Artikkelin tunniste : 00198077 / Viimeksi muokattu : 27.06.2019Tulosta

Kannettavan langattoman WG-C10-palvelimen tietoturvailmoitus

  Hyvät asiakkaat,

  Huhtikuussa 2013 julkaistu langaton kannettava WG-C10-palvelin käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoa DNSmasq ja langattoman verkon salausstandardia WPA2 (Wi-Fi Protected Access II). Viimeaikaisten alan raporttien mukaan nämä kaksi tekniikkaa sisältävät seuraavanlaisia haavoittuvuuksia.*

  *CERTin Vulnerability Notes Database (englanninkielinen)

  Voit suojata laitteita näitä haavoittuvuuksia hyödyntäviltä hyökkääjiltä noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Käytä laitteissa suoraa yhteyttä
  Kun yhdistät WG-C10-palvelimen älypuhelimeesi tai tablettiisi, käytä suoraa langatonta yhteyttä, älä langattoman lähiverkon tukiasemaa.

  2. Määritä langattoman lähiverkon salasana ja käyttösalasana

  Jotta WG-C10-palvelimen käyttö olisi turvallista, määritä sen suojausasetukset käyttöoppaan avulla (linkit ovat alla). Jos annat langattoman lähiverkon salasanan tai käyttösalasanan muille tiedostojen jakamista varten, suosittelemme että vaihdat salasanan heti jälkeenpäin.

  3. Valitse suojattu paikka, kun yhdistät Internetiin

  WG-C10-palvelimesta voi muodostaa Internet-yhteyden langattoman lähiverkkoreitittimen kautta. Jos haluat yhdistää tämän ominaisuuden avulla Internetiin älypuhelimesta tai tabletista, valitse turvallinen paikka (kuten kotisi), jossa muiden on vaikea käyttää Internet-yhteyttäsi.


  4. Vältä julkisten langattomien lähiverkkopalvelujen käyttöä
  Jotkin julkiset lähiverkkopalvelut eivät ole riittävän suojattuja eivätkä rajoita käyttäjien määrää. Suojauksen vuoksi suosittelemme, että vältät julkisten langattomien lähiverkkopalvelujen käyttämistä WG-C10-palvelimesta.