Maailman ensimmäinen TV, jossa on tiedostava äly

Mukaansatempaava kokemus, joka ihastuttaa ja liikuttaa – aivan kuin todellinen maailma ympärillämme. Tämä on BRAVIA XR™ -televisioiden kehitystä ohjannut tavoite. Niiden keskiönä toimii täysin uusi Cognitive Processor XR™, joka jäljittelee aivojen tapaa ajatella ja reagoida.

Koe jännitys ja tunteet kuvaruudun kautta

Miltä todellisuus tuntuu? Siihen kysymykseen pyrimme vastaamaan BRAVIA XR TV:n kognitiivisella älyllä. Se ymmärtää, miten näkö ja kuulo toimivat, ja tuo ihmismäisen perspektiivin kuvaruutuun. Siten elämys on entistä todentuntuisempi ja vie sinut keskelle kohtauksia.

Mitä kognitiivinen äly tarkoittaa?

Hahmotamme maailmaa samanaikaisesti niin silmien kuin korvien kautta saamamme tiedon avulla. Perinteinen AI tunnistaa ja analysoi esimerkiksi väriä, kontrastia ja yksityiskohtia ainoastaan erikseen. Cognitive Processor XR analysoi elementtejä ristiin samanaikaisesti, kuten ihmisaivot.

Analysoi valtavan määrän tietoa aivojemme tavoin

Todenmukaisemman vaikutelman luomiseksi Cognitive Processor XR jakaa näytön satoihin alueisiin ja tunnistaa näiltä alueilta yksittäisiä kohteita paremmin kuin koskaan ennen. Lisäksi se analysoi sekunnissa satojatuhansia kuvan muodostavia osia ihmisaivojen tavoin.

Kuvat kuin ihmissilmin katsoen
Kuvat riikinkukosta näyttävät värien, kontrastin, kirkkauden ja liikkeen säätämisen vaikutuksen kuvan tasapainoisuuteen
Todenmukainen kuva, jossa kaikki on täydessä sopusoinnussa

Kun TV-kuvan tuottavia osia tarkastellaan yksitellen ja kaikki ovat säädettyinä samalle tasolle, lopputulos voi vaikuttaa keinotekoiselta ja vieraannuttaa katsojan. Kun kaikkia osia analysoidaan ristiin ja jokainen niistä säädetään parhaimmilleen, saavutetaan harmoninen ja täysin luonnollinen lopputulos.

Tarkentaa ihmissilmän kaltaisesti

Kun katselemme jotakin, silmämme eivät tarkenna koko kohteeseen yhtä aikaa, vaan keskittyvät sillä hetkellä kiinnostavimpaan kohtaan. BRAVIA XR -televisiot toimivat samaan tapaan. Ne tunnistavat kuvasta polttopisteen ja voimistavat kohteen jokaista yksityiskohtaa, jotta syvyysvaikutelma on luonnollinen ja kohde erottuu todentuntuisesti.

Kuva naisesta junassa korostaa BRAVIA XR:n tuomia parannuksia tarkennukseen
Entistä realistisempi, mukaansatempaavampi äänimaisema, kuten tosielämässä
TV-kuva, jossa laulavan naisen pitelemästä mikrofonista etenee ääniaaltoja ulos kuvaruudusta
Äänen sijoittelu tempaa sinut keskelle toimintaa

Kun kuulemme ääntä moniulotteisessa tilassa, korvamme tunnistavat hyvin tarkasti, mistä suunnasta se tulee. Sen vuoksi ääni ei toisinaan tunnu vastaavan kuvaa niissä televisioissa, joissa kaiuttimet ovat sivuilla tai ruudun ympärillä. BRAVIA XR TV:t käyttävät äänenkäsittelytekniikkaa, jonka avulla ääni ja näytössä näkyvä kuva vastaavat tarkalleen toisiaan. Tämän ansiosta tunnet olevasi tapahtumien keskipisteessä.

Virtuaalinen äänikokemus uusissa ulottuvuuksissa 

Tavallisen television ääni tulee huoneeseen vaakatasossa, mutta BRAVIA XR TV:t suuntaavat ääntä kaikkiin suuntiin, mikä vastaa tosielämää. Ne analysoivat ja muuntavat kaikki äänet 5.1.2ch-tilaääneksi, jotta kuuntelukokemus on todentuntuinen ja moniulotteinen. Nyt ääni asettuu niin vaaka- kuin pystyakselille, joten äänimaisema on aidosti kolmiulotteinen.

Nainen katsoo TV:tä sohvalla olohuoneessa. Ääniaaltoja tulee virtuaalikaiuttimista hänen yläpuolellaan, takanaan ja edessään
Kuuntele lisää BRAVIA XR -suunnittelusta 

Kuuntele, kun uusien BRAVIA XR TV:iden suunnittelutiimi kertoo, mikä inspiroi luomaan täysin uudenlaisen TV-prosessorin.

Tutustu BRAVIA XR -muotoilun takana oleviin innoittajiin

Tutustu luovaan tiimiin BRAVIA XR:n minimalistisen muotoilun takana. Erittäin ohuiden reunusten ja yksinkertaisen yksiosaisen muotoilunsa ansiosta televisio tuo kotiisi todella mukaansatempaavan elämyksen.

Katso uuden BRAVIA XR TV:n julkaisu

Tutustu Cognitive Processor XR:ää käyttävän BRAVIA XR:n suunnitteluun ja siihen, miten se vie kuvan ja äänen entistä todentuntuisemmalle tasolle. Katso haastattelut, joissa yhteistyökumppanimme kertovat osallistumisestaan BRAVIA CORE- ja Google TV -ominaisuuksien kehitystyöhön.

Katso BRAVIA XR:n esittely

Tutustu BRAVIA XR -valikoiman tekniikkaan ja siihen, miten nämä televisiot erottuvat joukosta kuvan- ja äänenlaatunsa sekä älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.