Puhdasta geometriaa

Audiovisuaalisten ja sisustuselementtien sinfonia

Kun kotiviihteestä tulee entistä viihdyttävämpää, miten televisiot ja kotiteatterituotteet voivat täydentää olohuoneen sisustusta? Vastaus on tavassa, jolla eri tuotteiden sisältämät elementit sopivat yhteen.

Tuoteluokat yhdistävä tyyli

Aloimme luoda BRAVIA®-televisioille muotoilua, joka toisi katselukokemuksiin kristallinkirkkaan tarkkuuden, vuonna 2010 Monolithic Designilla, ja jatkoimme vuonna 2013 Sense of Quartz -teemalla. Seuraava vaihe oli vuoden 2014 Puhdasta geometriaa. Televisioiden keskeiset piirteet saivat minimalistiset geometriset muodot. Tähän ajattelutapaan perustuva suunnittelu on vienyt katselukokemuksen uudelle tasolle ja varmistanut sen, että tuotteet täydentävät kalusteita ja huoneiden muita geometrisiä muotoja.

Sonyn kotiviihteestä tulee entistäkin vaikuttavampaa vuonna 2015, kun televisioiden muotoilu toistuu myös soundbareissa, Blu-ray Disc™ -soittimissa ja muissa tuotteissa, joista huoneen laitteisto koostuu. Ne muodostavat uudenlaisen harmonian, ja yhteensopivat laiteet ovat vasta alkua. Järjestelmät myös sopivat sisustukseen ja yhtenäistävät koko tilaa. Jokaisen viimeistellyn laitteen ominaisuudet ovat selvästi näkyvillä ja selkeät geometriset muodot edustavat niiden rooleja tai toimintoja. Muodot toimivat kiehtovasti yhteen eri tuoteluokkien välillä. Laitteet näyttävät luonnollisilta yhdessä asettelusta riippumatta, ja ne yhtenäistävät huoneen sisustusta hienolla tavalla.

Toiminnot näkyviin
Toiminnot näkyviin
sointuvalla tavalla

Ruutujen, kaiuttimien, jalustojen ja muiden elementtien roolit tuodaan selkeämmin esiin toisiaan korostavilla pintarakenteilla, kuten harjatulla metallilla ja nahalla. Nämä erottuvat materiaalit muodostavat osan tuotteiden yhteisestä muotokielestä, joka jatkuu muihin yksityiskohtiin, kuten reunojen yhtenäisiin kaariin. Siksi tuotteet näyttävät upeilta yhdessä kaikkialla huoneessa.

Muotoilu ilmaisee tarkoitusta

Tako, johtava graafinen suunnittelija

Muotoilulla ei ole merkitystä, ellei se edusta sitä, mihin tuotteen elementit on suunniteltu – niiden tarkoitusta. Ylimääräisiä lisävarusteita ei tarvita. Kun kaikki turha riisutaan ja elementin annetaan täyttää tarkoituksensa, palataan väistämättä geometrisiin muotoihin. Geometrian puhtaus tarkoittaa sitä, että myös erilaiset muodot näyttävät luonnollisilta rinnakkain. Koska muodot näyttävät luonnollisilta yhdessä, ne voivat luoda tuoteluokkien välisen visuaalisen harmonian.

Puhdasta muotoilua kevyellä otteella

Puhdasta geometriaa -teema näkyy nyt entistä selvemmin BRAVIA®-mallistossa ja korostaa television tärkeitä ominaisuuksia. Esittelyssä uusi BRAVIA®-muotoilu. Yhdistää olohuoneen kevyellä kosketuksella.

Toimivaa muotoilua

Vuoden 2015 BRAVIA® 4K TV -mallit sopivat entistä paremmin olohuoneisiin. Jokaisen elementin ulkoasua on muokattu sen rooliin sopivaksi ja jokainen laite näyttää entistä virtaviivaisemmalta. Tämä näkyy selkeästi ruudussa, keskeisessä osassa, joka on entistä ohuempi ja muistuttaa pelkistettyä kivilaattaa. Myös jalusta on aiempaa ohuempi, mutta yhtä vakaa. Alumiiniteline on vankka jalusta suurille ruuduille, joilla on mahdollisimman vähän tukipisteitä. Myös muut osat ovat virtaviivaisempia, kuten ruudun alapuolella oleva entistä ohuempi ja pienempi kelluva Intelligent Core. Nämä perusteelliset parannukset tuovat laitteisiin keveyden tuntua.

Sisältö leijuu ilmassa
ohuilla näytöillä

X900C-sarja

Ruutu on näyttävän pelkistetty. Se ansaitsee yhtä minimalistiset ja tyylikkään geometriset ominaisuudet, ja ne löytyvät X900C-sarjasta. Kapealla reunuksella varustettu ruutu on vain 4,9 mm paksu ohuimmasta kohdastaan uuden rakenteen ja Sonyn kehittämän pinnoitustekniikan ansiosta. Katselemasi kuva näyttää leijailevan ilmassa. Puristamalla valmistettu alumiinijalusta on yhtä kapea, mutta erittäin vankka. Sen rakenne on sopivan ilmava kevyelle ruudulle. Kun ruutu kiinnitetään seinälle, se asettuu lähelle seinää kuin kiinteäksi rakenteeksi. Se ulottuu seinästä noin 40 mm etäisyydelle. Takaosan rakenteet tehokkaasta kaapelinhallinnasta ja ilmanvaihdosta jalustan kiinnitykseen ovat pienikokoisia ja käytännöllisiä. Taustan tyylikkään nahkajäljitelmän ansiosta televisio näyttää hyvältä kaikista kulmista.

Tarkka kuvanlaatu,
vakaa äänentoisto

X930C-sarja

Tuotteessa esiintyviä muotoja ovat 4K-ruudun suorakaide ja jalustan kolmio, joka on riittävän suuri vaikuttaville kaiuttimille. X930C-mallissa kaunis ruutu nojaa vakaata äänentoistoa varten suunniteltuun runkoon. Sivulta katsottuna muotoilussa korostuvat ruutu ja kolmiomuodon tumma eleetön peilipinta. Taustan nahkamainen pinta muistuttaa ylellisiä sohvia ja tekee televisiosta entistä sopivamman olohuoneisiin. Taottu alumiinijalusta tuo vakautta ja säilyttää sulavan siluetin. Jalusta tukee ruutua ja kaiuttimia ilman raskasta rakennetta. Tarkasti laskettu tasapaino yhdistää ruudun ja kaiuttimien erilaiset muodot.

Aitoa yksinkertaisuutta

X850C-sarja

Uusista BRAVIA®-malleista muodoltaan pelkistetyin X850C nostaa 4K-TV:n muotoilun uudelle tasolle. Se koostuu ainoastaan tärkeimmistä elementeistä – ruudusta ja jalustasta – jotka sopivat täydellisesti lähes kaikkiin olohuoneisiin. Harjattu viimeistely korostaa selkeitä linjoja ja tuo ohuen ruudun ja alumiinin kauniisti esiin. Jalustana on vakaa linjakas alumiinitanko. Jalustan peilipinta heijastaa television ympäristöä, jotta jalusta ei herätä liikaa huomiota.

Muotoilua, joka sopii täydellisesti huoneisiin

Yokota, suunnittelija

Uusien BRAVIA®-televisioiden ohuet ruudut näyttävät entistä paremmilta olohuoneessa. Upean ilmava muotoilu vaati kuitenkin paljon työtä kunkin elementin pelkistämisessä. X900C-sarjan televisioihin kehitimme uuden edistyksellisen pinnoitustekniikan ja taitavasti puristetun alumiinijalustan, joka on vahva ja ohutrakenteinen. X930C-sarjassa on ammattitaidolla taottu alumiinijalusta. Tämä muotoilu tukeutuu vahvasti asiantuntevaan valmistukseen.

Muotoilua, joka yhdistää tuotteet ja luo harmonisen sisustuksen

Tuoteluokat yhdistävä muotoilu tuo upeaa viihdettä olohuoneeseen Sonyn televisioiden, soundbarien ja Blu-ray Disc™ -soittimien yhtenäisellä kuvalla ja äänellä. Tämä uusi näkökulma mullistaa kotiteatterituotteet.

Yhtenäistä geometriaa

Kun kotiteatterituotteille etsittiin uutta tyyliä, joka täydentäisi kalusteita ja olohuoneita – BRAVIA®-televisioista puhumattakaan – soundbareissa ja Blu-ray Disc™ -soittimissa päädyttiin vääjäämättä puhtaaseen geometriaan. Keskeisiä ominaisuuksia rajattiin ja toiminnot kehystettiin minimalistisiin geometrisiin muotoihin. Nyt eri tuoteluokkiin kuuluvat tuotteet näyttävät yhtenäisiltä ja soveltuvat hyvin huoneisiin.

Jokaiselle tärkeälle tehtävälle – kuten tehokkaan äänen toistamiselle tai vaikuttavien kuvien näyttämiselle – on annettu täydellinen geometrinen muoto ja erottuva viimeistely. Soundbareissa nämä yksinkertaiset geometriset muodot vastaavat elementtejä, jotka tuottavat erinomaisen äänen, kuten kaiuttimia ja vahvistimia. Blu-ray Disc™ -soittimissa ne edustavat elementtejä, jotka liittyvät levyjen lukemiseen ja hallintaan, kuten levyasemaa ja säätimiä. Keskeisiä ominaisuuksia on korostettu myös pinnoilla, joissa on matta, kiiltävä tai muu erottuva viimeistely. Tuoteluokissa toistuvat yksityiskohdat – kuten reunan kaari tai pintojen nahkaviimeistely – lisäävät järjestelmien yhtenäisyyttä.

Selkeä ja vakaa,
aivan kuin sen tuottama ääni

HT-ST9

HT-ST9

Ensiluokkaisen korkean resoluution HT-ST9-soundbarin muotoilu edustaa korkeita äänentoiston standardeja. Pitkä kuusikulmainen kotelo huokuu yksikön vaikuttavaa äänimaailmaa. Sivujen kulmat antavat vakautta ja luovat linjakkaan ulkonäön. Koska kotelossa on vähän samansuuntaisia pintoja, sillä on akustista etumatkaa laatikkomaisiin stereojärjestelmiin nähden. Puristettua alumiinia oleva rakenne lisää vakautta ja ensiluokkaiselta komponentilta odotettua ylellisyyden tuntua. Sivuilla on nahkaviimeistely. Tämä sopii BRAVIA®-televisioihin ja on merkki kaiuttimen laadusta. Viimeistelyn käytännöllisenä teknisenä etuna on parempi Wi-Fi-yhteys.

Käytännöllinen muoto, kaksi asennustapaa

HT-CT780 / HT-CT380

Sivulta katsottuna suunnikkaan muotoiset soundbarit voi asettaa pöydälle ja kiinnittää seinälle. Kummassakin vaihtoehdossa HT-CT780 ja HT-CT380 tarjoavat unohtumattoman kuuntelukokemuksen. Kaiuttimet sijoitetaan usein television eteen, mutta vinoneliömäinen muoto pitää kookkaat kaiuttimet pois ruudun tieltä: niiden kallistettu matala profiili varmistaa esteettömän näkymän. Kun soundbar kiinnitetään seinälle, muoto säästää tilaa ja kaiuttimen voi suunnata suoraan ulospäin. Tämä muotoilu tarjoaa ihanteellisen kuuntelukokemuksen television katselua varten, ja kaiuttimet sulautuvat saumattomasti kaikkiin olohuoneisiin.

Kauniit sisäkkäiset yksiköt

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Blu-ray Disc™-soittimet sijoitetaan yleensä televisioiden ja kaiuttimien viereen. Pelkistetty suorakaide on tasapainossa näiden muiden komponenttien kanssa. BDP-S6500- ja BDP-S5500 -mallien minimalistisessa muotoilussa soittimen jokaisella toiminnolla on oma suorakaiteen muotoinen paikka rungossa. Näissä yksinkertaisen kauniissa yksiköissä on erilaiset pinnat: levyasemassa harjattu metalli, säätimien kohdalla kiiltävä viimeistely ja rungossa mattapinta. Yhdessä ne muodostavat upean kokonaisuuden. Puhtaassa geometriassa yhdistetään pelkistettyjä geometrisia muotoja – tässä tapauksessa sisäkkäisiä suorakaiteita.

Tuotteen toimintoja vastaava muotoilu

Oikawa, suunnittelupäällikkö

Puhdasta geometriaa -muotoiluteema on paljon enemmän kuin pinnallista tyylikkyyttä. Konsepti perustuu tuotteen toimintoihin. Soundbareissa aito lähestymistapa akustisesti ihanteellisiin muotoihin toi suunnittelun kohti geometrisiä muotoja. Haimme parhaan viihdekokemuksen saavuttamiseksi muotoilua, joka vapauttaa tuotteen toimintojen täyden potentiaalin. Sonyn televisioissa ja kotiteatterituotteissa on yhtenäinen tyyli, jotta myös erityyppiset tuotteet täydentävät toisiaan olohuoneessa.

Tuoteluokat yhdistävä muotoilu sopii täydellisesti olohuoneen sisustukseen. Muotoilu toistuu BRAVIA®-televisioissa ja Sonyn kotiteatterituotteissa. Kuvat ja äänet sulautuvat huoneeseen ja tarjoavat mukaansatempaava viihdettä, joka ei jätä kylmäksi.

Sony Design Negatiivinen tila

Huippuluokan äänentoiston tausta. Lue sisäpiirin tarinat design-ideoista.