Luontoystävälliset pakkaukset

Sony pyrkii säästämään luonnonvaroja ja vähentämään merkittävästi kuulokkeidensa pakkauksissa käytettävää muovia. 

Aloite 1

Muovista paperiksi
Muovin vähentäminen 90 %:lla

Laaja-alaisten uudistuspyrkimystemme myötä vaihdamme olemassa olevien malliemme uloimman pakkauksen materiaalin muovista paperiksi. Erityisesti MDR- EX15AP:n uloin pakkaus on suunniteltu uudestaan niin, että muovin kokonaiskäyttö vähenee noin 96 %:sta alle 5 %:iin.

Muovin käytön vertailua selittävä kuva
Muovin käyttöasteiden vertailu

[1]  Ennen uudistusta  [2]  Uudistuksen jälkeen

Kuva kahdesta tuotepakkauksesta, ennen ja jälkeen uudistuksen
Yleiskuvia MDR-EX15AP:n pakkauksesta

[1] Ennen uudistusta  [2] Uudistuksen jälkeen

Vähemmän muovia, helpompaa kierrätystä

Aikaisemmin pakkauksissa käytettiin PP-muovilaminointia, joka esti pakkauksen kierrättämisen. Se on nyt korvattu hankauksenkestävällä lakkauksella, joka sallii kierrättämisen. 

[1]  Paperipinnan PP-laminointiprosessi
[2]  UV-lakkaus painotekniikalla

Kuvitus

Aloite 2

Pakkaus, jossa on vähemmän muovia

Kestävä kehitys oli eräs WF-1000XM4:n tuotesuunnittelun teemoista, ja se oli ensimmäinen kuulokesarjamme, jonka pakkauksessa vähennettiin merkittävästi muovin käyttöä. Polyeteenipussi ja korvatyynyn ja johdon kuplapakkaus korvattiin paperilla, mikä oli ensimmäinen kerta, kun käytimme kuulokesarjassamme paperipakkausta. Naarmunkestävä EVA ja eriste, jotka olivat aikaisemmin muovia, on myös korvattu paperimateriaalilla.

Sonyn sekoitemateriaali

Innovatiivinen paperisekoitemateriaalimme on suunniteltu kestävän kehityksen mukaiseksi, valmistamisesta kierrättämiseen asti. Tarraa lukuun ottamatta WF-1000XM4:n pakkaus on tehty kokonaan Sonyn sekoitemateriaalista.

Kartta materiaalien lähteistä
Alkuperä ja valmistus

Valmistettu kierrätyspaperista ja kestävästi tuotetusta puusta

Kuva paperimateriaalista
Materiaalit

Tästä sekoitemateriaalista valmistetaan monenlaisia pakkausten osia, minkä ansiosta pakkausten kierrättäminen on helppoa

Keita Sakane

Sähköinsinööri

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Tietoja Sony Corporationista

Sähköinsinöörin muotokuva

Kun kolme vuotta sitten sain vastuulleni tämän mallin, olin huolissani pakkauksen tyhjästä tilasta ja käyttöoppaan paksuudesta, ja halusin parantaa tilannetta. New Yorkissa tehdyn markkinatutkimuksen johdosta tiesimme, että tieto pakkauksessa auttaa asiakkaita arvostamaan tuotteen laatua, ja asiakkaiden halu ostaa ympäristövastuullisilla periaatteilla suunniteltuja tuotteita motivoi meitä erityisesti.

Tiimi pohti pakkauksen tyhjän tilan vähentämistä sekä käyttöoppaassa käytettyjä ilmaisuja. Ympäristöystävällisten materiaalien käyttöön liittyy kustannuksia, mutta ratkaisimme ongelman pienentämällä sekä tuotetta että pakkausmateriaalien kokoa. Uskon, että pienentäminen vähentää ympäristövaikutuksia myös kuljetuksen aikana.
Olen ylpeä siitä, että pystyimme suunnittelemaan tuotteen, johon asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja joka lisäksi ottaa ympäristön huomioon. Haluaisin kiittää kaikkia yhteistyöstä koronaviruspandemian aikana.

Koneinsinöörin muotokuva
Katsuro Hashimoto

Koneinsinööri

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Tietoja Sony Corporationista

Olen työskennellyt monien Sonyn kuulokepakkausten parissa, mutta mielestäni WF-1000XM4:n täysin muoviton pakkaus on Sonylla ensimmäinen laatuaan ja kenties jopa uraauurtava ympäristöaloite koko alalla.
Tähän asti on pidetty itsestään selvänä, että pakkaukset ovat muovia, mutta tällä kertaa pakkauksen oli oltava kokonaan muoviton, mikä teki suunnittelusta paljon vaikeampaa.
Keskustelimme ideoista ja ratkaisimme ongelmat yksi kerrallaan, ja lopulta onnistuimme suunnittelemaan pakkauksen, jossa ei ole ollenkaan muovia.
Haluamme jatkaa ympäristövastuullisten pakkausten käyttämistä myös tulevaisuudessa.