7 aliarvostettua musiikkitapahtumaa

jotka ovat kokemisen arvoisia

Jokainen festarimatkailija on varmasti kuullut Kalifornian osavaltiossa sijaitsevan Indion kuumalla aavikolla järjestettävästä Coachella-festivaalista, jota pidetään musiikkifestivaalien kantaisänä. Samoin olet varmasti kuullut Washingtonin rennosta Sasquatch Festivalista, joka hellii kävijöitään mahtavan musiikin lisäksi upeilla näkymillä auringonlaskun aikaan.

Kesä loppuu, mutta tarkoittaako se myös festarikauden loppumista? Ei tosiaankaan!

Syksyllä järjestetään useita festivaaleja, jotka kannattaa merkitä kalenteriin. Jos etsit jotain uutta ja kenties vähemmän hypetettyä tapahtumaa, esittelemme tässä seitsemän hieman tuntemattomampaa syksyn 2015 musiikkifestivaalia eri puolilta maailmaa.

1. The Social Festival

Pääesiintyjät:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Paikka:

Kent, Iso-Britannia

Aika:

12.9.2015

Hinta:

Päivälippu: 45 £

Vain tunnin matkan päässä Lontoosta järjestettävä musiikkifestivaali tarjoaa intiimiä tunnelmaa, jollaista useimmat jättifestarit eivät voi tavoittaa. Voit päästä seuraamaan suosikkiartistisi esiintymistä muutaman metrin etäisyydeltä ilman edessäsi vellovaa ihmismerta. Näillä festareilla pääset kerrankin todella näkemään ne keikat, joista olet maksanut.

Kentissä järjestettävässä Social Festivalissa tarjoillaan lähiruokaa yhteistyössä paikallisten tuottajien kanssa – mikäänhän ei säestä hyvää musiikkia niin kuin hyvä ruoka. Keikkojen väliajalla kävijöitä viihdyttävät erilaiset huvipuistolaitteet ja markkinakojujen vilinä.

2. Life is Beautiful

Pääesiintyjät:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Paikka:

Las Vegas

Aika:

25.–27.9.2015

Hinta:

Kolmen päivän lippu: 255 $

Las Vegasin keskustassa järjestettävän Life is Beautiful -festivaalin esiintyjät ovat tuttuja myyntilistojen huipulta (hello, Stevie Wonder ja Imagine Dragons). Festivaali levittäytyy 11 korttelin alueelle ja valtavia lavoja on yhteensä neljä, joten bileet saadaan varmasti käyntiin. Tapahtuman suurin vetonaula ei kuitenkaan ole musiikki vaan ruoka. Culinary Village -ruokatori tarjoaa maukasta purtavaa Yhdysvaltain parhailta kokeilta ja paikallisilta huippuravintoloilta. Jos jano yllättää, Alchemy Gardenin artesaanidrinkit, -viinit ja -oluet sopivat vaativampaankin makuun.

Hyvä musiikki ja hyvä ruoka ovat suosittujen musiikkifestivaalien vakiotarjontaa, mutta tämän festarin ainutlaatuinen piirre on The Learning Series -luentosarja, jonka esityksissä yhteiskunnalliset innovaattorit, yritysjohtajat, aktivistit, teknologiset edelläkävijät ja taiteilijat kertovat omista keinoistaan saavuttaa hyvä elämä.

3. Landmark Music Festival

Pääesiintyjät:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Paikka:

Washington, D.C.

Aika:

26.–27. syyskuuta 2015

Hinta:

Kahden päivän vakiopääsymaksu 200 $

Washington D.C:n West Potomac Parkissa järjestettävä Landmark Music Festival on osa yhdysvaltalaista kampanjaa, jonka tarkoituksena on kerätä tukea ja varoja National Mall -puiston kunnostamiseen.

Rokatessasi The Strokesin tahtiin voit samalla tuntea hyvää mieltä panoksestasi National Mall -puiston kunnostukseen, joka on odotuttanut itseään jo 40 vuotta.

