirtymät ja Touch Focus -ohjaus 

FX3 sisältää seitsemän AF:n siirtymänopeuden asetusta, joilla skarppaus on helppoa, ja viisi AF:n kohteenvaihtoherkkyyden asetusta, joilla käyttäjä voi säätää sitä, kuinka helposti AF vaihtaa tarkennusta lukittujen kohteiden välillä. Voit myös valita tarkennettavan kohteen vain LCD-näyttöä koskettamalla. 

Sonyn videokuvausobjektiivien edut

Katso, millä neljällä uniikilla tavalla Sonyn E-tyypin objektiivi parantaa videokuvausta. Sonyn objektiivit ja kamerat tehostavat yhdessä videonluontikokemustasi.

Kamera toimii tehokkaasti kaikkialla

FX3 on kätevä kuljettaa mukana kompaktin kokonsa ja keveytensä ansiosta. Liitetty kahva ja lisävarusteiden kiinnitysreiät nopeuttavat asennusta ja purkamista sekä sujuvoittavat kuvaamista. Päärunko ja suojukset on valmistettu kevyestä magnesiumseoksesta, mikä parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä haastavissakin ympäristöissä.

Kuva kameran rakenteen magnesiumosista
Kuva FX3-kameran XLR-kahvasta
Liitettävä XLR-kahva 

Kameran MI (Multi Interface) -sovittimeen voi liittää kädensijan, jossa on XLR-sovitin ja kaksi täysikokoista XLR-liitäntää. Se lisää käyttömukavuutta ja vakauttaa kuvaamista hankalissa kuvaustilanteissa, kuten kuvattaessa matalalta. 

Kuvanvakautus kamerassa 

Aktiivitila on kameran rungossa oleva optinen 5-akselinen kuvanvakautusjärjestelmä videokuvaukseen. Kuvanlaadun säilyttämiseksi gyroskooppi mittaa kameran tärinän tarkasti ja kompensoi sitä optisesti. Se vakauttaa videokuvan myös käsivaralta ilman gimbaalia, käveltäessä ja 4K-tarkkuudella. 

[1, 2] kulmittainen tärinä (vaaka- ja pystysuuntainen tärinä) [3, 4] siirtymätärinä (X- ja Y-akseli), [5] rullaava tärinä (Z-akselin kääntyminen)

Kuva rungon sisäisen 5-akselisen kuvanvakautusjärjestelmän rakenteesta
Kuva muokkauksesta Catalystilla tietokoneessa
Kuvanvakautus ja helpompi muokkaus Catalystilla

Gyroskooppi tallentaa kameran tärinän metatiedot, mikä mahdollistaa käsivarakuvatun materiaalin tasoituksen ja vakautuksen jälkituotannossa. Sonyn Catalyst Browse-/Prepare-sovelluksella voit helposti tasapainottaa automaattisen tärinän kompensaation ja kuvanrajaustasot. Lisäksi Catalystilla voi käyttää tallennettuja kameran kiertotietoja tehokkaasti. 

Laajennettavuutta ja toimivuutta sisällöntuottajille
Etu- ja takamerkkivalot 

Merkkivalot FX3:n etu- ja takapuolella osoittavat joka hetki, onko kameran tallennus käynnissä. Ne ovat helposti kameran käyttäjän ja kameran edessä esiintyvän henkilön nähtävissä.

Kääntyvä LCD-kosketusnäyttö

3.0-tyyppinen (1,44 miljoonan pisteen) LCD-kosketusnäyttö avautuu sivulle, jotta sijoittelu on joustavaa ja näkyvyys parempi gimbaaleihin kiinnitettäessä. Lisäksi monia kamera-asetuksia voi säätää kätevästi kosketusnäytön valikon kautta. 

Tehokkaat säätimet kuvatessasi yksin

Kuuden mukautettavan painikkeen lisäksi usein käytettävät säätimet ovat yhden käden ulottuvilla, joten voit käyttää objektiivia tai varmistaa tasapainon toisella kädellä. Rungon ja kahvan ruuvinreiät parantavat käytettävyyttä, kun lisävarusteita voi liittää suoraan. 

Kuva jäähdytyksen ilmavirtauksesta kameran rungon sisällä
Keskeytymätön 4K/60p-tallennus

FX3-mallissa on innovatiivinen lämmönhaihdutusjärjestelmä keskeytymättömään 4K/60p-tallennukseen. Jäähdytyslevyn paikka, ilmavirtauksen rakenne ja hiljainen tuuletin optimoivat jäähdytyksen myös pitkäkestoisissa kuvauksissa.

