Slice of Living 2018

Hillitty minimalismi

Päivittäiseen elämään kuuluva katselukokemus

Mihin suunnittelussa täytyy keskittyä? Keskeisessä asemassa on sopivien paikkojen löytäminen televisioille asuintiloissa sekä laitteiden sijoittaminen luontevasti. Katselukokemusta syvennetään hillityn minimalismin konseptilla, jossa yhdistetään lämpimiä, miellyttäviä muotoja ja koostumuksia sekä pelkistettyjä kokoonpanoja.

Harmonian ja korostuskeinojen välisen tilan täydentäminen

Taide voi olla inspiraation lähteenä, kun suunnittelijat pohtivat televisioiden sovittamista asuintiloihin. Taideteokset ja veistokset sijoittuvat tilaan luontevasti, vaikka niillä on huomiota herättävä ulkomuoto. Vaikka harmonian ja korostuskeinojen yhdistelmä on erikoinen, taide täydentää niitä ainutlaatuisilla vivahteilla, jotka huokuvat miellyttävyyttä ja ylellisyyttä. Hillityn minimalismin keskiössä on huomiota herättämättömän ja huomiota herättävän yhdistäminen television ulkomuotoon varsinaisena kohteena.

Miellyttäviä muotoja
Tuolissa istuva mies
Miellyttävät koostumukset
Aistittavat pinnat
Ylelliset verhot
Harmaasävyiset lautaset

Miellyttävyys on tärkeä ominaisuus ihmisille ja televisioille

Ihanteellisessa tilanteessa ihmisillä olisi valittavanaan useampia televisiokokoonpanoja, ja valinnanvapaus edistäisi televisioiden nivoutumista osaksi arkea. Jotta televisio tuntuu luontevalta osalta kotia, sen muotoilussa on oltava lämpöä. Etäisyys ja irrallisuus voi tuntua epämukavalta. Sama koskee televisioita: minimalistinen muotoilu voi auttaa uppoutumaan katselukokemukseen, mutta samalla liika minimalismi voi saada muotoilun tuntumaan kylmältä ja ilmeettömältä.

Tämä on peruslähtökohta hillitylle minimalismille, jossa hyödynnetään hienovaraista yksityiskohtaisuutta. Siinä käytetään materiaaleja ja rakenteita sekä lämpimiä sävyjä, jotka poistavat viileyden minimalistisesta kokoonpanosta. Tuloksena on vaikuttavan katselukokemuksen takaava laadukas televisiokuva, josta on poistettu epäolennaiset tekijät. Televisio mukautuu saumattomasti ympäristöönsä, koska se sopii tilaan taideteoksen tavoin. Yksinkertaisuutta ja viihtyisyyttä pidetään nykyään tärkeämpinä kuin koskaan ennen. Tämän perusteella hillityn minimalismin konsepti ilmentää sitä, mihin televisiolla on mahdollisuus.

Lisäarvoa vastakohtaisuuksista

Pyrimme aina saamaan uusia kokemuksia ja lisäarvoa muotoilun ristiriitaisista ja paradoksaalisista elementeistä. Hillityn minimalismin konsepti on pohjimmiltaan näkemys, että musta on valkoista. Toisaalta muotoilun visuaalinen olemus on erottuva, mutta toisaalta se sulautuu tilaan videojärjestelmän kylmän etäisen vaikutelman ansiosta. Keskityimme sellaisen television kehittämiseen, jossa nuo kaksi vastakohtaa olisivat tasapainossa ja henkisivät nykyajan elämäntyyliä.

Tako, Chief Art Director

Katseenvangitsija tilaa korostamassa

BRAVIA®-television jalusta jäljittelee veistoksen hienostuneisuutta. Sen yksinkertainen rakenne koostuu kulmikkaista metallipalkeista, jotka ovat erikseen kosketuksissa alla olevaan tasoon. Muotoilusta huokuu ainutlaatuinen tasapainon ja jännityksen tunne, jonka voi astia taidegallerioiden näyttelyissä. 

Ylösalaisin olevan V-kirjaimen muotoinen jalusta on vakaa ja vankkatekoinen, joten television yhteyteen on helppo sijoittaa soundbar, ja kokonaisuus sopii kauniisti asuintilojen sisustukseen.

BRAVIA OLED -television minimalistinen rakenne koostuu kahdesta osasta: jalustasta ja näytöstä. Kevyt, ilmava vaikutelma on saatu aikaan pyöristämällä niiden reunoja, mikä korostaa sulavalinjaista muotoilua.

Sammutettunakin näyttö on tyylikäs

Asuntiloissa kaikella ei ole erityistä tarkoitusta, eikä esimerkiksi taideteoksilla ja veistoksilla sinänsä ole tehtävää. Käyttämätön televisio on samankaltainen. Taideteokset huokuvat energiaa ja arvokkuutta pelkällä olemassaolollaan, ja halusimme televisioiden pystyvän samaan. Siksi valitsimme uuden näkökulman kehittäessämme hillittyä minimalismia. Sen sijaan, että olisimme suhtautuneet televisioon fyysisenä häiriötekijänä, halusimme nähdä sen merkityksellisen arvon.

Yokota, Art Director

Miellyttävää yhteenkuuluvuutta

Oleskelutiloissa eri asioiden sekamelska viimeistelee usein koko huoneen. Epäyhtenäisyys sisällytettiin BRAVIA®-malleihin kohdistamalla jalustan ja Soundbarin kotelon kulmat, jolloin kaksi erilaiselta näyttävää elementtiä sopii yhteen paremmin.

Käsityönä toteutetut pehmeät, loivat muodot

Käsin työstetyillä muodoilla on luonnostaan täydellinen istuvuus, olipa kyseessä lautanen, jota pitelet kädessäsi, tuoli, jolla istut, tai työkalu, johon tartut. BRAVIA®-mallien suunnittelutiimi pyrki samaan tarkoituksenaan luoda pehmeitä, loivia muotoja erilaisilla parannuksilla, kuten pyöristämällä reunuksia ja Soundbarin koteloa.

Käytännöllisen kauneuden paljastavat kuviot ja materiaalit

Suunnittelijat lähestyivät BRAVIA®-television takapaneelia innovatiivisesti. Tuuletusaukot ja suojukset yhdistyvät muotoilussa geometristen kuvioiden verkoksi, ja esimerkiksi televisio näyttää takaa yhtä tyylikkäältä kuin edestä. Soundbarissa taas näkyy eri materiaalien ainutlaatuinen yhdistelmä, mikä tukee visuaalisesti osien toimintatarkoitusta sekä täydentää koko muotoilun ja ympäröivän tilan välistä harmoniaa.

Tasapainon löytäminen ratkaisevassa asemassa

Soundbar tuottaa äänentoiston, johon televisio ei yksin pysty, ja tarjoaa vaivattomasti runsaan äänimaailman. Keskeistä Soundbarin suunnittelussa oli löytää tasapaino, jossa sen olemus, yhtenäisyys television kanssa ja sisätiloihin sointuminen ovat kohdallaan.

Wada, Senior Manager

Tavoitteena on ihmisten yhä lämpimämpi ja vaivattomampi suhde televisioihin, ja BRAVIA®-mallien muotoilu edustaa katselukokemusten uutta edistysaskelta asuintiloissa.