OBJEKTIIVIEN PERUSTIEDOT

Objektiivi ja kennomuodot
Sonyn A- ja E-tyypin objektiivit

Sony valmistaa kameroita, joissa on kahdenlaisia objektiiveja: A- ja E-tyypin objektiiveja. A-tyyppi on käytössä Sonyn ainutlaatuisissa Translucent Mirror -kamerarungoissa ja E-tyyppi peilittömissä rungoissa.

Objektiivityyppien erot

A- ja E-tyypin ominaisuudet

A-tyypin kamerat, joissa on Sonyn Translucent Mirror Technology™, tarjoavat jatkuvaan vaiheentunnistukseen perustuvan automaattitarkennuksen edut. Peilittömien E-tyypin mallien lyhyt etäisyys kuvaelementtiin mahdollistaa kompaktien mutta erittäin suorituskykyisten, helposti käsiteltävien ja liikuteltavien runkojen ja objektiivien hyödyntämisen.

A-tyypin kameran sisällä
A-tyyppi

[1] Objektiivi [2] Etäisyys kuvaelementtiin [3] Läpikuultava peili [4] Kuvakennon taso

E-tyypin kameran sisällä
E-tyyppi

[1] Objektiivi [2] Etäisyys kuvaelementtiin [3] Kuvakennon taso

Kuvakennon koko

Täysi kennokoko ja APS-C-muodot

Sekä A- että E-tyypin kameroissa on täyden kennokoon ja APS-C-kennon vaihtoehdot. Yleisesti käytössä olevissa kennoko'oissa täysi kennokoko on suuri muoto ja APS-C keskikokoinen muoto. Molemmissa on omat hyötynsä.

* Kaikki mitat ovat suuntaa antavia.

Objektiivi- ja kennoyhdistelmät

Sonyn valikoimaan kuuluu sekä täyden kennokoon objektiiveja että APS-C-objektiiveja, joiden piirtoympyrät kattavat vastaavat kennomuodot. Vaikka objektiivit valitaan usein kennon muodon mukaan, erilaisilla yhdistelmillä saadaan vaihtelua rajausalueeseen ja katselukulmaan, kun halutaan kuvata laajempi alue tai saada lisää pituutta teleobjektiiviin.

* Kuvat ovat vain havainnollistamistarkoituksiin.