FE 70-200MM F2.8 GM OSS II

Kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet

SEL70200GM2

SVH

3 100,00 €

(sis. ALV)

Objektiivitiedot

Kiinnike
Sonyn E-tyyppi
Muoto
35 mm:n täysikokoinen kenno
Polttoväli (mm)
70–200
35 mm:ä vastaava polttoväli (APS-C)
105–300
Objektiivin ryhmät/osat
14–17
Kuvakulma (35 mm)
34°–12°30
Kuvakulma (APS-C)
23゚–8゚
Suurin aukko (F)
2,8
Pienin aukko (F)
22
Aukkosuojukset
11
Pyöreä aukko
Kyllä
Vähimmäistarkennusetäisyys
0,4–0,82 m (1,32–2,69 jalkaa)
Suurin suurennussuhde (x)
0,3
Suodattimen halkaisija (mm)
77
Kuvanvakautus (SteadyShot)
Optinen SteadyShot
Zoomausjärjestelmä
Manuaalinen
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x1,4)
SEL14TC
Teleobjektiiviyhteensopivuus (x2,0)
SEL20TC
Suojuksen tyyppi
Pyöreä, bajonettityyppi

Koko ja paino

Mitat (S x P)
88 x 200 mm (3 1/2 x 7 7/8 tuumaa)
Paino
1 045 g (36,9 oz) (ilman kolmijalkakiinnikettä)

Laatikon sisältö

  • Suojus (malli): ALC-SH167
  • Objektiivin etusuojus: ALC-F77S
  • Objektiivin takasuojus: ALC-R1EM
  • Pehmeä kotelo
  • Kolmijalkakiinnike
Placeholder

Ominaisuudet

Metsämaisema

Huikea tarkkuus XA-elementillä

Upea G Master -tarkkuus saadaan koko 70–200 mm:n zoomausalueelle ja kaikille tarkennusetäisyyksille. Kaksi asfääristä linssielementtiä, joista XA-tyyppisen (extreme aspherical) pintatarkkuus on 0,01 mikronia, hallitsevat etäisyyteen liittyviä poikkeamia, joten koko kuva-alueelle taataan erinomainen tarkkuus.

Lisätietoja XA-objektiiveista

Esimerkkikuva kukkuloiden ympäröimästä tiestä

Upeita kuvia poikkeamien hallinnalla

Kaksi ED-lasielementtiä (Extra-low Dispersion) ja kaksi Super ED -lasielementtiä vähentävät huomattavasti väripoikkeamia, jotta saadaan tarkkoja kuvia, joissa värit eivät vuoda. Asfäärinen ED-elementti puolestaan vähentää väri- ja pallopoikkeamia, jotka ovat yleisiä ongelmia teleobjektiiveissa.

Lisätietoja Super ED- ja ED-lasista

Lähikuva kukasta

Erinomainen lähikuvaukseen

Objektiivilla saa erinomaiset lähikuvat zoomausta varten. Vähimmäistarkennus on 0,4 metriä (1,32 jalkaa) 70 mm:ssä ja 0,82 metriä (2,69 jalkaa) 200 mm:ssä. Enimmäissuurennus on 0,3. Syvä bokeh F2.8-aukolla lisää lähikuvauksen näyttävyyttä. Kelluva tarkennus varmistaa terävyyden myös vähimmäistarkennusetäisyydellä, ja sisäinen tarkennus auttaa pääsemään lähelle.

Kuva järvestä auringonlaskun aikaan

Nano AR II -pinnoite maksimoi selkeyden

Nano AR II -pinnoite luo tasaisen heijastamattoman pinnoitteen objektiivin pinnoille ja vähentää heijastumia ja haamukuvia. Myös objektiivin optinen muotoilu ehkäisee sisäisiä heijastuksia, jotka voivat heikentää selkeyttä maisemia tai urheilua kuvattaessa.

Lisätietoja Nano AR II -pinnoitteesta

Ihmisen oikea silmä edestä

Upea G Master -bokeh

XA-elementti, jonka pintatarkkuus on 0,01 mikronia, estää rengasmaisen bokeh-sumennuksen, ja pallopoikkeamien hallinta parantaa bokeh-sumennuksen laatua. ED (Extra-low Dispersion)- ja Super ED -lasit sekä yksi asfäärinen ED-elementti minimoivat värien vuotamisen, jotta saadaan kaunis bokeh, jossa ei ole luonnottomia värejä.

