Todellista tehokkuutta

Kaikkien Sonyn TV-näyttöjen taustalla on runsaasti ainutlaatuista signaalinkäsittely- ja paneeliohjaustekniikkaa, jonka tuloksena on henkeäsalpaava kuva.

Esittelyssä Sony 8K, jonka tuottaa X1 Ultimate

Nelinkertainen tarkkuus – realistisin kuvamme kautta aikojen 

Kehutun X1™ Ultimate -prosessorin 8K HDR -tekniikka tuottaa 7 680 x 4 320 pikseliä eli nelinkertaistaa 4K-tarkkuuden – valmistaudu uskomattoman mukaansatempaavaan katselukokemukseen. Kuvat täyttävät koko näkökentän, ja niiden syvyys ja rakenne tekevät vaikutuksen. Nauti pienistä yksityiskohdista, joita et ennen voinut nähdä.  

1080p-tarkkuus
1080p
4K-tarkkuus
4K
8K-tarkkuus
8K
8K-skaalauksen taustavoima

Skaalaamalla 2K- tai 4K-signaalista 8K-tarkkuuteen ei saavuteta 8K:n poikkeuksellisen korkeaa laatua, joten sitä varten on luotava erillinen 8K-skaalaustekniikka. 8K X-Reality™ PRO vastaa tähän tarpeeseen ainutlaatuisella 8K-tietokannalla. Kohtaukset analysoidaan ja niitä parannetaan tietokannan avulla, ja tuloksena on rakenteeltaan tarkka ja uskomattoman yksityiskohtainen 8K-kuvanlaatu. 

Ennennäkemätön 8K-kirkkaus

Alhaisen lähetysnopeuden vuoksi kirkkauden tuottaminen 8K-paneelissa on haastavaa. X-tended Dynamic Range™ PRO tasapainottaa valon määrän ruudussa himmentämällä LED-valoja ja kirkastamalla toisia ja valjastaa näin käyttöönsä huomattavasti perinteistä LED-taustavalolla varustettua TV:tä laajemman kirkkausalueen. 

4K-kuvanlaatu
Perinteinen 4K

Kun jokaisen pikselin läpi kulkee riittävästi valoa, ruutu tulee kirkkaammaksi ja lähetysnopeusongelmat vähenevät.

Sony 8K -kuvanlaatu skaalauksen jälkeen
Standarditasoinen 8K

Koska pikselitaajuus on suurempi 8K-tarkkuudessa, pikselien läpi kulkee vähemmän valoa kuin 4K-tarkkuudessa ja ruutu näyttää tummemmalta.

Kontrasti vailla vertaa – syvemmät mustat, kirkkaammat vaaleat kohdat

Backlight Master Drive voi näyttää entistä laajemman dynaamisen alueen, jossa mustan sävyt ovat uskomattoman syviä ja vaaleat kohdat ällistyttävän kirkkaita. Taustavalojärjestelmässä on erittäin tiheä LED-rakenne sekä ainutlaatuinen paikallinen himmennysalgoritmi ja optinen muotoilu.

Täydellistä hallintaa ja taiteellista vapautta

ERILLINEN LED-MODUULIEN HALLINTA

Uusi ja innovatiivinen algoritmi säätelee tiheää LED-rakennetta, jotta Backlight Master Drive pääsisi oikeuksiinsa. Jokaista LED-moduulia hallitaan erikseen, ja tuloksena on erittäin tarkka kuva.

Valoa sitä tarvitseviin kohtiin

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive -tekniikassa on hyödynnetty ainutlaatuista muotoilua, joka kerää LED-valot yhteen pisteeseen. Tämä vähentää valon hajaantumista ja Full Array LED -televisioissa havaittavia heijastumia. Tekniikka takaa, että jokainen LED lähettää suoran valonsäteen, ja tuottaa näin selkeän kuvan, jossa vaaleat kohdat ovat eloisia ja mustat kohdat tummia.

Perinteinen muotoilu
Perinteinen muotoilu
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Signaalinkäsittely 
Katso, miksi prosessorimme ovat poikkeuksellisia
X1™ Ultimate -kuvaprosessori
Picture Processor X1™ Ultimate

Ominaisuudet:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynaaminen kontrastinparannus
Tarkka värien toisto

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Ominaisuudet:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynaaminen kontrastinparannus
Tarkka värien toisto

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1

Ominaisuudet:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dynaaminen kontrastinparannus

Analysoidut ja parannetut yksittäiset kohteet

Object-based Super Resolution

Object-based Super Resolution -tekniikkaa sisältävät televisiomme havaitsevat kuvasta yksittäisiä kohteita ja säilyttävät niiden yksityiskohdat. Tekniikka tunnistaa satoja kohteita ja parantaa niiden tarkkuutta yksitellen, jotta kuva on tarkka ja yksityiskohtainen.

Todellisemmat värit ja kontrasti

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analysoi näytön yksittäisten kohteiden värit ja säätää kontrastia toisin kuin useimmissa televisioissa, joissa kontrastia säädetään vain yhdellä mustasta valkoiseen -kontrastikäyrällä. Koska kohteet remasteroidaan yksitellen, TV tuottaa syvemmät ja todenmukaisemmat kuvat, joissa on enemmän rakennetta.

