Xperia™ Ear

Resurssien säästäminen kuulostaa hyvältä

Mobiilituotteiden innovatiiviset toiminnot ja muotoilut saavat tulevaisuuden näyttämään valoisammalta. Xperia™ Ear on yksi näistä tehokkaista tuotteista. Katso, miten markkinoiden laajentuminen on tasapainossa ympäristötietoisuuden kanssa.

Innovatiiviset tuotteet ansaitsevat erinomaisen ympäristötehon

Vaivattomuus, suorituskyky ja iskunkestävyys ovat keskeisiä mukana kuljetettavien ja aina käytettävissä olevien mobiililaitteiden ominaisuuksia. Sopivan materiaalin on täytettävä tietyt suorituskykyä koskevat vaatimukset. Esittelemme Sonyn uuden Xperia™ Ear -tuotteen, joka sisältää SORPLAS™-kierrätysmuovia.

Xperia™ Ear ja älypuhelin

Mikä on Xperia™ Ear?

Se on uusi älylaite, jota voi käyttää korvassa handsfree-viestintään. Puhu digitaaliselle avustajallesi, kun haluat käyttää sähköpostia, soittaa puheluita ja vastata niihin, tarkistaa aikataulusi jne. Sinun ei tarvitse ottaa älypuhelinta esille. 

Asenteemme näkyy pintaan asti

Asiat eivät toteudu toivomalla. On tärkeää määrittää konkreettisia tavoitteita ja pyrkiä aktiivisesti saavuttamaan ne. Siksi selvitimme, missä osissa käytettiin eniten muovia.

Kierrätysmuovia voitaisiin käyttää enemmän

Xperia™ Earin latauskotelo. Sony valitsi SORPLAS™-muovin tuotteen käyttötilanteiden mukaan, jotta sen iskunkestävyys olisi optimaalinen ja jotta maali tarttuisi kotelon pintaan mahdollisimman hyvin. Materiaalin laatu varmistettiin useilla testeillä ja parannuksilla, ja siten muovinkäyttöaste tuotteessa on noin 45 %. Lisäksi Xperia™ Ear -tuotteessa käytetty SORPLAS™ on valmistettu esimerkiksi tehtaista saaduista optisten levyjen jätemateriaaleista ja kierrätysvesipulloista, mikä tukee kierrätystä.

Kestää putoamisen

Kestää putoamisen

Ulkokuoren on oltava riittävän kestävä, jotta se suojaa kuulokkeita ja kotelon sisäistä laturia. Erinomainen iskunkestävyys varmistettiin useilla pudotustesteillä ja muotoilun muutoksilla.

Kestävää kauneutta

Kestävää kauneutta

Myös maalipinnan on oltava kestävä, koska koteloa kosketetaan esimerkiksi voiteisilla käsillä ja se pyörii muun tavaran mukana laukussa. Siksi myös maalin tarttuminen materiaaliin ja materiaalin kemikaalienkestävyys tarkistettiin ja varmistettiin.

Pakkauksen tarkastelu

Halusimme, että pakkaus on vaikuttava, järkevä ja resursseja säästävä. Siksi uusimme rakenteen siten, että pakkauksessa käytetään entistä vähemmän paperia ulkonäöstä tinkimättä.

Noin 30 % kevyempiä

Useimmat pakkaukset on valmistettu pahvista, jotta tuotteen suojaus on riittävä kuljetuksen aikana. Xperia™ Ear -pakkauksessa käytetty urarakenteinen kierrätyspaperi painaa merkittävästi vähemmän kuin tavallisesta kierrätyspaperista valmistettu kartonki, mutta on kuitenkin riittävän tukevaa. Tämä vähentää pakkauksen painoa ja käytetyn paperin määrää merkittävästi.

Kaunis viimeistely voittaa heikkoudet

Aaltoilevan rakenteen aiheuttama uurteinen pinta on peitetty hyvin painamiseen sopivalla paperikerroksella. Paperin taitoskohtiin lisättiin viillot uudella tekniikalla, jolla saavutetussa pakkauksessa on upeat painetut pinnat ja taivutetut reunat.

Xperia™-pakkaus

Mielenrauhaa tarkalla kemiallisten aineiden valvonnalla

Sony on määrittänyt omat maailmanlaajuiset standardit, jotka koskevat kemiallisten aineiden käyttöä Sonyn osissa ja materiaaleissa, ja ottanut standardinsa käyttöön kaikkialla. Esimerkiksi jotkin bromatut palonestokemikaalit (BFR-aineet) ovat haitallisia ihmiselle. Niitä kerääntyy helposti ympäristöön ja eläviin organismeihin. Sony Mobile Communications kielsi niiden käytön matkapuhelimissaan (piirilevyissä, kaapeleissa ja koteloissa) alan ensimmäisenä jo vuonna 2002. Siten Xperia™ Ear ei sisällä lainkaan BFR-aineita (Xperia™-älypuhelinten ja -tablet-laitteiden tavoin).

Tavoitteena mobiililaitteiden ympäristöjalanjäljen nollaaminen

Road to Zero on Sonyn reittikartta kohti kestävämpää maailmaa. Jotta saavuttaisimme maailmanlaajuisen ympäristösuunnitelmamme tavoitteet, lähestyimme uuden älylaitteemme valmistusta resurssien säästämisen näkökulmasta lisäämällä kierrätysmuovin käyttöä ja vähentämällä paperin käyttöä. Sony vastaa haasteisiin ulottamalla ympäristöhankkeet myös uusiin tuotteisiin ja tuoteluokkiin.

Mallien saatavuus voi vaihdella alue- ja maakohtaisesti.
[Sonyn tutkimus tammikuussa 2017.]

Xperia™-älytuotteet

Älytuotteet

Tutustu Sonyn tuotteisiin ja niiden ympäristöystävällisiin toimintoihin