FE 14 MM F1.8 GM

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL14F18GM

SVH

1 700,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
14
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
21
Objektiivin ryhmät/osat
11–14
Kuvakulma (35 mm)
114°
Kuvakulma (APS-C)
91°
Suurin aukko (F)
1,8
Pienin aukko (F)
16
Aukkosuojukset
9
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
0,25 m (0,82 ft)
Suurin suurennussuhde (x)
0,1
Suodattimen halkaisija (mm)
-
Kuvanvakautus (SteadyShot)
- (integroitu runkoon)
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
-
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
-
Suojuksen tyyppi
Terälehden muotoinen, kiinteä

Koko ja paino

Mitat (S x P)
83 × 99,8 mm (3 3/8 × 4 tuumaa)
Paino
460 g (16,3 oz)

Laatikon sisältö

  • Objektiivin etusuojus: mukana toimitettava
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Pehmeä kotelo
  • Suodatinmalli
Placeholder

Ominaisuudet

Kuvassa näkyy suuri lentokonehalli sisäpuolelta kaikkien yksityiskohtien, mukaan lukien teräsrakenteiden, ollessa tarkkoja.

Uusia näkökulmia 14 mm:n F1.8 -objektiivilla

Tämä kiinteän polttovälin laajakulmaobjektiivi tarjoaa G Master -laatua innovatiivisessa kompaktissa paketissa. Alan johtava tekniikka takaa upean tarkkuuden ja bokeh-sumennuksen myös suurimmalla F1.8-aukolla. Nopea ja tarkka automaattitarkennus sekä poikkeuksellinen kannettavuus ja hallinta vapauttavat luovuutesi.

Kuva suuren kirjaston koristeellisista sisätiloista, joissa on käytetty useita suoria puulankkuja katossa; kuva on tarkka reunasta reunaan

Häikäisevä resoluutio jopa F1.8-aukolla

G Master -muotoilun kaksi XA-elementtiä takaavat uskomattoman tarkkuuden kulmasta kulmaan jopa suurimmalla F1.8-aukolla. Yksi Super ED (Extra-low Dispersion) -elementti ja kaksi ED-lasielementtiä ehkäisevät värien vuotamista, ja edistyksellinen optiikka minimoi heijastukset pistemäisiä lähteitä kuvattaessa.

Kuva SEL14F18GM-objektiivista pideltynä oikeassa kädessä

Kirkas, ultralaaja ja uskomattoman kompakti

Tarkat asfääriset elementit – mukaan lukien kaksi huipputarkkaa XA-elementtiä – ja innovatiivinen optinen G Master -rakenne takaavat yhdessä kahden Sonyn lineaarisen XD-moottorin kanssa suorituskyvyltään ylivertaisen ja kompaktin objektiivin, joka painaa vain 460 g. Ota objektiivi mukaasi kaikkialle ja ikuista maailma uusista näkökulmista.

Lisätietoja objektiiveista

Kuva tähtitaivaasta, meren takana näkyy Linnunrata

Kauniisti taltioidut yötaivaat

Edistyksellinen optiikka ja kaareva XA (extreme aspherical) -etuelementti minimoivat heijastukset tähtitaivasta ja muita yömaisemia kuvattaessa. Suurin F1.8-aukko takaa mahdollistaa hämäräkuvauksen ilman tarvetta käyttää äärimmäisen hidasta suljinnopeutta, ja kompaktin rakenteen ansiosta kuvaaminen on helppoa kaikkialla.

Kuvassa suuri, kokonainen setripuu alhaalta katsottuna; puun runko, lehdet ja taustalla oleva metsä näkyvät tarkkoina

Selkeä, leviämätön väri

Kaksi Extra-low Dispersion -lasielementtiä korjaavat tehokkaasti väripoikkeamia, ja Super ED -lasielementti kompensoi värieroja tätäkin vahvemmin, mikä takaa erinomaisen kontrastin ja tarkan toiston koko kuva-alalla.

Lisätietoja Super ED -lasista

Kuvassa tarkennettuna pieni kukka kiven päällä metsässä etualan ja taustan ollessa sumennettuina

Upea ultralaaja bokeh

Tämän ainutlaatuisen ultralaajakulmaobjektiivin 9-lamellisen pyöreän aukon ja kahden XA-elementin optimaalisen sijainnin ansiosta voit korostaa kohteita dynaamisissa lähikuvissa ja luoda kauniin bokeh-sumennuksen syvään ja laajaan taustaan.

