Artikkelin tunniste : 00195555 / Viimeksi muokattu : 08.02.2018

VAIO-uutiset – Sony VAIO -tietokoneiden langattoman lähiverkon (Wi-Fi) WPA2-haavoittuvuus

Tässä artikkelissa sovellettavat tuotteet ja luokat

8.2.2018
Sony Corporation

Wi-Fi Protected Access 2 -salausprotokollasta on löytynyt useita haavoittuvuuksia (CERT: haavoittuvuutta koskeva huomautus). WPA2 on langattoman lähiverkon (Wi-Fi) tietoliikennestandardi. Muiden vaikutusten lisäksi nämä haavoittuvuudet voivat antaa hyökkääjien kohdentaa hyökkäyksensä Wi-Fi-verkoissa siirrettyihin salattuihin tietoihin.

Kehotamme asiakkaita ryhtymään seuraaviin vastatoimiin välttääkseen tämän haavoittuvuuden Sony VAIO -tietokoneissaan.

Pahoittelemme ongelman mahdollisesti aiheuttamaa vaivaa ja kiitämme ymmärryksestäsi ja yhteistyöstäsi.

Mallit, joita haavoittuvuus koskee

Kaikki Sony VAIO -mallit, joissa on langaton lähiverkko ja jotka ovat yhteensopivia WPA2-tietoliikennestandardin kanssa.

Vaihtoehto

Jos päivität Windows-käyttöjärjestelmän (*) Windows Update -palvelun avulla, voit välttää tämän haavoittuvuuden vaikutukset käyttöjärjestelmän ollessa käynnissä.

Ota käyttöön jokin seuraavista vaihtoehdoista, kun käyttöjärjestelmä ei ole käynnissä.

1. Poista käytöstä Wake-on-Wi-Fi-toiminto.
  2. Poista käytöstä lepotila.
  3. Älä käytä langatonta lähiverkkoa (Wi-Fi). Käytä kiinteää lähiverkkoyhteyttä.

Windows Update (*): ei tueta Windows Vista -käyttöjärjestelmässä ja vanhemmissa. Lisätietoja on ilmoituksessa, joka koskee Windows Vista -tuen lopettamista.

Wake-on-Wi-Fi-toiminnon poistaminen käytöstä

1. Valitse Control Panel (Ohjauspaneeli)

2. Valitse Network and Internet (Verkko ja Internet)

3. Valitse Network and Sharing Center (Verkko- ja jakamiskeskus)

4. Valitse Change adapter settings (Muuta sovittimen asetuksia) (vasen sarake)

5. Valitse hiiren oikealla painikkeella Wireless network connection (Langaton verkkoyhteys) ja valitse Properties (Ominaisuudet)

6. Valitse Configuration (Määritys) (painike)

7. Siirry Power supply management (Virtalähteen hallinta) -välilehteen

Vaion selitysnäytöt

8. Kun asetus [Allow this device to wake the computer
    ] (Anna tämän laitteen herättää tietokone) näkyy harmaana, Wake-on-Wi-Fi-toiminto on poistettu käytöstä ja vaihtoehto on käytössä.

Kuva

9. Jos tämä asetus on valittuna, poista Wake-on-Wi-Fi-toiminto käytöstä poistamalla valinta.

Kuva