FE 12–24 MM F2,8 GM

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL1224GM

SVH

3 400,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
12–24
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
18-36
Objektiivin ryhmät/osat
14–17
Kuvakulma (35 mm)
122゚-84゚
Kuvakulma (APS-C)
99°-61°
Suurin aukko (F)
2,8
Pienin aukko (F)
22
Aukkosuojukset
9
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
0,28 m (0,92 jalkaa)
Suurin suurennussuhde (x)
0,14
Suodattimen halkaisija (mm)
-
Kuvanvakautus (SteadyShot)
- (integroitu runkoon)
Zoomausjärjestelmä
Manuaalinen
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
-
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
-
Suojuksen tyyppi
Terälehden muotoinen, kiinteä

Koko ja paino

Mitat (S x P)
97,6 x 137 mm (3-7/8 x 5-1/2 tuumaa)
Paino
847 g (29,9 oz.)

Laatikon sisältö

  • Objektiivin etusuojus: mukana toimitettava
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Kotelo: Kyllä (pehmeä kantolaukku)
  • Suodatinmalli
Placeholder

Ominaisuudet

Maailman laajin 12–24 mm:n F2,8-zoom

F2,8 12–24 mm ultralaajakulma-zoom

Tämän objektiivin kanssa voidaan käyttää erittäin laajaa 12 mm:n katselukulmaa, jonka avulla voi korostaa välimatkaa ja luoda ihmissilmälle mahdottomia dynaamisia perspektiivejä. 12–24 mm:n zoom, jonka muuttumaton F2,8-enimmäisaukko on ihanteellinen yöaikaan esimerkiksi tähtitaivasta tai muita heikosti valaistuja kohteita kuvattaessa. Voit käyttää matalaa herkkyyttä ilman äärimmäisen pitkiä valotusaikoja.

Uusi optiikka suurella XA-elementillä

Uusi optiikka suurella XA-elementillä

Kolme XA (Extreme Aspherical) -elementtiä, mukaan lukien kaikkien aikojen suurin α-objektiiville tarkoitettu elementti, yhdistettynä yhteen asfääriseen elementtiin, jonka innovatiivinen optinen rakenne mahdollistaa mahtavan G Master -resoluution koko kuva-alalla.

Lue lisää

Vähäiset poikkeamat parantavat terävyyttä

Vähäiset poikkeamat parantavat terävyyttä

Kaksi Super ED (Extra-low Dispersion) -lasielementtiä ja kolme ED-lasielementtiä vähentävät väripoikkeamia, jotka voivat heikentää suuriaukkoisen objektiivin resoluutiota. Ne myös varmistavat, että väripoikkeamia ei ilmene kuva-alueella, joten kuvat ovat mahdollisimman teräviä.

Lue lisää

Kuva, joka havainnollistaa Nano AR II -pinnoitetekniikkaa

Teräviä kuvia haastavassa valaistuksessa

Uutta Nano AR II -pinnoitetekniikkaa voi käyttää suurille linssielementeille tai kaarevien elementtien pinnoille. Se on kehitetty vähentämään heijastuksia ja haamukuvia aiheuttavia sisäisiä heijastuksia, jotta kuvat olisivat teräviä ja selkeitä. Objektiivin laajakulmasta huolimatta Nano AR II -pinnoite säilyttää erinomaisen selkeyden ja kontrastin kauttaaltaan, jopa haastavassa valaistuksessa. ([A] Perinteinen pinnoite [B] Nano AR II -pinnoite [1] Perinteinen pinnoite [2] Nano AR II -pinnoite [3] Lasi [4] Erittäin kaareva lasipinta [5] Heijastunut valo)

Yllättävän pieni ja kevyt

Yllättävän pieni ja kevyt

Innovatiivisessa optisessa rakenteessa on neljä asfääristä elementtiä sekä kolme XA-tyyppiä, mekaaninen rakenne ja tehokkaat lineaariset XD-moottorit kompaktissa 12–24 mm:n muuttumattomassa F2,8-zoomissa, joka painaa vain 847 grammaa. Tämä objektiivi on ihanteellinen maisema-, yö- ja arkkitehtuurikuvaukseen ja tarjoaa samalla lisää liikkuvuutta laajakulmakuvia kuvaaville urheilukuvaajille.

Lue lisää

G Masterin kaunis boke-sumennus

G Masterin kaunis boke-sumennus

Objektiivin XA-elementtien erinomainen pintatarkkuus poistaa rengasmaisen boke-sumennuksen ja hienosäätää sekä suunnittelun että valmistuksen pallopoikkeamat. 9-lamellinen pyöreä himmenninaukko takaa erittäin pehmeän G Master -sumennuksen.