Lisätietoja pyöreästä aukosta

Kuva kukkivasta kirsikkapuusta; kukkien takaa paistava aurinko havainnollistaa, ettei heijastumia ja haamukuvia näy

Nano AR II -pinnoite takaa selkeyden

Kun kuvaat ultralaajakulmaobjektiivilla ulkona, aurinko on usein hankalassa kulmassa, mikä voi aiheuttaa heijastumia ja haamukuvia. Sonyn Nano AR II -tekniikka tuottaa tasaisen, heijastamattoman pinnoitteen objektiivin pinnoille ja vähentää tehokkaasti heijastumista ja haamukuvia vaativissa valaistusolosuhteissa.

Lisätietoja Nano AR II -pinnoitteesta

Kuva, joka on otettu värikkäistä korkokengistä lyhimmältä mahdolliselta etäisyydeltä, hameen helma näkyy sumennettuna

Dynaamiset lähikuvat ja kaunis bokeh-sumennus

Tarkasti muotoiltu optinen järjestelmä, jossa on kaksi XA-elementtiä ja yksi asfäärinen elementti, tarjoaa 0,25 m:n vähimmäistarkennusetäisyyden, joten voit taltioida dynaamisia lähikuvia ja luoda poikkeuksellisen kauniin bokeh-sumennuksen suuren F1.8-aukon avulla.

Tuotekuva, jossa näkyy kaksi lineaarista XD-moottoria

Tarkka ja hiljainen automaattitarkennus valokuvissa ja videoissa

Kaksi lineaarista XD-moottoria asemoi suuret ja painavat tarkennusryhmät nopeasti ja tarkasti, minkä ansiosta automaattitarkennus on nopea ja hiljainen ja maksimoi E-tyypin runkojen nopeuspotentiaalin. Hiljainen ja vakaa automaattitarkennus on suuri etu videokuvauksessa, ja pieni koko ja nopeus takaavat rajattoman luovan vapauden.

Lisätietoja lineaarisesta XD-moottorista

Tuotekuva, jossa näkyy tarkennuksen pitopainikkeen sijainti objektiivissa

Mukautettava tarkennuksen pitopainike

Objektiivin tarkennuksen pitopainikkeeseen voi määrittää yksilöllisiin kuvaustarpeisiin sopivat toiminnot kameran rungon käyttöliittymästä. Määritä esimerkiksi suurennustoiminto ja säädä manuaalista tarkennusta tarkasti sormenpäillä.

Lisätietoja tarkennuksen pitopainikkeesta

Tuotekuva, joka havainnollistaa tarkennusrenkaan kääntämistä nuolisymbolilla

Intuitiivinen manuaalisen tarkennuksen ohjaus

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus takaa, että tarkennusrengas reagoi suoraan ja lineaarisesti hienovaraiseen ohjaukseen manuaalisen tarkennuksen aikana. Tarkennusrenkaan kierto tarkoittaa vastaavaa muutosta tarkennuksessa mekaanista tarkennusjärjestelmää muistuttavalla tavalla. Hallinta on välitöntä ja tarkkaa, joten voit ilmaista luovuuttasi viiveettä.

Lisätietoja lineaarisen vasteen manuaalisesta tarkennuksesta

Tuotekuva, jossa näkyy lukituskytkimen sijainti

Aukkorengas, jossa lukitusäänten kytkin

Aukkorengas mahdollistaa intuitiivisen aukon ohjauksen, ja lukituskohdat voi poistaa käytöstä tarvittaessa. Ota lukituskohdat käyttöön, kun haluat tuntea pysäytykset tai poista käytöstä, kun tarvitset objektiivin lineaaristen XD-moottorien tuottamaa sujuvaa, jatkuvaa ja hiljaista aukon ohjausta. 

Lisätietoja aukon kytkimestä

Kuva pölyä ja kosteutta hylkivästä rakenteesta

Huippuluotettava kumppani eri käyttökohteisiin

Etummaisen elementin lisäksi myös takaelementeissä on vettä, öljyä ja muuta likaa hylkivä fluoripinnoite, joka pitää pinnan puhtaana takimmaista suodatinta vaihdettaessa. Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne takaa, että tämä suuriaukkoinen ultralaajakulmaobjektiivi toimii luotettavasti haastavissa ulko-olosuhteissa.

Lisätietoja pölyä ja kosteutta hylkivästä rakenteesta