XPERIA™: tavoitteena muoviton pakkaus

Tuotteiden ja palveluiden saatavuus vaihtelee alueittain.

Tavoitteena muovipakkauksista luopuminen

Huhtikuussa 2021 aloitetun Green Management 2025 (GM2025) -projektin ympäristöön liittyvät välitavoitteet ovat osa Sonyn Road to Zero -hanketta. GM2025-toimilla vähennetään jatkuvasti kannettavien tuotteiden pakkausten muovia ja pyritään luopumaan siitä täysin.

Muovista luopuminen XPERIA-pakkauksissa

[1]   Annetut luvut ovat osuuksia (prosenttiosuuksia painosta) maailmanlaajuisten mallien yksittäisiin pakkauksiin käytetystä muovista.
[2]  Muutokset vuodesta 2018 vuoteen 2019: muovista valetut tasot on korvattu paperimassatasoilla / muovista valetut välikkeet on korvattu kartongilla.
[3]  Muutokset vuodesta 2019 vuoteen 2020: laatikon rakenne on uudistettu / raaka-aineiden määrää on vähennetty, muovi mukaan lukien (erityisesti PP-kalvo). 
[4]  Muutokset vuodesta 2020 vuoteen 2021: laatikon pinnan kalvopinnoite on korvattu lakkauksella / USB-kaapelin muovisuojus on korvattu paperisuojuksella / tarran pinnan kalvopinnoite on korvattu lakkauksella.

Suojaavat ja käytännölliset pakkaukset ilman muovia

Kertakäyttömuovista luopuminen

Suojamuovipakkausten uudistaminen ja niistä luopuminen

Vähennämme muovipakkauksia, luovumme muoviosista tai korvaamme ne paperimateriaaleilla osana kestävää kehitystä. Esimerkiksi Xperia 1 III -mallin muoviset kalvopinnoitteet korvataan hankauksenkestävällä lakkauksella, ja muoviset USB-kaapelin suojukset korvataan paperisuojuksella.

[1] Kalvopinnoitteet → hankauksenkestävä lakkaus    [2] Muovikalvo → paperi    [3] Muovi → pahvi tai paperimassa
[4] Tarra    [5] USB-kaapelin suojus

Kuva kierrätettävästä paperista
Huolellisesti valituilla materiaaleilla vältetään valkaisua

Älypuhelimien pakkauksien tasot on valettu tehdasjätteiden paperimassasta, ja muotti on erikseen räätälöity. Käytetty massa on valikoitu huolellisesti, jotta se olisi väriltään toivotun valkoista ilman valkaisua.

Ulomman laatikon muovin vähentäminen

Käytännöllisiä pakkauksia tuotteen suojauksesta tinkimättä

[1] Muovi → paperi    [2] Muovitaso poistettu

Tavoitteena muovipakkauksista luopuminen

Tomoyuki Nishizaki

Pakkaussuunnittelija
Sony Corporation, Mobile Communications Business Group, 
tuotekehitysosasto, tuotesuunnitteluosasto

Pakkaussuunnittelijan muotokuva

Ympäristötietoisuus on kasvussa. Viime aikoina mediassa on havahduttu merten saastumiseen, jota kertakäyttömuovien vääränlainen hävittäminen aiheuttaa. Sonyn ympäristöön liittyviin välitavoitteisiin (Green Management 2025) kuuluu etenkin pakkausmuovien vähentäminen. Ympäristötietoisuus on pitkään ollut yksi Xperia-pakkausten suunnittelun teemoista. Pyrimme luopumaan Xperia-pakkausten muovista tai korvaamaan sen muilla materiaaleilla tehokkuudesta tinkimättä. Esimerkiksi vuoden 2019 mallissa vaihdoimme muovin valettuun paperimassatasoon ja poistimme muovin pakkauksesta tinkimättä pakkauksen avaamisen tarjoamasta kokemuksesta. Yhdessä Mobile Communications Business Groupin kanssa tavoitteenamme on luopua kokonaan muovipakkauksista seuraavan parin vuoden sisällä.

AIHEESEEN LIITTYVIÄ TUOTTEITA