Vähemmän raitaumaa, tasaisempi kuva

Super Bit Mapping HDR

Auringonlaskun valossa on tuhansia sävyjä, varjoja ja sävyntoistoja. Super Bit Mapping HDR paljastaa ne kaikki. Se luo katselun aikana tasaisen ja luonnollisen kuvanlaadun ilman muille televisioille tyypillistä raitaumaa.

Ilman Super Bit Mapping™ 4K HDR -ominaisuutta
8-BITTINEN LÄHDE
8-bittinen lähde verrattuna Super Bit Mapping 4K HDR -tekniikkaan
14-BITTISEN PROSESSOINNIN JÄLKEEN
Enemmän yksityiskohtia kohinanvaimennus- ja skaalaustietokannoilla

Dual database processing

Yhtä tietokantaa käytetään kuvan puhdistamiseen ja näytön kohinan vähentämiseen, ja toinen tietokanta on tarkoitettu selkeyttä parantavaan tarkkuuden skaalaamiseen. Yhdessä nämä kaksi tehokasta kuvanparannustietokantaa käsittelevät pikseleitä dynaamisesti reaaliajassa. Kussakin tietokannassa on kymmeniä tuhansia viitteitä, jotka on koottu vuosien aikana luomamme TV- ja videosisällön pohjalta.

1. Kohinanvaimennustietokanta

Tietokanta tunnistaa pakatun kohinan, ja se sisältää ennen ja jälkeen -tiedot optimaalisesta kuvasta. Lopuksi tietokanta poistaa pakatun kuvakohinan.

2. Skaalaustietokanta

Myös skaalaustietokanta sisältää ennen ja jälkeen -tiedot, joiden perusteella signaali skaalataan ja kuvasta luodaan todentuntuisempi.

Tehoa kuvanlaadun parantamiseen 

Legendaariset 4K X-Reality™ PRO- ja X-Reality™ PRO ovat erityisiä menestyselokuvien ja -televisiosarjojen kuvaamisesta saadun tiedon ansiosta. Kaikki kohtaukset analysoidaan, ja niitä parannetaan ainutlaatuisten tietokantojen avulla, jotta saavutetaan tarkin mahdollinen sävy, kylläisyys ja kirkkaus upealle kullekin resoluutiolle.

OLED-paneeliohjaus 
Miljoonia yksilöllisesti hallittavia OLED-pikseleitä

Tämän näytön miljoonat OLED-itsevalaisupikselit, jotka voidaan aktivoida yksilöllisesti, takaavat todenmukaiset kuvat. OLED-tekniikan ansiosta näet selkeämmät yksityiskohdat, värit ja varjot jokaisessa kohtauksessa, koska jokainen pikseli syttyy itsenäisesti.

Sonyn luotettava OLED-näyttö
Sonyn luotettava OLED-näyttö

Sonyn OLED-televisiot estävät kuvan palamista ruutuun. X1™ Ultimate -kuvaprosessori ja 4K HDR Processor X1™ Extreme havaitsevat pysähtyneen kuvan ja estää kuvan palamisen ruutuun pikseleitä siirtämällä.

Laaja, luonnollinen värivalikoima 

Alkuperäinen OLED-paneelin ohjain maksimoi dynaamisen alueen laajentamalla väritoistoaluetta suurilla kirkkauksilla. Se täydentää kuvien yksityiskohtaisuutta ja pintoja.

LED-paneeliohjaus 
Kauniit värit joka suunnasta 

Nyt television katselu sivuilta on yhtä mukavaa kuin suoraan edestä. Sonyn alun perin taustavalon hallintaan kehittämä optinen X-Wide Angle -paneeli pitää värit oikeina katselukulmasta riippumatta.

Vangitsee tummuuden ja valon koko kirjon

X-tended Dynamic Range™ PRO tasapainottaa valon määrän himmentämällä ja kirkastamalla alueita ja valjastaa näin käyttöönsä kolme kertaa perinteistä LED-taustavalolla varustettua TV:tä laajemman kirkkausalueen ja skaalaa lähteen lähelle HDR-laatua, jonka kirkkausalue on laajempi.

HDR ja laaja väriskaala
Uudenlainen katselukokemus

HDR-tekniikka

Suuri dynaaminen alue (HDR) lisää kuvan dynaamista aluetta, jolloin kirkkaimpien valkoisen sävyjen ja tummimpien mustan sävyjen kontrasti kasvaa. Jokainen pikseli on resoluutiosta huolimatta entistä tarkempi, ja kohtaukset heräävät eloon yksityiskohtaisempina. HDR-laatuiset elokuvat ja televisio-ohjelmat vastaavat paremmin alkuperäistallennetta ja ohjaajan näkemystä, ja katselukokemus tuntuu aidolta, kun kirkkautta, kontrastia ja värisävyjä on enemmän.

Laajempi väriskaala

TRILUMINOS™-näyttö toistaa erinomaisesti punaiset, vihreät ja siniset sävyt, jotka ovat tunnetusti aiheuttaneet televisioille ongelmia. Se toistaa herkimmätkin sävyvaihtelut ja takaa näin parhaan kuvanlaadun.