Maailman ensimmäinen televisio, jossa on kognitiivinen äly – kuvan ja äänen uusi ulottuvuus

 Käsinkosketeltava kuva ja ääni – Cognitive Processor XR 

Cognitive Processor XR™ -prosessorin avulla BRAVIA-televisiot analysoivat sisältöä ja toistavat sen samalla tavalla kuin ihmiset näkevät ja kuulevat todellisen maailman. Ne esimerkiksi ymmärtävät, mihin kuvan kohtaan ihmiset keskittyvät – kuten elokuvan päähenkilöön. Ne myös tietävät, että suihkukoneen äänen on tultava yläpuolelta, ja toistavat äänen oikein katsojan olohuoneessa. Suosikkisisältösi toistetaan siis niin todentuntuisena, että se on melkein käsinkosketeltavaa.

Miten Cognitive Processor XR toimii

 Perinteinen AI tunnistaa ja analysoi esimerkiksi kuvan väriä, kontrastia ja selkeyttä ainoastaan erikseen. Tämän vuoksi kuvaelementtiä voidaan parantaa vain tiettyyn rajaan asti. Hahmotamme kuitenkin maailmaa niin silmien kuin korvien kautta saamamme tiedon avulla. Samalla tavoin toimiva Cognitive Processor XR™ ristiinanalysoi satoja tuhansia elementtejä samanaikaisesti. Yksi näistä elementeistä on polttopiste – kohta, johon ihmiset tapaavat keskittyä eniten. Ristiinanalysoimalla jokaista kuvaelementtiä, esimerkiksi polttopistettä, kaikki osat yhdistetään ja säädetään niin, että kuvassa on mahdollisimman paljon syvyyttä ja todentuntuisuutta. 

(1) Alkuperäinen (2) Väri (3) Selkeys (4) Polttopiste (5) Kontrasti (6) Liike (7) Ristiinanalysointi 

Mikä polttopiste on?

Polttopiste on kuvan kohta, johon katse luonnostaan keskittyy. Televisiot, joissa on Cognitive Processor XR, tunnistavat polttopisteen ja tehostavat sitä aivan kuten silmämmekin tekevät oikeassa elämässä. Jalkapallon pelaajassa tai päähenkilössä on siis enemmän syvyyttä, ja tulostauluja on helpompi lukea.

Katso, miten Cognitive Processor XR -prosessorin polttopiste toimii 
Entistä realistisempi, mukaansatempaava äänimaisema, kuten tosielämässä
TV-kuva, jossa laulavan naisen pitelemästä mikrofonista lähtee ääniaaltoja
Äänen sijoittelu tempaa sinut keskelle toimintaa

BRAVIA XR -televisiot vievät sinut toiminnan keskelle, koska edistyksellinen äänenkäsittelytekniikka jäljittelee ihmiskorvaa paikantamalla äänen saapumissuunnan ja sijoittamalla sen oikeaan kohtaan ruudulla.

Nainen katsoo TV:tä sohvalla olohuoneessa. Ääniaaltoja tulee virtuaalikaiuttimista hänen yläpuolellaan, takanaan ja edessään
Virtuaalinen äänikokemus uusissa ulottuvuuksissa 

BRAVIA XR -televisiot takaavat moniulotteisen kokemuksen tuottamalla vaaka- ja pystysuuntaista ääntä. Ne luovat todellisen 3D-äänimaiseman analysoimalla ääntä ja muuntamalla sen 5.1.2-kanavaiseksi tilaääneksi.