Artikkelin tunniste : 00201021 / Viimeksi muokattu : 27.06.2019

Varo väärennettyjä Sonyn ladattavia akkuja “NP-FZ100”

  K 1: Mikä on väärennetty Sonyn ladattava akku NP-FZ100?

  V 1: Se on akku, joka muistuttaa erittäin paljon Sonyn ladattavaa akkua NP-FZ100 ja jossa käytetään Sony-logoa ilman lupaa.

  K 2: Miten väärennetyt tuotteet poikkeavat aidoista? Miksi eroista ei ole ilmoitettu?

  V 2: Väärennettyjä tuotteita on monen tyyppisiä, ja niiden ominaisuudet muuttuvat jatkuvasti. Siksi emme ole ilmoittaneet eroista. Tällä hetkellä tiedossamme on vahvistettu tapaus, jossa väärennetyn tuotteen kameraliittimen muoto on väärä (akkua ei voi liittää kameraan jne.).

  K 3: Mitä teen, jos akkuni on väärennös?

  V 3: Sony ei järjestä vaihtoa aitoon tuotteeseen eikä tarjoa tukea mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Kysy lisää kaupasta, josta ostit tuotteen.

  K 4: Miten kuluttaja voi erottaa aidon tuotteen väärennetystä kaupassa? Mitä jos kuluttaja ei huomaa eroa?

  V 4: Useimmat väärennetyt tuotteet ja niiden pakkaukset muistuttavat tuotteitamme erittäin paljon, joten väärennös on vaikea erottaa pelkästään ulkoasun perusteella. Kysy lisää kaupasta, josta ostit tuotteen.

  K 5: Toimitetaanko väärennettyjä tuotteitaainoastaan tälle alueelle?

  V 5: Väärennettyjä tuotteita toimitetaan muillekin alueille.

  K 6: Miten Internetissä mainitut käyttökelvottomat tuotteet oireilevat?

  V 6: Emme voi antaa kattavaa vastausta oireista, mutta esimerkiksi seuraavia oireita on ilmennyt:

    • ei käynnisty

    • sammuu ilman varoitusta käytön aikana, ja tietoja ei tallenneta oikein

  • akun kapasiteetti on aitoa akkua pienempi.

  K 7: Ovatko väärennetyt tuotteet aiheuttaneet onnettomuuksia?

  V 7: Emme voi vastata yksittäisiin tapauksiin liittyviin kysymyksiin.

  Sony on vahvistanut, että myynnissä on väärennettyjä ladattavia akkuja “NP-FZ100”, joissa on Sonyn logo ja jotka muistuttavat erittäin paljon aitoja Sony-akkuja.

  Kun väärennetty akku liitetään kameraan ja sitä käytetään, se voi todistetusti aiheuttaa esimerkiksi seuraavia ongelmia:

  • kamera ei käynnisty
  • kamera sammuu odottamatta eivätkä tiedot tallennu oikein.

  Lisäksi markkinoilla on todistetusti väärennettyjä akkuja, joiden kapasiteetti on pienempi kuin aitojen akkujen. Väärennettyjen akkujen käyttö aiheuttaa palo- tai räjähdysvaaran.

  Siksi kehotamme sinua olemaan huolellinen, kun ostat Sonyn ladattavia akkuja (kuten NP-FZ100), ja varmistamaan, ettet osta väärennettyä akkua.

  Sony ei voi ottaa vastuuta tuotevioista, jotka johtuvat väärennettyjen ladattavien akkujen käyttämisestä. Huomioi lisäksi, että Sony ei vaihda väärennettyjä tuotteita aitoihin eikä korjaa väärennettyjä tuotteita.

  Sony on aina kehottanut varovaisuuteen väärennettyjen ladattavien akkujen suhteen, ja suosittelemme, että ostat ja käytät ainoastaan Sonyn aitoja ladattavia akkuja.