E 16–55 MM F2,8 G

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL1655G

SVH

1 350,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
APS-C
Polttoväli (mm)
16–55
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
24–82,5
Objektiivin ryhmät/osat
12–17
Kuvakulma (35 mm)
-
Kuvakulma (APS-C)
83°-29°
Suurin aukko (F)
2,8
Pienin aukko (F)
22
Aukkosuojukset
9
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
0,33 m (1,09 ft)
Suurin suurennussuhde (x)
0,2
Suodattimen halkaisija (mm)
67
Kuvanvakautus (SteadyShot)
- (integroitu runkoon)
Zoomausjärjestelmä
Manuaalinen
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
-
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
-
Suojuksen tyyppi
Terälehden muotoinen, bajonettityyppi

Koko ja paino

Mitat (S x P)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 tuumaa)
Paino
494 g (17,5 oz.)

Laatikon sisältö

  • Suojus (malli): ALC-SH161
  • Objektiivin etusuojus: ALC-F67S
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Pehmeä kotelo
Placeholder

Ominaisuudet

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Nopea, muuttumaton F2,8-zoomaus

Tämä on Sonyn ensimmäinen 16–55 mm:n (vastaavuus 24–82,5 mm täyden koon kennoissa) APS-C-zoom-objektiivi, jossa on muuttumaton F2,8:n aukko. Kompaktista koostaan huolimatta objektiivi on suorituskyvyltään G Lens -sarjan mukainen. Uusi optinen muotoilu takaa erinomaisen tarkkuuden kulmasta kulmaan, ja halutessasi saat luotua kuvaan kauniin boke-tehosteen. Kompakti ja kevyt objektiivi sopii erinomaisesti monenlaisten kohteiden kuvaamiseen.

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Loistava G Lens -resoluutio

Kaksi edistyksellistä asfääristä AA-elementtiä ja kaksi asfääristä elementtiä estävät poikkeamia sekä tuottavat huippuluokan G Lens -tarkkuuden kulmasta kulmaan, ja kolme Extra-low Dispersion -lasia minimoivat värien vuotamisen. Tuloksena on tarkan yksityiskohtainen kuva ja luonnolliset värit koko zoomausalueella tarkennusetäisyydestä riippumatta.

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Kauniin pehmeä boke-sumennus

Pallopoikkeamalla on suuri vaikutus boke-sumennuksen laatuun. Tässä objektiivissa se on täydellisesti hallinnassa, jolloin tuloksena on kaunis ja pehmeä boke-tehoste kuvan epätarkoilla alueilla. Onnistuneen boke-sumennuksen saavuttamisessa auttaa myös objektiivin 9-lamellinen pyöreä aukko. Kun tarkat alueet näkyvät yksityiskohtaisesti ja kaunis boke-efekti sumentaa taustan, kuvistasi tulee syviä ja vaikuttavia.

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Terävä kontrasti

Sonyn alkuperäinen Nano AR -pinnoite luo objektiivin pinnoille tarkan ja säännöllisen nanorakenteen, joka ei häiritse valon välittymistä, mutta poistaa heijastuksia ja haamukuvia. Pinnoite minimoi sisäiset heijastukset, joten kuvan selkeys ja kontrasti ovat erinomaiset. (1. Nano AR -pinnoite / 2. Lasi / 3. Välitetty valo)

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Pienikokoinen, kevyt ja kirkas

Optimoidun mekaanisen ja optisen rakenteensa ansiosta kompakti 16–55 mm F2,8 -zoom-objektiivi (vastaavuus 24–82,5 mm täyden koon kennoissa) painaa vain 494 g (17,5 oz.). Objektiivi sopii erinomaisesti kaikkeen kuvaamiseen muotokuvista nopeisiin arkisiin otoksiin. Pienikokoiseen E-tyypin runkoon yhdistettynä saat helposti mukana kulkevan ja hallittavan kuvausjärjestelmän, jolla toteutat monenlaisia visioita.

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Nopea ja tarkka automaattitarkennus ja seuranta

Objektiivi hyödyntää G Master -sarjasta tuttua Sonyn edistyksellistä lineaarista XD-moottoritekniikkaa, joka valjastaa käyttöön kameran rungon koko nopeuspotentiaalin. Lineaarinen XD-moottori tarkentaa vikkelästikin liikkuviin kohteisiin ja seuraa niitä hämmästyttävällä vauhdilla ja tarkkuudella. 

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Mukautettava tarkennuksen pitopainike

Kätevästi objektiivin rungossa sijaitseva tarkennuksen pitopainike helpottaa tarkennusta. Painikkeen voi myös mukauttaa kameran valikon kautta, jolloin siihen voi lisätä tarvittaessa muitakin toimintoja, esimerkiksi oikean/vasemman silmän valinnan.

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Tarkennustilakytkin

Tarkennustilakytkimellä voi vaihtaa automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen välillä, ja siitä voi olla merkittävä apu kuvattaessa kohteita tai tilanteita, joissa tarvitaan tarkennuksen manuaalista hienosäätöä.

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus

Sonyn lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus takaa, että tarkennusrengas reagoi suoraan ja lineaarisesti hienovaraiseen ohjaukseen manuaalisen tarkennuksen aikana. Tarkennusrenkaan pyörittäminen muuttaa tarkennusta vastaavasti, joten hallinnan tuntuma on välitön ja tarkka.

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Hylkii pölyä ja kosteutta

Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne takaa luotettavan toiminnan ulkokäytössä ja vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää

Kuva tuotteesta E 16–55 mm F2,8 G

Etuelementin fluoripinnoite

Etummaisessa linssielementissä on fluoripinnoite, joka hylkii vettä, öljyä ja muuta likaa. Jos likaa tai sormenjälkiä kuitenkin jää objektiiviin, sen puhdistaminen on helppoa.

Lue lisää