BRAVIA tuo kestävän kehityksen joka kuvaan

Yhä suurempien TV-näyttöjen kysyntä kasvaa, mikä lisää materiaalin- ja energiankulutuksen kasvuriskiä. Sonyn sitoutuminen kestävään kehitykseen näkyy tehokkuuden kasvuna aina tuotekehityksestä TV:n katseluun.

Mukaansatempaava kokemus kohtaa ympäristöajattelun

BRAVIA takaa mukaansatempaavan katselukokemuksen ja upean muotoilun, ja sen innovaatiot vähentävät ympäristövaikutuksia vähentämällä energiankulutusta ja uusiutumattomien resurssien käyttöä.

Tehokkaampi valmistus, kuljetus ja käyttö

Kestävää kehitystä edistyksellisellä suunnittelulla

Pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksia monessa tuotteen elinkaaren vaiheessa esimerkiksi vähentämällä ensiömuovia, tehostamalla kuljetusta ja valvomalla virrankulutusta käytön aikana.

Valmistus

Vähemmän ensiömuovia

Suuri kierrätysaste ja laadukas tuote

Olemme lisänneet kierrätysmateriaalien käyttöä ja säilyttäneet laadukkaan viimeistelyn kaikissa suunnittelun osissa materiaalien kehityksestä estetiikkaan. Erityisesti OLED-TV:issä Sonyn kehittämää SORPLAS™-kierrätysmuovia käytetään television suurimmassa osassa eli takakannessa, mikä vähentää ensiömuovin käyttöä noin 60 %.

Tuotekuva takaa ja SORPLAS-pelletti
Kierrätetty ja upea 

Kierrätysmuovien käyttö ulko-osiin saattaa vaikeuttaa tietynlaisen ulkoasun toteuttamista. Asiakkaiden BRAVIAlta odottama upea kiiltävänmusta pinta on kuitenkin mahdollinen käyttämällä SORPLAS™-kierrätysmuovejamme valikoitujen raaka-aineiden kanssa, säätämällä koostumusta valmistuksen aikana ja käyttämällä omaa lisäreseptiämme.

Kuva kestävyystestauksesta.
Kestävyyttä pitkäaikaiseen käyttöön

Kodin laitteisiin lisätyt aineet vahvistavat rakennetta ja parantavat palosuojausta. SORPLAS™ vähentää lisäaineiden tarvetta, ja silti voidaan saavuttaa perinteisiä, tavallisesta muovista valmistettuja televisioita vastaavat ominaisuudet. Siten television käyttöikä on pitkä ja ympäristövaikutukset tavallista vähäisemmät.

Suljettua kiertoa kohti toistuvalla kierrätyksellä

Yksi SORPLAS™-muovin eduista on se, että sen laatu ei heikkene merkittävästi useallakaan kierrätyskerralla. SORPLAS™-kierrätysosilla voidaan vähentää jätemääriä ja edistää kierrätysajattelua yhteiskunnassa.

Kevyemmät tuotteet

Ulkoinen ilmaruiskutus

Tarkkojen valutekniikoiden ansiosta paneelit ovat tukevia ja kauniita mutta aiempaa kevyempiä, joten myös pakkaukset ovat ohuempia, mikä vähentää muovin käyttöä. Ulkoinen ilmaruiskutus käsittelee hartsiosia ilmanpaineella, mikä estää vääntymisen ja jätteen.

[1] Tavallisen valun epätasaisen paineen aiheuttamia kuvioita  [2] Ulkoinen ilmaruiskutusvalu ei aiheuta kuvioita  [3] Ulkopinta 
[4] Sisäpinta  [5] Muovin ylitäytön sijaan takaa suunnataan ilmanpainetta, ja paine on tasainen.

Kuljetus

Entistä kestävämpää logistiikkaa
Kuva, joka näyttää kevyemmän ja parannetun pakkausrakenteen verrattuna vuoden 2018 malliin
Parempi pakkaus vähemmällä muovilla

Tavallisesti pakkausmateriaalia tarvitaan BRAVIA-televisioiden ylä- ja alapuolelle sekä molemmille sivuille. Lukuisten simulointien ja vuosikymmenten maailmanlaajuisen logistiikkakokemuksen ansiosta olemme optimoineet TV-pakkausten muotoilun käyttämällä vähemmän pakkausmateriaaleja ja vähentäneet pakkausten muovin määrää noin 35 %.