Laadukas ääni XLR-sovittimen ja digitaalitulon avulla

Kamerassa on kätevä sisäinen mikrofoni, ja sen MI (Multi Interface) -sovittimeen voi liittää kädensijan, jonka täysikokoisiin digitaalisiin XLR-ääniliitäntöihin voi liittää monenlaisia ulkoisia ammattilaismikrofoneja. Valittavissa on kolme tallennusformaattia, kuten 24-bittinen 4-kanavainen. Myös digitaalinen äänitallennus onnistuu liittämällä digitaalinen mikrofoni, kuten ECM-B1M. Se onnistuu myös käyttämättä kädensijaa.

Kuva kädensijan XLR-liitännöistä
Kuva kahdesta muistikorttipaikasta
Kaksi nopeaa muistikorttipaikkaa 

Uudenlaiset CFexpress Type A -kortit tukevat tallennusta suurella bittinopeudella. Kameran paikat tukevat CFexpress Type A -kortteja sekä perinteisiä SDXC UHS-I- ja UHS-II-kortteja. Kaksi identtistä muistikorttipaikkaa mahdollistaa keskeytymättömän kuvauksen ja varmuuskopioinnin.

Kameran kauko-ohjaus ja verkkosiirto

Verkkoyhteys Wi-Fi®-verkon tai langallisen USB type C -liitännän kautta tukee kauko-ohjausta älypuhelimesta tai tabletista NFC one-touch -toiminnolla tai manuaalisella pariliitoksella. Etäkuvausta voi ohjata tietokoneesta Sonyn Imaging Edge Desktop™ -sovelluksella tai mobiililaitteesta Imaging Edge Mobile™ -sovelluksella. Tallennettuja kuva- ja videotiedostoja voi siirtää FTP-yhteyden kautta. 

Kuva langattoman verkon kautta yhdistetystä matkapuhelimesta
Kuva muokkauksesta Imaging Edgellä tietokoneessa
Esikatselu, kuvaaminen ja suoratoisto etätoiminnolla

Langallista tai langatonta etätoimintoa voi käyttää PC-tietokoneella tai mobiililaitteella, johon on asennettu Imaging Edge Mobile tehostamaan työnkulkuja ja kuvaamista haastavissa ympäristöissä. Imaging Edge Webcam™ mahdollistaa laadukkaan videoviestinnän verkossa. 

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

FX3 Cinema Line -kamera tarjoaa korkean herkkyyden ja laajan dynaamisen alueen vaikuttavaan ilmaisuun kompaktissa muodossa. Parempi kannettavuus ja käytettävyys tekevät yksin kuvaamisesta helppoa, joten tämä luova työkalu on ihanteellinen elokuvamaisen vision tallentamiseen missä tahansa.
  • Täyden kennon teho, korkea herkkyys ja laaja dynaaminen alue

  • Suorituskykyinen BIONZ XR -kuvaprosessori

  • Korkean kuvataajuuden 4K (QFHD) -tallennus, 120 kuvaa/s

  • S-Cinetone™ tuottaa elokuvamaiset värit

  • Parannettu kannettavuus käsivarakuvaukseen

KENNON TYYPPI
35 mm:n täysikokoinen (35,6 × 23,8 mm) Exmor R CMOS -kenno
Pikselit
Noin 10,2 megapikseliä (tehollinen) videokuvaukseen, noin 12,1 megapikseliä (tehollinen) valokuvaukseen, noin 12,9 megapikseliä (yhteensä)
HERKKYYS
[Video] ISO 80-102400 -vastaavuus (laajennettu ISO-alue voidaan asettaa ISO 409600:aan asti), AUTO (ISO 80-12800, ala- ja yläraja valittavissa), [valokuva] ISO 80-102400 (laajennettu ISO-alue voidaan asettaa ISO 40:stä ISO 409600:aan asti), AUTO (ISO 80-12800, ala- ja yläraja valittavissa)
VÄLINETYYPPI
CFexpress Type A- / SD-kortti (x2), samanaikainen tallennus, lajittelu, automaattinen medialähteiden vaihto, kopiointi
LCD
7,5 cm:n (3.0-tyyppi) TFT, noin 1,44 milj. pistettä, avauskulma: noin 176 astetta, kiertokulma: noin 270 astetta
Sony tarjoaa tuotteita, palveluja ja sisältöä, jotka tuottavat upeita kokemuksia, mutta on myös sitoutunut tavoittelemaan kaiken liiketoiminnan ympäristöjalanjäljen nollaamista Lisätietoja Sonysta ja ympäristöstä

Arvostelut ja palkinnot

Käyttäjien mielipide