Lisätietoja XA-objektiiveista

Kuva köynnöskasveista

Uusi tehokas aukkoyksikkö

Jopa objektiivin aukkoyksikköä on muutettu G Master -laatustandardien mukaisesti. Uusi 11-lamellinen aukko, joka pysyy lähes täysin pyöreänä sekä avoimena että himmennettynä, auttaa tuottamaan luonnollisen pyöreän bokeh-sumennuksen, jota G Master -mallilta odotetaan.

Lisätietoja pyöreästä aukosta 

Kuva lineaarisista XD-moottoreista

Nopea ja terävä automaattitarkennus

Objektiivi toimii α-sarjan runkojen kanssa, jotta nopeiden kohteiden tarkennus ja seuranta on luotettavaa. Neljä tehokasta lineaarista XD-moottoria ja edistynyt ohjaus tarjoavat jopa 4 kertaa nopeamman automaattitarkennuksen kuin SEL70200GM. Zoomauksen aikainen tarkennuksen seuranta on noin 30 % parempi kuin SEL70200GM-mallissa.

Lisätietoja lineaarisista XD-moottoreista

Kuva kahdesta teleobjektiivista

Tehokkaat teleobjektiivit

Valinnaisilla 1,4- ja 2,0-kertaisilla teleobjektiiveilla objektiivin polttoväliksi saadaan enintään 400 mm (600 mm APS-C-rungossa) aukolla F5.6. G Master -laatu säilyy teleobjektiiveja käytettäessä. Suurin aukko 1,4-kertaisella teleobjektiivilla on F4 ja 2,0-kertaisella F5.6.

Kuva monopod-alustalla olevasta kamerasta

Suunniteltu tarkkaan videokuvaukseen

Uusin objektiivitekniikka vähentää katselukulman muutoksia sekä tarkennuksen ja akselin siirtymää zoomauksen aikana. Lineaariset XD-moottorit ja uusittu aukon ohjausyksikkö vähentävät huomattavasti ääntä ja tärinää, jotka saattavat häiritä videotallennusta.

Tuotekuva, jossa näkyy lukitusäänten ON/OFF-kytkimen sijainti objektiivissa

Videoiden manuaalinen hallinta

Tarkennuksen, zoomin ja himmentimen erilliset ohjausrenkaat helpottavat tarkkaa käyttöä videokuvauksessa. Aukon ohjausrenkaassa on kytkin, jolla lukituskohdat voi määrittää ON-asentoon, jotta tuntuma säilyy valokuvauskäytössä, tai OFF-asentoon, jotta himmentimen hallinta on huomaamatonta videokuvauksessa.

Lisätietoja aukon kytkimestä

Kuvaaja kuvaamassa rantalentopallo-ottelua

Maailman kevyintä on helppo käsitellä

Ainutlaatuinen objektiivi tarjoaa upean optiikan ja automaattitarkennuksen maailman kevyimmässä F2.8 70–200 mm -zoomissa. Lineaaristen XD-moottorien ja magnesiumseosrungon ansiosta objektiivi painaa 1 045 grammaa (36,9 oz) eli noin 29 prosenttia vähemmän kuin edellinen malli. Edistynyt muotoilu parantaa tasapainoa ja käsittelyä.

Lisätietoja sisäisestä zoomista

Kuva tuotteesta FE 70–200 mm F2.8 GM OSS II

Aukon lukitus estää ei-toivotut valotuksen muutokset

Aukon lukituskytkin estää ei-toivotut valotuksen muutokset kuvattaessa. Lukittuna ollessaan aukko on joko lukittu asentoon [A] tai sitä voi vaihdella manuaaliasetusten F2.8–F22 välillä. Vapautettuna ollessaan aukon ohjausrengasta voi vaihdella asennon [A] ja manuaaliasetusten välillä ilman rajoituksia.

