Artikkelin tunniste : 00190150 / Viimeksi muokattu : 11.12.2017Tulosta

Tuotteiden rinnakkaistuonti Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolelta

  Sonyn tietoon on tullut, että jotkut jälleenmyyjät tuovat aitoja Sony-tuotteita Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolelta myyntiin Euroopan talousalueella ja Sveitsissä asuville kuluttajille.  Tällaiset tuotteet on usein tarkoitettu Yhdysvaltain tai Aasian markkinoille, joiden standardit ja lainsäädännölliset vaatimukset ovat erilaiset kuin Euroopassa.

  Jos asut Euroopan talousalueella tai Sveitsissä ja ostat tuotteen edellä mainitun kaltaiselta jälleenmyyjältä tai Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolelta, sinun on hyvä tietää rinnakkaistuotujen tuotteiden hankintaan liittyvistä riskeistä. Rinnakkaistuonti tarkoittaa väärentämättömien tuotteiden tuontia Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolisista maista.

  Tällaisia tuotteita ei ole mukautettu Euroopan talousalueella ja Sveitsissä asuville käyttäjille, eivätkä ne siksi ehkä täytä käyttäjien odotuksia. Esimerkki:

  • Tuotteilla ei ehkä ole Euroopan lakien edellyttämää CE-merkintää, joka takaa, että tuote täyttää eurooppalaiset turvallisuusvaatimukset ja soveltuu myyntiin Euroopassa.
  • Sonyn Euroopan talousalueella ja Sveitsissä voimassa oleva korjauskäytäntö ei koske rinnakkaistuotuja tuotteita. Siksi Sonyn valmistustakuu* ei kata huoltopalveluita. Takuu ei myöskään korvaa edes ostettaessa viallisten tuotteiden korjausta Euroopan talousalueella tai Sveitsissä sijaitsevassa korjauspisteessä. Lue lisää Sonyn takuukäytännöstä seuraavasta linkistä:     
   http://services.sony.fi/support/fi/warranty/general.
  • Koska Sony ei aio vapauttaa rinnakkaistuotuja tuotteita myyntiin Euroopan talousalueella ja Sveitsissä, Euroopassa voimassa olevat kampanjat eivät koske kyseisiä tuotteita.
  • Tuotepakkauksessa ei ehkä ole mukana ETA-alueen tai Sveitsin virtalähdettä (sovitin tai johto), tai mukana tuleva virtalähde ei ole Sonyn toimittama eikä Sony siksi ole voinut tehdä tarvittavia laatutestauksia.
  • Eri maihin tai alueille tarkoitetut tuotteet eivät ehkä ole keskenään yhteensopivia.

  Hae valtuutettu Sony-jälleenmyyjä seuraavasta osoitteesta:
  https://www.sony.fi/dealerlocator/search

  * Turisteille myytävät mallit, joissa on turisteille tarkoitettu rajoitettu takuukortti, saattavat kuulua Sonyn valmistustakuun piiriin, vaikka ne olisi ostettu Euroopan talousalueen ja Sveitsin ulkopuolelta.