4. Austin City Limits

Pääesiintyjät:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Paikka:

Austin, Teksas

Aika:

2.–4.10.2015 (1. viikonloppu) ja 9.–11.10.2015 (2. viikonloppu)

Hinta:

Kolmen päivän lippu: 250 $

Austin City Limits (eli ACL) järjestetään Austinissa tänä vuonna kahtena eri viikonloppuna, ja se on Teksasin pääkaupungin suurimpia vetonauloja. Festivaalin monipuoliseen esiintyjäkaartiin kuuluu 140 yhtyettä, ja musiikkia kuullaan kahdeksalla eri lavalla.

Kannattaa huomata, että useimmat bändit esiintyvät molempina viikonloppuina. Poikkeuksia ovat vain ensimmäisenä viikonloppuna esiintyvät The Strokes ja Alabama Shakes sekä vain toisena viikonloppuna esiintyvät Florence + the Machine ja Modest Mouse.

5. Treasure Island

Pääesiintyjät:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Paikka:

San Francisco

Aika:

17.–18.10.2015

Hinta:

Kahden päivän lippu: 169,50 $

Jos etsit kodikasta ja lämminhenkistä festaritunnelmaa, Treasure Island Music Festival (TIMF) on oikea valinta. Lippuja myydään korkeintaan 15 000 kävijälle, joten kyseessä on yksi vuotuisen festivaalikalenterin pienimmistä tapahtumista. Suosikkiartisteihin pääsee keskittymään paremmin, kun aikaa ei tuhlaudu ruuhkassa jonottamiseen.

Kuka tahansa kokenut festivaalikävijä tietää, miltä tuntuu, kun kaksi suosikkiartistia esiintyy samaan aikaan. TIMF:n hyvä puoli on, että lavoja on vain kaksi. Kun edellinen artisti lopettaa Bridge Stagella, voit suunnata suoraan Tunnel Stagelle katsomaan seuraavaa. Näin sinulta ei jää yksikään sointu kuulematta.

6. Pitchfork Music Festival Paris

Pääesiintyjät:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Paikka:

Pariisi

Aika:

29.–31.10.2015

Hinta:

Kolmen päivän lippu: 120 €

Paris Pitchfork Music Festival tarjoilee laajan kattauksen erilaisia lajityyppejä: teknoa, housea, rockia ja jopa akustista poppia. Esiintyjinä on monenlaisia indie- ja underground-artisteja ympäri maailmaa. Chicagolaisen lehden eurooppalaisena vastineena Pitchfork Paris pysyttelee esille tuomiensa artistien suhteen uskollisena esikuvansa valikoivalle ja kriittiselle musiikkimaulle.

Festivaalin pitopaikkana on Grande Halle de la Villette – entinen teurastamo, josta on remontoitu kulttuurikeskus. Pääset siis nauttimaan kulttuurista ja laajentamaan musiikkimakuasi Pariisin historiallisimpiin kuuluvassa ympäristössä.

7. Voodoo Music + Arts Experience

Pääesiintyjät:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (mukana Geezer Butler, Tom Morello ja Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Paikka:

New Orleans

Aika:

30.10.–1.11.2015

Hinta:

Kolmen päivän lippu: 195 $

Kun yhdistetään Amerikan kummitelluin kaupunki ja selkäpiitä karmivan hyvä musiikki, luvassa on täydellinen halloween-viikonloppu. Voodoo Fest juhlistaa New Orleansin ainutlaatuista kulttuuria ja värisyttäviä viboja. Festivaalialueella on kolme lavaa, joista Le Carnival on performanssitaiteen, indiemusiikin sekä underground-henkisen burleski- ja sirkustaiteen näyttämö. Le Flambeau on omistettu paikalliselle musiikkiskenelle, ja Le Ritual -lavalla esiintyvät kansallisen tason tähdet ja suuren yleisön suosikit.

Tämä tapahtuma suorastaan vaatii pukeutumaan halloween-asuun! Luvassa on paljon spontaaneja juhlakulkueita, sillä tämä kaupunki ei nuku koskaan.