BRAVIA tuo kestävän kehityksen joka kuvaan

Yhä suuremmat TV-näytöt ovat yhä kysytympiä, mikä luo riskin materiaalin- ja energiankulutuksen kasvamisesta. Sonyn sitoutuminen kestävään kehitykseen näkyy tehokkuuden kasvuna aina tuotekehityksestä TV:n katseluun.

Mukaansatempaava kokemus kohtaa ympäristöajattelun

Suurta viihdettä, vähemmän uusiutumattomia materiaaleja

BRAVIA tarjoaa mukaansatempaavimpien TV:n katselukokemusten ja upean muotoilun ohella innovaatioita, jotka vähentävät uusiutumattomien materiaalien käyttöä ja ympäristövaikutuksia.

Ensiömuovin ja muovin kokonaiskulutuksen vähentäminen

Sonyn edistyksellinen suunnittelu tukee kestävää kehitystä

Keskitymme ensiömuovin käytön vähentämiseen niin pakkauksissa kuin suurissa tuoteosissa, kuten päärungon takasuojuksessa.

Kaavio, joka näyttää ensiömuovin käytön vähentyneen 50 % vuoden 2018 malliin verrattuna
Sonyn SORPLAS™ takaa korkean kierrätysmuovipitoisuuden

Kasvatamme edelleen kierrätysmateriaalien käyttöä muotoilusta tinkimättä. Otamme huomioon kaikki muotoilunäkökohdat materiaalien kehityksestä estetiikkaan. Sonyn kehittämää SORPLAS™ -kierrätysmuovia käytetään A80-sarjan kansissa – 55 tuuman malliin käytetään noin 50 % vähemmän ensiömuovia, ja viimeistely on laadukas.

Ulkoinen ilmaruiskutus

Tarkkuusvalutekniikoilla voidaan valmistaa rakenteellisesti vahvoja, kauniita ja merkittävästi kevyempiä paneeleja. Perinteiset valut vaativat ylitäyttöä, jotta viimeistely ei ole epätasainen. Ulkoisessa ilmaruiskutuksessa hartsiosat käsitellään ilmanpaineen avulla, eikä vääntymistä tai jätettä synny.

[1] Tavallisen valun epätasaisen paineen aiheuttamia kuvioita  [2] Ulkoinen ilmaruiskutusvalu ei aiheuta kuvioita  [3] Ulkopinta  [4] Sisäpinta  [5] Muovin ylitäytön sijaan takaa suunnataan ilmanpainetta, ja paine on tasainen.

Kuva, jossa verrataan ulkoisen ilmaruiskutuksen prosessia tavalliseen valuprosessiin.
Kuva, joka näyttää kevyemmän ja parannetun pakkausrakenteen verrattuna vuoden 2018 malliin.
Ympäristöystävälliset pakkaukset

Tavallisesti pakkausmateriaalia tarvitaan BRAVIA-televisioiden ylä- ja alapuolelle sekä molemmille sivuille. Pitkäaikaisen tutkimuksensa ja logistiikkaosaamisensa ansiosta Sony on kehittänyt ylä- ja alapuolten pakkausmateriaaleista lujempia, jotta ne suojaavat televisioita ilman muita pakkausosia – samalla kun paino on 25 % kevyempi.

Mahtava kuvanlaatu ja energiansäästö
Kuva, jossa näkyy näytön kirkkauden säätyminen ympäristön mukaan
Automaattinen kirkkauden säätö optimoi kuvan ja energiankäytön

Kun ympäristön valontunnistus on käytössä, näytön kirkkaus optimoidaan katselutilan valaistukseen sopivaksi ja virrankulutus voi vähentyä.   

[1] Hämärämpi ympäristö  [2] Valoisampi ympäristö

Kuva, jossa näkyy näytön kirkkauden vaikutus virrankulutukseen.
Jokaisen kuvasijainnin kirkkaus takaa tehokkaan virrankäytön

Ainutlaatuinen signaalinkäsittely optimoi kuvan jokaisen osan, ja kuvat ovat puhtaita ja eloisia.

[1] Tumma  [2] Normaali kirkkaus  [3] Kirkas

Uudenlainen muovi ympäristön hyväksi

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
TV Business Div. Product Design Dept 2, Product Design Div

Haastateltavan muotokuva

SORPLAS™-kierrätysmuovi, jonka kierrätysmuovipitoisuus on korkea, on vuodesta 2010 alkaen ollut TV-osastomme käytössä ja ympäristötietoisuutta korostavassa tuotesuunnittelussa.

Samalla kun televisioista tulee yhä suurempia ja toimitusmäärät kasvavat, myös ympäristövaikutukset lisääntyvät. Tavoitteemme valmistaa suurempia televisioita samalla vähentäen ympäristövaikutuksia on synnyttänyt yhteistyön, jossa konsernin yhtiöt ovat vuodesta 2018 alkaen kehittäneet materiaaleja. Käytämme SORPLAS™-kierrätysmuovia niin tuotteiden sisä- kuin ulko-osiin, joihin tarvitaan suuret määrät muovia.

SORPLAS™-kierrätysmuovin käyttö ulko-osiin edellyttää huippuluokan muotoiluosaamista. Pitkäjänteisen kehitystyömme tuloksena SORPLAS™-kierrätysmuovia voidaan käyttää television suurimpaan pintaan, takakanteen. Sitä käytetään joissakin vuoden 2021 BRAVIA XR -malleissa, joissa se pienentää ensiömuovin määrän puoleen aikaisempiin malleihin verrattuna.

Sonyn TV-valmistus ottaa SORPLAS™-kierrätysmuovin lisäksi käyttöön muitakin kierrätysmateriaaleja kaikissa tuotantolaitoksissaan ja jatkaa edelleen työtään maailmanlaajuisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi.