Slice of Living 2017

Tilan ja katselukokemuksen suunnittelua

Kodintuotteiden taustalla vaikuttava Slice of Living -konsepti tarjoaa uskomattomia katselukokemuksia rikkomatta asuintilojen harmoniaa: televisiot sulautuvat esteettisesti osaksi koko asuintilaa.

Asuintilojen elementtien yhdistelyä

TV-ruudut muuttuvat yhä suuremmiksi. Asuintiloissa arvostetaan mukavuutta ja helppoutta. Slice of Living -konseptin tavoitteena on löytää kodintuotteiden ja olohuoneiden harmoninen tasapaino. Idea tämän uuden kodintuotteiden suunnittelun taustalla oli yksinkertainen: jos "ihanteellisen olohuoneen" kaikki elementit, materiaalit ja perussäännöt jaettaisiin yksittäisiin osiin ja koottaisiin taas uudella tavalla, olohuoneen osien ja tuotteiden välille saatettaisiin löytää harmonisempi kokonaisuus.

Tämä idea mielessään suunnittelijat alkoivat yhdistellä lähes mitä tahansa asuintiloissa esiintyviä elementtejä – tuolien ja muiden huonekalujen silueteista ja seinämateriaaleista laattakuviointeihin sekä kankaan ja nahan kaltaisiin materiaaleihin. Tuotteiden uudelleensuunnittelu näiden yhdistelmien ja huonekalu- ja arkkitehtuurityökalujen avulla auttoi tiimiä kehittämään innovatiivisen kodintuotekonseptin, jossa tuotteet eivät ainoastaan sulaudu ympäristöönsä, vaan toimivat myös sisustuselementteinä.

Kirjahylly
Tilaratkaisuja
Rentoutumista
Osat ja materiaalit

Pysyvä elementti olohuonesuunnittelussa

Mitä näet, kun kuvittelet mielessäsi mukavan olohuoneen? Minne sijoittaisit sohvan? Mihin kirjat, maljakot ja muut esineet laitetaan? Minkä tyylin valitsisit? Miten TV, olohuoneen vakiokaluste, sopii kuvaan? Halusimme varmistaa, että kotikäyttöön suunnitellut tuotteemme sopivat saumattomasti ihanteellisen olohuoneen suunnitteluprosessiin.

Tako, Chief Art Director

Nykyaikaisia asumiskonsepteja heijastava malli

Vuoden 2017 BRAVIA™-mallin kohdalla pyrimme kevyeen, miellyttävään ulkonäköön, joka mukautuisi nykyaikaisiin asumiskonsepteihin. Tämä näkyy kaikissa elementeissä: jalusta on tuolimaisen tyylikäs, taustapaneeli tuo mieleen seinien ja kankaiden pinnan ja rohkea yhdistelmä pehmeitä ja lämpimiä materiaaleja tuo moderniin tilasuunnitteluun hienostuneen vivahteen.

Upea sisältö upeissa kuorissa

XE94/93-sarja

Huippulaadukkaassa XE94/93-sarjassa uskomaton 4K HDR -kuvanlaatu yhdistyy ainutlaatuiseen tuotemuotoiluun. Sen takapaneelin ansiosta tuote on kuin kotonaan, mihin tahansa sen olohuoneessa sijoitatkin. Takapaneelin upea geometrinen kuviointi tuo mieleen tapetti- ja laattakuviot ja nostaa sen aivan uudelle muotoilun tasolle. Läheltä tarkasteltuna muotoilun nerokkuus pääsee todella loistamaan, sillä paneelin suojusten reunat ja tuuletusaukot sulautuvat kuviointiin eikä tavallisten televisioiden mekaanisista osista näy jälkeäkään. Visuaalisen ilmeen viimeistelee takapaneelin nahkamainen kuviointi.

Jalusta on tyylikkään pelkistetty ja kätkee sisäänsä kaikki kaapelit. Ohuet tuolin jalkoja muistuttavat tuet ja litteä aluslevy korostavat muotoilun ilmavuutta tukevuudesta tinkimättä. LCD-paneelin pelkistetyssä rakenteessa on kaksi eriväristä laattaa. Näytön musta reunus antaa katsojien huomion keskittyä sisältöön huomaamattoman kehyksen sisällä, ja takalaatan metallinsävyn ansiosta tuote sopii tyylikkäästi yhteen ympäristönsä kanssa. Mustan laatan alareuna on hieman metallinsävyistä ylempänä, jotta kaiuttimista tuleva ääni pääsee suoraan eteenpäin ja äänenlaatu on paras mahdollinen.

Geometrinen takapaneelin kuviointi
Nahkakuviointi
Ohuet, tuolimaiset jalat
Laattamainen ulkonäkö

Tasapainossa sisustuksen kanssa kuin mikä tahansa huonekalu

XE90-sarja

XE90-sarjan huippuohut muotoilu ei anna TV:n rungon häiritä katselukokemustasi. Matalasta aluslevystä ja ohuista tukijaloista koostuvan jalustan pehmeät muodot alleviivaavat tuotteen keveyttä. Takapaneelin erikoisohut reuna-alue viimeistelee linjakkaan muotoilun tyylillä.

Profiili, joka on olohuoneissa kuin kotonaan

XE85/XE80-sarja

XE85/XE80-sarjassa on hopeanvärinen paneelin yläosasta kylkiä pitkin kulkeva juova, joka korostaa tuotteen ohutta muotoilua ja erottaa rungon rakenteen kaksi yksinkertaisen tyylikästä laattaa. Yläpinnan ohut hopeanvärinen viiva viimeistelee tämän terävälinjaisen jalustan hienostuneen ulkomuodon. TV:n hopean sävyt ovat lämpimään vivahtavia ja sopivat täydellisesti yhteen puisten telineiden ja lattiapintojen kanssa.

Joka suunnasta viimeistelty TV sopii kaikkialle

Halusimme, että BRAVIA®-sarja näyttää hyvältä joka suunnasta. Tietenkin ohuen reunuksen ansiosta visuaalisen sisällön ja olohuoneen välinen raja hämärtyy, mutta halusimme panostaa myös taustan esteettiseen ilmeeseen. Näin television voisi sijoittaa sisustuksessa tyylikkäästi lähes minne tahansa. Kehittämämme muotoilun ansiosta television voi nähdä taas moniulotteisena esineenä, jonka voi sijoittaa huoneessa muuallekin kuin litteästi seinää vasten, mikä tuo sisustussuunnitteluun huimasti lisää mahdollisuuksia.

Yokota, Art Director

Slice of Living -konsepti palasi perusasioiden äärelle pohtimaan, miten ihmiset suunnittelevat olohuoneensa, ja löysi inspiraation uudenlaisia televisioita varten. Upea kuvan- ja äänenlaatu ovat vain osa kokonaisuutta, jonka harkittu muotoilu viimeistelee, sillä sen ansiosta tuotteet sopivat kaikkiin sisustuksiin.