Lue lisää

Kelluva mekanismi takaa erinomaisen tarkkuuden niin äärettömään kuin lähelle tarkennetuissa otoksissa

Kelluvan tarkennusmekanismin avulla saat erinomaisen tarkkuuden niin äärettömään kuin lähelle

Kelluva tarkennusmekanismi jakaa objektiivin tarkennusryhmän kahdeksi itsenäisesti hallittavaksi ryhmäksi. Näin saadaan minimoitua tarkennuksen etäisyydestä johtuvia poikkeamia. Huippusuorituskyky säilyy äärettömästä lähikuviin koko zoomausalueella. Kelluva tarkennusmekanismi mahdollistaa upeat lähikuvat ja erinomaisen terävyyden riippumatta siitä, millä etäisyydellä kohde on.

Lue lisää

Muuttumaton F2,8-enimmäisaukko joustavaan videokuvaukseen

Muuttumaton F2,8-enimmäisaukko joustavaan videokuvaukseen

Muuttumattomalla F2,8-enimmäisaukolla kaikilla polttoväleillä aukko ei muutu zoomattaessa, joten valotusta, valotusaikaa eikä ISO-herkkyyttä tarvitse muuttaa videoita kuvattaessa. APS-C-runkoa tai Super 35 -katselukulmaa käytettäessä zoomausalueen laaja pää on 18 mm täyden kennokoon rungossa, mikä tarjoaa erittäin hyödyllisen zoomausalueen videokuvaukseen.

Hylkii pölyä ja kosteutta

Hylkii pölyä ja kosteutta

Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne takaa luotettavan toiminnan ulkokäytössä ja vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää

Fluoripinnoitettu etummainen linssielementti

Fluoripinnoitettu etummainen linssielementti

Etummaisessa linssielementissä on fluoripinnoite, joka hylkii vettä, öljyä ja muuta likaa. Jos likaa tai sormenjälkiä kuitenkin jää objektiiviin, sen puhdistaminen on helppoa.

Lue lisää

Luonnollinen ja lineaarinen manuaalisen tarkennuksen vaste

Luonnollinen ja lineaarinen manuaalisen tarkennuksen vaste

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus takaa, että tarkennusrengas reagoi suoraan ja lineaarisesti hienovaraiseen ohjaukseen manuaalisen tarkennuksen aikana. Tarkennusrenkaan pyörittäminen muuttaa tarkennusta vastaavasti, joten hallinnan tuntuma on välitön ja tarkka.

Lue lisää

Nopea ja tarkka automaattitarkennus ja seuranta

Nopea ja tarkka automaattitarkennus ja seuranta

Yhteensä neljä lineaarista XD-moottoria, kaksi kutakin tarkennusryhmää kohden, mahdollistavat nopean ja tarkan automaattitarkennuksen ja seurannan. Tämä lisää Sonyn alkuperäisten objektiivien monia hyötyjä. Edistynyt järjestelmä hyödyntää huippulaadukkaiden kamerarunkojen nopeuspotentiaalin, mikä helpottaa esimerkiksi nopeasti liikkuvien urheilijoiden tärkeiden hetkien ikuistamista. Lisäksi automaattitarkennus on hiljainen, sillä värähtelyt on minimoitu.

Lue lisää

Takasuodattimen pidike

Takasuodattimen pidike

Tavallisen ND-levysuotimen sekä värikorjaus- ja muut suotimet voi asettaa objektiivin takasuodattimen pidikkeeseen, mikä laajentaa käyttömahdollisuuksia. Mukana toimitetaan leikkaussapluuna levysuotimille.

Helppo manuaalisen ja automaattisen tarkennuksen vaihto

Helppo manuaalisen ja automaattisen tarkennuksen vaihto

Tarkennustilakytkimellä voi vaihtaa automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen välillä, ja siitä voi olla merkittävä apu kuvattaessa kohteita tai tilanteita, joissa tarvitaan tarkennuksen manuaalista hienosäätöä.

Mukautettava tarkennuksen pitopainike

Mukautettava tarkennuksen pitopainike

Kätevästi sijoitettu tarkennuksen pitopainike helpottaa tarkennusta, ja siihen voi määrittää useita muita toimintoja kameran rungon valikon kautta.

Lue lisää

Kiinteä objektiivin suojus sekä erillinen objektiivin suojus

Kiinteä objektiivin suojus sekä erillinen objektiivin suojus

Kiinteä objektiivin suojus poistaa akselille kuulumattoman valon, joka aiheuttaa heijastuksia ja haamukuvia. Mukana toimitettava objektiivin suojus suojaa kiinteää suojusta. Se on helppo kiinnittää ja sen lukitus on luotettava kaikista kulmista.