Kierrätysmuovin edelläkävijä

Sony on vähentänyt uusiutumattomien materiaalien käyttöä kehittämällä uusia tuotteita varten kierrätettävän SORPLAS™-muovin, joka on sekä ympäristöystävällistä että kestävää.

Jopa 99 % kierrätysmateriaaleja

Kierrätysmuovin osuus elektroniikassa on useimmiten vain noin 30 %. Sonyn edistyksellinen rikkipohjainen palonestoaine mahdollistaa muovin valmistuksen jopa 99-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

Jopa 99 % kierrätysmateriaaleja

palonestoaine ja SORPLAS™-pelletit

SORPLAS™
SORPLAS™

[ 1 ] Kierrätettyä materiaalia 99 % [ 2 ] Palonestoaineet, muut aineet 1 %

Tavallista kierrätettyä polykarbonaattimuovia
Kierrätettyä polykarbonaattimuovia

[ 1 ] Uusi maaöljypohjainen muovi 55 % [ 2 ] Kierrätetty materiaali 30 % [ 3 ] Palonestoaineet, muut aineet 15 %

Auttaa vähentämään teollisuuspäästöjä
Auttaa vähentämään teollisuuspäästöjä

BRAVIA® KDL-40EX52H -LCD-televisioiden valmistukseen käytetty SORPLAS™-muovi auttoi vähentämään hiilidioksidipäästöjä melkein 80 % verrattuna hartsista valmistettuun uuteen muoviin.

[ 1 ] hartsista valmistettu uusi muovi [ 2 ] SORPLAS™

Anna vanhalle muoville uusi elämä

SORPLAS™-muovi on valmistettu tehtaista saaduista optisista ylijäämälevyistä ja kierrätyspulloista, mikä tukee kierrätystä.

Anna vanhalle muoville uusi elämä
Hiilijalanjäljen pienentäminen ja suorituskyvyn parantaminen

SORPLAS™-muovin suurimmat hyödyt ovat palonestoaineiden vähäisyys sekä vallankumouksellinen kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Tavalliset palonestoaineet saattavat heikentää muovin alkuperäisiä ominaisuuksia, joten SORPLAS™-muovissa käytetyt pienet määrät palonestoaineita mahdollistavat muovin kierrättämisen useaan kertaan ilman suorituskyvyn heikkenemistä. Tämä laadukas muovi on kestävämpää kuin palosuojatut polykarbonaattimuovit. Lisäksi sen pinta säilyy kauniina, joten väriä ja kiiltoa lisäävää pinnoitetta ei tarvita.

[ 1 ] Murskaa ja pelletoi uudelleen [ 2 ] Muotoile [ 3 ] Tuotteet [ 4 ] Pura [ 5 ] Hanki

Erinomainen kierrätettävyys

SORPLAS™-muovia valmistetaan sekoittamalla esimerkiksi tehtaista saatuja optisia ylijäämälevyjä, kierrätyspulloja ja muuta muovijätettä Sonyn kehittämään palonestoaineeseen. Tätä uutta muovia voi sen jälkeen käyttää monien Sonyn tuotteiden valmistukseen sen lujuuden, öljynkestävyyden ja laadukkaan lopputuloksen ansiosta.
SORPLAS™ valmistetaan Sonyn tehtailta ja muilta tehtailta saaduista jätemateriaaleista sekä kulutusjätteestä. Vaikka SORPLAS™-muovi valmistetaankin osittain kierrätysmuovista, sen voi murskata ja pelletoida uudelleen käytettäväksi.

Kevyt, vahva ja tulenkestävä
Kevyt, vahva ja tulenkestävä

Useiden BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J-sarjan osien valmistuksessa on hyödynnetty SORPLAS™-muovin erinomaista rakenteellista vahvuutta ja palonsuojausta. SORPLAS™-muovin vahvuus ja tyylikäs muotoilu näkyy takakannesta sisäosiin. 

Luja, öljynkestävä ja monipuolinen

Kannettavien kameroiden ja videokameroiden on oltava lujatekoisia ja öljynkestäviä. SORPLAS™-muovia käytettiin näihin tarpeisiin ensi kertaa vuonna 2012, ja sitä käytetään edelleen joissakin Sonyn kameroissa, mukaan lukien HX99 ja HX400V.

Luja, öljynkestävä ja monipuolinen
Kestävä, näyttävä ja käyttövalmis
Kestävä, näyttävä ja käyttövalmis

Käytämme yhä enemmän laitteita, joten niiltä vaaditaan kestävyyttä ja näyttävyyttä. SORPLAS™ on kestävää ja sen peittävä maalipinta saa laitteet näyttämään hyviltä.

Valmistettu kierrätysmuovista ympäristöä silmällä pitäen

Yasuhito Inagaki

Vanhempi kemiantekniikan insinööri ,
SORPLAS™ Business Office

Valmistettu kierrätysmuovista ympäristöä silmällä pitäen

Uusi kierrätysmuovi on pitkän kehitystyön tulosta

SORPLAS™-muovin kehittäminen alkoi yli kymmenen vuotta sitten, jolloin tutkimustyö keskittyi pääasiassa Sonyn tehtaiden ylijäämämuovien tehokkaampaan hyödyntämiseen. Lupaavimmilta vaikuttivat esimerkiksi teolliset jätevedenpuhdistimet ja kosteutta imevästä hartsista valmistetut kertakäyttövaipat. Tutkimuksen aikana kehitimme myös rikkipohjaisen palonestoaineen, joka teki polykarbonaattimuovista tulenkestävän. Sonyn tehtailta saadut vanhat optiset levyt antoivat idean tämän palonestoaineen yhdistämisestä polykarbonaattimuoviin, mikä osoittautui tärkeäksi osaksi SORPLAS™-muovin kehittämistä. Kierrätysmateriaaleista valmistetun SORPLAS™-muovin toteuttaminen lähti halustamme ottaa teollisuusjäte hyötykäyttöön.

Toinen sivu Sonyn tekniikoille

Toinen sivu Sonyn tekniikoille

Parempi kuuntelukokemus kierrätysmateriaaleilla

Annamme mielellämme lisätietoja SORPLAS™-muovista (Linkki Sony Semiconductor Solutions Corporation -nettisivulle (englanti)).