Lisätietoja aukon lukituksesta

Tuotekuvissa aukkokytkin, tarkennusrengas ja aukon lukitus

Kokoaikainen DMF on erittäin tarkka

Kun kokoaikainen DMF on käytössä, manuaalinen tarkennus kytkeytyy automaattisesti rengasta kiertämällä myös AF-C-tilassa. Tällöin korjaaminen on nopeaa, kun kohde on väärä, ja tarkennusta voi parantaa ensimmäisen automaattitarkennuksen jälkeen. Tarkennusalueen rajain ei vaikuta kokoaikainen DMF -asetukseen.

Tuotekuva, joka havainnollistaa tarkennusrenkaan kääntämistä nuolisymbolilla

Luonnollinen ja lineaarinen manuaalisen tarkennuksen vaste

Lineaarisen vasteen manuaalinen tarkennus takaa, että rengas reagoi suoraan ohjaukseen manuaalisen tarkennuksen aikana valokuvia ja videoita kuvattaessa. Tarkennusrenkaan pyörittäminen muuttaa vastaavasti tarkennusta, joten hallinnan tuntuma on välitön ja tarkka valokuvia ja videoita kuvattaessa. 

Lisätietoja lineaarisen vasteen manuaalisesta tarkennuksesta

Tuotekuva OSS-kytkinten sijainnista objektiivissa

Optinen kuvanvakautus ja MODE 3

Sisäinen optinen kuvanvakautus helpottaa tarkkaa kuvaamista käsivaralta. MODE 2 -vakautus on optimoitu panorointiin ja MODE 3 korostaa sommittelun vakautta, kun kuvataan dynaamista liikettä. Viisiakselinen kuvanvakain on käytettävissä, kun objektiivin kanssa käytetään α-sarjan runkoa, jossa on kiinteä kuvanvakautus.

Lisätietoja OSS-tilasta

Tuotekuva tarkennuksen pitopainikkeen sijainnista objektiivissa

Kolme mukautettavaa tarkennuksen pitopainiketta

Kamerassa on 90 asteen välein kolme mukautettavaa tarkennuksen pitopainiketta, joita on kätevä käyttää vaaka- ja pystysuunnassa ja melkein mistä tahansa kulmasta käsin. Tarkennuksen pitopainikkeille voi määrittää toiminnon rungon valikoista.

Lisätietoja tarkennuksen pitopainikkeesta

Tuotekuva tarkennusalueen rajaimen sijainnista objektiivissa

Tarkennusalueen rajain

Tarkennusalueen rajain (FULL/~3 m) mahdollistaa automaattitarkennuksen rajaamisen tietylle alueelle, mikä maksimoi nopeuden ja estää tarkennuksen ei-toivottuihin kohteisiin.

Lisätietoja tarkennusalueen rajaimesta

Kuva tuotteesta FE 70–200 mm F2.8 GM OSS II

Pölyä ja kosteutta hylkivä rakenne

Parannettu suojaus pölyltä ja kosteudelta aiempaan malliin verrattuna. Saumat on tiivistetty, painikkeissa ja kytkimissä on silikonikumitiivisteet ja objektiivin kannassa kumirengas. Lisäksi sisäinen zoom hylkii pölyä ja kosteutta ja pitää objektiivin rungon pituuden samana.

Lisätietoja pölyä ja kosteutta hylkivästä rakenteesta

Tuotekuva linssielementin pinnasta

Fluoripinnoitettu etummainen linssielementti

Etummaisessa linssielementissä on fluoripinnoite, joka hylkii vettä, öljyä ja muuta likaa. Jos likaa tai sormenjälkiä kuitenkin jää objektiiviin, sen puhdistaminen on helppoa.

Lisätietoja fluoripinnoitteesta

Tuotekuva objektiivin suojuksesta

Uusi objektiivin suojus

Objektiivin suojuksessa on aukko, jotta pyöreiden polarisaatiosuotimien tai kääntyvien ND-suotimien käyttö on helppoa. Siinä on myös nukkapintainen sisäpuoli, joka estää ei-toivotut heijastukset. Suojuksen pyöreän etureunan silikonikumi parantaa käytettävyyttä.

Tuotekuva kolmijalkakiinnikkeen asennosta

Irrotettava kolmijalkakiinnike

Irrotettavan kolmijalkakiinnikkeen ansiosta voit siirtyä helposti käsivaralla kuvaukseen ja takaisin. Kiinnikkeen voi irrottaa myös kuljetuksen ja säilytyksen ajaksi. Lukkomekanismi estää irtoamisen vahingossa.