TriporousTM, kohti puhdasta maailmaa

Sonyn uusi, vallankumouksellinen huokoinen hiilimateriaali, joka on valmistettu kierrätetystä biomassasta.

Uusi vallankumouksellinen, huokoinen hiilimateriaali veden ja ilman puhdistamiseen

Sonyn Triporous™ on monipuolinen hiilimateriaali veden ja ilman puhdistamiseen sekä turvallisuuden ja hygienian parantamiseen monenlaisissa ympäristöissä ympäri maailman. TriporousTM-materiaalin avulla Sony tavoittelee tulevaisuutta, jossa puhdas vesi ja ilma kuuluvat kaikille.
Japan Institute of Invention and Innovationin Encouragement Award for 21st Century Inventions- ja 21st Century Contribution -palkintojen voittaja.

Kuva Triporous-logosta
Annamme jätteille uuden tarkoituksen
Kuva: Triporous on valmistettu pois heitetyistä riisinkuorista
TriporousTM valmistetaan pois heitetyistä riisinkuorista

TriporousTM valmistetaan jätebiomassasta. Sonyn tekniikka kierrättää jätebiomassan TriporousTM-materiaaliksi, joka voi auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia.

Vuodessa pois heitettävien riisinkuorten määrä alueittain

Maailmanlaajuisesti pois heitettävä määrä on noin 150 miljoonaa tonnia vuodessa

[1] Aasia (Bangladesh, Kambodža, Kiina, Intia, Indonesia, Japani, Myanmar, Pakistan, Filippiinit, Thaimaa, Vietnam): 136 miljoonaa tonnia
[2] Afrikka (Egypti, Nigeria): 6,16 miljoonaa tonnia
[3] Etelä-Amerikka (Brasilia): 4,74 miljoonaa tonnia
[4] Pohjois-Amerikka (USA): 2,04 miljoonaa tonnia
[5] Eurooppa (EU): 0,84 miljoonaa tonnia
[6] Oseania (Australia): 0,06 miljoonaa tonnia

Mikä TriporousTM on?
Nopeampi adsorptio ja suurempien hiukkasten adsorptio

TriporousTM-materiaalissa on kolmen kokoisia huokosia, joten se adsorboi nopeammin, tehokkaammin ja suurempia orgaanisia hiukkasia kuin tavallinen aktiivihiili. Suurempien huokosten adsorboimia orgaanisia aineita ovat bakteerit ja virukset, suuret proteiinit ja monet suuret orgaaniset molekyylit.

[1] TriporousTM   [2] Tavallinen aktiivihiili

Kuva: Nopeampi adsorptio ja suuremmat hiukkaset
TriporousTM on tehokkaampi kuin tavallinen aktiivihiili

Ainutlaatuisen mikrorakenteensa ansiosta TriporousTM adsorboi kaasuja ja hajuja tehokkaasti. Lisäksi se poistaa suurempia orgaanisia aineita, kuten bakteriofagi MS2, nesteistä tehokkaammin kuin kookospähkinän kuorista valmistettu aktiivihiilisuodatin, jota käytetään tyypillisesti vedenpuhdistuksessa.

[1] Kontaminaatio [2] Aika (min) [3] TriporousTM-tulos [4] Kookospähkinän kuoresta valmistettu aktiivihiili

Kuva: Triporous ylittää aktiivihiilen
TriporousTM-materiaalin mahdollisuudet

Hajuttomia urheiluvaatteita, nopeampia ja tehokkaampia veden- ja ilmanpuhdistimia ja parannuksia monenlaisiin tuotteisiin, kuten elintarvikkeisiin, kosmetiikkaan ja elektroniikkaan – kaikki tämä on mahdollista TriporousTM-tekniikan avulla.

Parantaa veden laatua

Triporous™-suodatusta voi käyttää puhtaan juomaveden tuottamiseen epähygieenisissä oloissa. Tästä on hyötyä erityisesti kehitysmaissa.

Parantaa ilman laatua

Triporous™ puhdistaa ilmaa adsorboimalla epäpuhtauksia, kuten teollisia höyryjä ja kaasuja. Se voi myös vähentää altistusta tietyille mikroskooppisille hiukkasille (PM2.5) ja fotokemialliselle savusumulle.

Kuva: Tohtori Seiichiro Tabata
Ympäristönsuojelua riisinkuorten avulla

Tohtori Seiichiro Tabata

Triporous-materiaalin keksijä
Sony Group Corporation

Akkumateriaalien perustutkimuksen ohella työskentelin uuden huokoisen TriporousTM-materiaalin kehityksessä. Se on valmistettu riisinkuorista, ja siinä on kolmen kokoisia huokosia (nimen tri-alkuliite tulee numerosta kolme). Ainutlaatuisen mikrorakenteen ansiosta materiaalilla on monenlaisia mahdollisia käyttökohteita. TriporousTM pystyy esimerkiksi poistamaan virushiukkasia, joten se voi auttaa turvaamaan puhtaan veden saannin sähköverkon ulkopuolella Tutkimus ja kehitys ovat yhä käynnissä. Tämän uuden, vettä ja ilmaa puhdistavan materiaalin avulla haluan auttaa maailman ihmisiä elämään mukavammin ja kestävämmin.

Kuva: Triporous
TriporousTM

Innovatiivinen uusi materiaali veden ja ilman puhdistukseen (vain englanniksi)

Kuva: Tehtaan hiilijalanjäljen pienentäminen
Tehtaan hiilijalanjäljen pienentäminen
Kuva: Seuraavan sukupolven projektorit
Seuraavan sukupolven projektorit
Kuva: Innovatiivista sähkönjakelua kaikille
Innovatiivista sähkönjakelua kaikille
Lisensointikyselyt

Sony on aloittanut TriporousTM-lisenssien myöntämisen. TriporousTM-materiaalin käyttöä tuotteissaan tai tehtaissaan harkitsevat tai TriporousTM-yhteistyöstä kiinnostuneet yhtiöt voivat lähettää kyselyn täällä.