Pienemmät, kevyemmät pakkaukset vähentävät päästöjä

Uusimalla tuotteen suojapakkaukset olemme pienentäneet pakkauksia 15 % ja kokonaispainoa 10 %. Siten yhdelle kuormalavalle mahtuu noin 1,3 kertaa enemmän tuotteita. Tämän myötä tuotekohtaiset hiilidioksidipäästöt kuljetuksen aikana ovat vähentyneet noin 15 %.

Kuva, jossa verrataan ulkoisen ilmaruiskutuksen prosessia tavalliseen valuprosessiin.
Vanhan ja uuden tuotepakkauksen vertailukuvat
Musteen vähennys säästää resursseja

Musteen käyttöä on vähennetty noin 90 % yksinkertaistamalla ja tiivistämällä pakkaukseen painettuja tuotetietoja tinkimättä pakkauksen muotoilusta ja ulkoasusta.

Käyttö

Laadukas kuva ja pieni energiankäyttö
Kuva, jossa näkyy näytön kirkkauden säätyminen ympäristön mukaan
Automaattinen kirkkaussäätö optimoi katselun ja energiankäytön

Ympäristön valontunnistus optimoi näytön kirkkauden katselutilan valaistukseen sopivaksi ja voi vähentää virrankulutusta.

 [1] Hämärämpi ympäristö  [2] Valoisampi ympäristö

Kuva, jossa näkyy näytön kirkkauden vaikutus virrankulutukseen.
Automaattinen katsojan tunnistus

BRAVIA CAM -lisävaruste havaitsee katsojan liikkeet. Kun television edessä ei ole ketään, virrankulutus minimoidaan himmentämällä näyttö automaattisesti  .

TV:n käyttöliittymä, kun virransäästötila on käytössä
Helppo asennus: hyvä kuva ja energiansäästö

Yksivaiheinen TV-asennus helpottaa käyttöönottoa. Valitsemalla virransäästötilan voit tasapainottaa näytön kirkkauden ja virrankäytön haluamallasi tavalla helposti ensiasennusvalikosta.

[1] Pois käytöstä  [2] Korkea

Kuva, jossa näkyy näytön kirkkauden vaikutus virrankulutukseen
Jokaisen kuvasijainnin kirkkaus takaa tehokkaan virrankäytön

Ainutlaatuinen signaalinkäsittely optimoi kuvan jokaisen osan, ja kuvat ovat puhtaita ja eloisia.

[1] Tumma  [2] Normaali kirkkaus  [3] Kirkas

Uudenlainen muovi ympäristön hyväksi

Shusuke Tomonaga

Tuotesuunnitteluosasto 2, TV-liiketoimintaryhmä
Tietoja Sony Corporationista

Haastateltavan muotokuva

TV-osastomme on käyttänyt vuodesta 2010 SORPLAS™-kierrätysmuovia, jonka kierrätysmuovipitoisuus on korkea, jotta voimme suunnitella tuotteita kestävästi.

 Televisioiden koon ja toimitusmäärien kasvaessa myös ympäristövaikutukset lisääntyvät. Konsernimme yhtiöt ovat pyrkineet tavoitteeseemme valmistaa suurempia televisioita vähentäen samalla ympäristövaikutuksia kehittämällä yhdessä materiaaleja vuodesta 2018 alkaen. SORPLAS™-kierrätysmuovia käytetään niin tuotteiden sisä- kuin ulko-osiin, jotka ovat enimmäkseen muovia.

SORPLAS™-kierrätysmuovin käyttö ulko-osiin edellyttää huippuluokan muotoiluosaamista. Pitkäjänteisen kehitystyömme tuloksena SORPLAS™-kierrätysmuovia voidaan käyttää television suurimpaan pintaan, takakanteen. Sitä käytetään joissakin vuoden 2021 BRAVIA XR -malleissa, joissa se pienentää ensiömuovin määrän puoleen aikaisempiin malleihin verrattuna.

 BRAVIA-valmistus ottaa SORPLAS™-kierrätysmuovin lisäksi käyttöön muitakin kierrätysmateriaaleja kaikissa tuotantolaitoksissaan ja jatkaa työtään maailmanlaajuisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi.