Syksyn 2016 musiikkifestivaalit

Festarikävijän opas

Nyt on jo korkea aika valmistautua syksyn 2016 musiikkifestivaaleihin! Festivaalit ovat paras mahdollisuus nähdä monia suosikkibändejä yhdellä kertaa, tavata uusia ihmisiä, kokea uusia makuelämyksiä ja luoda unohtumattomia muistoja.

Festivaaleilla on hauskaa silloin, kun on valmistautunut oikein. Siksi olemme koonneet listan tärkeimmistä festarijutuista: mitä laittaa päälle, mitä pakata reppuun ja mitä kannattaa tehdä ennen isoa tapahtumaa.

Tutustu kokoamaamme festarikävijän oppaaseen, niin saat mahtavasta viikonlopusta kaiken irti.

Mitä päälle festareille?

Keskikesän kuumista ja kosteista festareista poiketen syksyn tapahtumat käydään paljon viileämmässä tunnelmassa.

Boheemia ilmettä tavoitteleva neito voi yhdistää asuunsa painokuvioidun kimonon tai aurinkohatun, mutta niukat napapaidat kannattaa jättää kotiin, jos ei halua värjötellä kylmissään koko viikonloppua.

Kerrospukeutumisessa on sen salaisuus. Nuoren herrasmiehen pitää lämpimänä esimerkiksi kevyt flanellipaita tai pipo, jonka voi vaivattomasti riisua, kun tanssiessa tulee kuuma.

Tärkeintä sekä miehille että naisille on muistaa mukavat kengät. Paras ratkaisu on tasapohjaiset tennarit, kuten Vanit tai Converset, kun edessä on koko päivän verran tanssimista ja laukkaamista lavalta toiselle.

Mitä mukaan festareille?

Muistat varmasti perusasiat, kuten rannekkeen tai lipun, puhelimen ja käteistä, mutta myös seuraavista jutuista on festareilla todellista hyötyä:

Aurinkovoide

Festareilla tulee helposti tanssittua auringossa koko päivän ajan. Silloin on aivan pakko käyttää aurinkovoidetta, jossa on hyvä suojakerroin – älä edes kuvittele selviäväsi ilman sitä. Jos aurinkovoide unohtuu, ikävät auringonpolttamat ovat vaivanasi koko seuraavan viikon töissä tai koulussa.

Halvat aurinkolasit

Festareille ei kannata ottaa mukaan rakkaimpia ja kalleimpia aurinkolasejaan. Jos aiot surffata yleisön päällä tai vaikka vain raivata tiesi eturiviin, lasit ovat pian kappaleina tai kadoksissa.

Täytettävä vesipullo

Nestehukkaan kannattaa suhtautua vakavasti. Jos festivaalien säännöt sen sallivat, ota mukaan täytettävä vesipullo ja selvitä alueen vesipisteiden sijainti. Kehosi kiittää!

Käsidesi/kosteuspyyhkeet

Asiointi bajamajassa – tarvitseeko perustella lisää?

Kannettava laturi

Jos julkaiset kaikki parhaat hetket Instagramissa ja raportoit keikoista Snapchatissa, kännykästäsi loppuu todennäköisesti akku jossain vaiheessa. Kannettava laturi pelastaa silloin tilanteen – etenkin, jos olet joutunut erilleen ystävistäsi.

Langattomat kaiuttimet

Festareiden leirintäalueella bileet jatkuvat aamuun asti, ja silloin tarvitaan langattomia kaiuttimia. Parhaan kuuntelukokemuksen tarjoavat SONY Ultra Premium Hi-Res Bluetooth® -kaiuttimet, jotka hellivät korviasi tarkalla, selkeällä ja laadukkaalla korkean resoluution äänellä. Saatat jopa hämmästyä siitä, kuinka paljon kaiuttimien toistama musiikki kuulostaa live-esitykseltä.

Valmistautuminen

Suunnittele etukäteen, mitkä keikat haluat päivän aikana nähdä.

Tee aikataulu tai lataa festivaalin sovellus puhelimeen pari päivää etukäteen. Keikkoja menee väistämättä päällekkäin ja joudut jättämään jotakin näkemättä, mutta suunnittelemalla käytät aikasi mahdollisimman tehokkaasti.

Kirjoita kavereidesi puhelinnumerot paperille.

Varmista ennen festivaalialueelle siirtymistä, että sinulla on kaikkien ystäviesi puhelinnumerot lapulla, jota voit säilyttää lompakossasi. Siten saat varmasti kaverit kiinni, jos puhelimestasi loppuu akku ja joudut soittamaan lainapuhelimella.

Sovi kohtaamispaikka.

Joudut väistämättä eroon kavereista jossain vaiheessa festareita. Kännykällä ei välttämättä pääse verkkoon, joten sovi muiden kanssa kohtaamispaikka, jonne kokoonnutte keikan jälkeen.

Kokoa soittolista etukäteen.

Soittolista on täydellinen tapa tutustua etukäteen festivaalin esiintyjiin. Muista myös tsekata vähemmän tunnetut esiintyjät, sillä festarit ovat hieno tilaisuus löytää uusia artisteja.