SONYN ARTISTIHAASTATTELUT

Chiyomaru Shikura

Klassikkopelien, kuten Fire Pro Wrestlingin ja Clock Towerin musiikkituottaja, Akihabara-yhtyeen tuottaja ja animaatioiden säveltäjä.

Musiikkiteollisuuden tulevaisuus

Chiyomaru on musiikkimaailman monilahjakkuus. Hän on videopelien musiikkituottaja, popyhtyeiden tuottaja, toimitusjohtaja ja lauluntekijä. Puhumme hänen kanssaan siitä, miten korkean resoluution äänentoisto vaikuttaa musiikkiteollisuuden tulevaisuuteen.

Haastattelun luonnos / Kuva: Yohei Takeuchi

K: Tunnet hyvin äänitekniikan kaikki muodot ja luennoit ammattimaisesti digitaalisesta pakkaamisesta. Mitä mieltä olet korkean resoluution äänentoistosta?

V: Muistan kuulleeni korkean resoluution musiikkia silloin, kun se tuli markkinoille. Siihen aikaan sitä ei voinut kuunnella Walkman®-soittimella kovin helposti, ja ajattelin, että se saattaisi sopia erityistilaisuuksiin. Mutta nyt olen sitä mieltä, että sitä pitäisi käyttää paljon laajemmin, erityisesti säveltäessä. Sen ääni on täysin erilainen kuin CD-levyltä kuuluva.

K: Miksi musiikin kuuntelu korkealla resoluutiolla on niin kiehtovaa?

V: On mahtavaa tuntea, miten laulaja hengittää. Tuntuu siltä kuin olisi studiossa hänen kanssaan.

K: Työskentelet parhaillaan ääninäyttelijöiden parissa ja teet töitä Stand Up! Project ‑merkille. Keskitytkö siis nykyään äänentuottoon?

V: Ehdottomasti. Yrityksemme tekee CD-levyjä nuorille tytöille. Käytämme päänmuotoisia mikrofoneja ja soitamme heille kaikki äänet. Siinä oppii nopeasti tunnistamaan, kuka puhuu ja mistä suunnasta. Korkean resoluution täyteläinen ääni saa sen kuulostamaan todella upealta.

K. Mitä ihmiset odottavat musiikilta korkean resoluution uudella aikakaudella?

A: Musiikki, jota ihmiset todella haluavat kuunnella ja ostaa, herättää halun omistaa se. Kun toistat musiikkia kivalla korkean resoluution soittimella, se kuulostaa paljon paremmalta. Sinun on pakko saada se itsellesi, omistaa se.

K: Miten korkean resoluution äänentoisto voi vaikuttaa sinun toimiisi musiikin parissa?

V: Jos korkean resoluution äänentoistosta tulee uusi normi, tarvitaan niin sanottuja käsityöläisiä – ammattilaisia, jotka osaavat luoda autenttista uutta musiikkia. Voisin myös kuvitella käyttäväni korkean resoluution äänentoistoa vanhojen klassikkojen tulkitsemiseen.

Marty Friedman

Marty Friedman, hevimetalliyhtye Megadethin kitaristi ja japanilaisen pop-musiikin vannoutunut fani, kertoo ajatuksiaan korkean resoluution äänentoistosta.

Täsmälleen artistien tarkoittama kokemus

Nauti studiolaatuisen korkean resoluution äänen hienovaraisista sävyistä. Intohimo musiikkiin kuuluu ja näkyy järjestelmän jokaisessa osassa, ja digitaalisen skaalauksen kaltaiset edistyneet tekniikat varmistavat huiman kuuntelukokemuksen.