Negatiivinen tila

Huippuluokan äänentoiston tausta

Musiikin kuunteleminen laadukkailla äänentoistolaitteilla on nautinnollista. Kehitimme uuden muotokielen laajemman yleisön tavoittamiseksi.

Laadukas äänentoisto laajemmalle yleisölle

MP3- ja AAC-tiedostoja kuunnellaan paljon älypuhelimien ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä, mutta harvat hakevat korkean resoluution äänentoistoa. Haluamme useampien kuulevan, mistä he jäävät paitsi, kuuntelukokemuksilla, jotka jättävät CD-levyt varjoonsa – erityisesti nyt, kun digitaalisen äänen kehitys on parantanut suoratoiston ja jakelun määrää ja laatua. Langattoman kuuntelun suosio osoittaa, että käyttäjät kaipaavat myös helppokäyttöisyyttä. Oli aika tutkia taas sitä, mikä tekee laadukkaasta äänentoistosta laadukasta, ja kehittää nykyhetkelle ja tulevaisuudelle uusi muotokieli, jonka avulla tämä kuuntelukokemus erottuu joukosta.

Mitä käyttäjät haluavat laadukkaan äänentoiston muotoilulta? Kysyimme tätä äänen ammattilaisilta ja hifiharrastajilta tutkimuksissa ja työpajoissa Tokiossa ja Lontoossa. Hifiharrastajien suosimaan muotoiluun tutustuminen muistutti meitä siitä, miten tärkeää on vakuuttaa kuuntelijat äänenlaadusta, näyttää sen tekninen perusta ja ilmaista korkea resoluutio tuotteen ulkonäön ja materiaalien avulla. Ohuen, kevyen ja futuristisen muodon sijaan haimme erinomaista muotoilua, joka herättää luottamusta vakaudella ja kestävyydellä.

Pakkaus, tiivistys ja negatiivinen tila

Kun pohdimme sitä, mikä mahdollistaa laadukkaan korkean resoluution kuuntelukokemuksen, aloimme ihailla sitä, miltä pakatut ja tiivistetyt muodot näyttävät. Kuvittele tiivistäväsi kaikki äänilaitteen elementit tiiviiksi massaksi – pakkaamalla niin kauan, että kaikki materiaalit sulautuvat toisiinsa, ja se, mitä jää jäljelle, on kaikkein tärkein. Prosessi tuo väistämättä esiin negatiivisen tilan, joka syntyy, kun vain tärkeimmät ominaisuudet säilytetään. Päätimme keskittyä tähän jäljelle jääneeseen tilaan, joka korostaa sitä, mikä tekee laadukkaasta äänestä laadukasta.

Millainen negatiivinen tila soveltuu parhaiten kuhunkin äänilaitteeseen? Käytimme kolmea käsiteparia. Pakkausprosessi tuottaa yksinkertaiset ja erottuvat muodot. Äänilaitteet myös näyttävät vakuuttavan vankoilta ja kestäviltä. Laadukkaat viimeistelyt ja pinnat tuovat mieleen korkean resoluution musiikin lisäämällä tarkkuuden ja tiiviyden tuntua.

Näkyvät laadun merkit toimivat muistutuksena

Takuma, johtava graafinen suunnittelija

Minimalistinen muotoilu on yleinen trendi, mutta laadukkaalla äänentoistolla on erilaiset tavoitteet. Laitteiden muotoilun on kerrottava jotakin äänentoistoa tukevista ominaisuuksista ja suunnittelusta. Korkean resoluution musiikki säilyttää yksityiskohdat, jotka yleensä menetetään, ja tuottaa vaikuttavan ja vahvan äänen. Muotoilun on seurattava samaa periaatetta. Sen sijaan, että poistettaisiin elementtejä yksi toisensa jälkeen, on etsittävä mahdollisimman tyylikkäästi luontaisesta laadusta muistuttavat muodot.

Puhdasta hifiääntä tiiviissä muodossa

NW-ZX2

Ota käteesi Walkman® NW-ZX2 ja huomaat, että emme yrittäneet piilottaa sen sisällä olevaa vahvistinta. Vaikka runko vaikuttaa muilta osin pakatulta, huomaat takana pienen ulkoneman vahvistimen kohdalla. Selkeästi erottuva muoto muistuttaa siitä, mitä upean äänen tuottaminen vaatii. Painikkeet on upotettu runkoon, jotta ne löytyvät pelkällä kosketuksella negatiivisen tilan ansiosta. Muita äänentoistoa tukevan muotoilun merkkejä ovat alumiinirungon kaartuvat sivut, jotka parantavat kestävyyttä. Hiekkapuhallettu pinta voi muistuttaa korkeasta resoluutiosta. Kun lasket soittimen alas, näet, miten teline pitää sen riittävän korkealla, jotta suurikokoiset laadukkaat liittimet on helppo kiinnittää niille jätettyyn tilaan.

Liitännät siististi suojassa

PHA-3

Toisin kuin aiempien kuulokevahvistimien muotoilussa, jossa liitäntöjen ja säätimien suojukset näyttävät erilliseltä osalta, PHA-3-vahvistimessa kaikki tarpeelliset osat ovat vankassa tehokkaassa rungossa, jossa on viitteitä näistä keskeisistä piirteistä. Tiivistäessämme ominaisuuksia integroimme suojukset runkoon, ja loimme samalla tilan säätimelle ja kuulokeliitännöille. Ruuvit on peitetty huolellisesti, jotta ohut runko on yhtenäinen. Valssattua alumiinia on tehostettu hiekkapuhalluksella. Tunnistat laadun koskettamalla uurrettua äänenvoimakkuuden säädintä.

Keskeisten ominaisuuksien jäljillä

Yashiro, suunnittelija

On tärkeää, että laadukkaiden äänentoistolaitteiden muodot vastaavat äänenlaadun korkeita standardeja. Mielestämme tila, joka jää jäljelle äänenlaadun ja kuuntelukokemuksen vaatimien ominaisuuksien jälkeen, on negatiivista tilaa. Ulkonäkö muodostuu siitä, mitä laitteessa on sisällä, ja kaikki liittyy erinomaisen puhtaaseen äänen ja kuuntelukokemukseen.

Anna rytmin viedä kahdella elementillä

XBA-Z5

XBA-Z5-nappikuulokkeissa on kaksi Balanced Armature -yksikköä selkeitä keskiääniä ja korkeita ääniä varten, sekä suuri dynaaminen kaiutinelementti. Muotoilun negatiivista tilaa edustaa niiden välissä oleva ura, jonka jätimme ennalleen, kun yhdistimme ominaisuuksia kiinteäksi kokonaisuudeksi. Tämä antaa visuaalisen vihjeen siitä, että kuulokkeissa on kaksi yksikköä, jotka ovat tärkeitä erinomaiselle äänentoistolle. Itse kotelo on valmistettu kestävästä magnesiumista, jonka viimeistely muistuttaa korkeasta resoluutiosta.

Kotelot tehokkaan äänentoiston mukaan

MDR-Z7

MDR-Z7-kuulokkeiden suuret 70 mm:n elementit luovat tasoaaltovaikutuksen, jonka ansiosta musiikki kuulostaa luonnollisemmalta. Ne on myös kallistettu korvaa kohti, jotta laaja taajuusalue jakaantuu tasaisemmin. Näiden tehokkaiden elementtien muoto toistuu kotelossa: tämä oli yksityiskohta, joka säilytimme, kun tiivistimme koteloa mahdollisimman paljon äänentoistosta tinkimättä. Myös tässä tasokas viimeistely viittaa äänenlaatuun. Kotelot on kiinnitetty kestäviin ohuisiin alumiinisankoihin.

Tärkeiden ominaisuuksien visuaaliset vihjeet

Kurihara, suunnittelija

Vaikka valitsimme muotoilussa tiivistävän, pakkaavan ja säilyttävän lähestymistavan, tuotteen jotkin ominaisuudet ovat muita tärkeämpiä. Se, mitä korostetaan – esimerkiksi äänenlaatuun, ulkonäköön ja käytettävyyteen vaikuttavat ominaisuudet – vaihtelee tuotteittain. Suunnittelemalla avoimien alueiden negatiivisen tilan voimme näyttää, mikä on kaikkein oleellisinta.

Bassokaiutinkeskeinen muotoilu näyttää miltä kuulostaa

MHC-V7D/SHAKE-X7D

Negatiivista tilaa hyödyntävää muotoilua on käytetty myös muissa kuin korkean resoluution äänentoistojärjestelmissä, jotka antavat bileisiin vauhtia, kuten MHC-V7D / SHAKE-X7D -järjestelmissä. Näissä keskityimme bassokaiuttimeen, joka symboloi mahtavaa ääntä. Vaihtelemalla sen ja ympäröivien keskialueen elementtien ja diskanttikaiuttimien etäisyyttä – uria, jotka syntyivät kaiuttimien tiivistämisestä – teimme järjestelmästä vaikuttavamman ja korostimme tiettyjä piirteitä.

Järjestelmän siluetti on tyylikäs ja sen pinnat ovat sileitä. Pieni pintojen välinen jännite antaa vaikutelman siitä, että sisälle on tiivistynyt voimakasta äänenpainetta. Samansuuntaisten pintojen määrä on minimoitu akustiikan parantamiseksi. Säätimet on upotettu ylätasoon tutulla tiivistävällä muotoilulla, ja niiden koskettamista on helppo välttää, kun järjestelmää siirretään.

Kestävää muotoilua, johon voi luottaa

Morimoto, suunnittelija

Ammattilaiset ja laadukkaan äänentoiston fanit haluavat tuotteita, joihin he voivat luottaa vuosien ajan. Tästä syystä erinomaisen äänentoiston suunnittelun on hyvä näkyä jo tuotteen muotoilussa. Meille on tärkeintä, että todelliset musiikin ystävät löytävät nämä tuotteet.

Sony Design Puhdasta geometriaa

Audiovisuaalisten ja sisäisten elementtien sinfonia. Tutustu tarinoihin design-inspiraatiosta.