Artikkelin tunniste : 00242433 / Viimeksi muokattu : 05.03.2020

Sovellus ei toimi

Jos laitteesi sovellus ei toimi kunnolla, kokeile alla määritettyjä toimenpiteitä annetussa järjestyksessä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen ennen seuraavan kokeilemista, onko ongelma korjaantunut.

Huomautus

Sovellukset, jotka on ladattu muualta kuin Google Play -sovelluskaupasta, eivät ehkä ole täysin yhteensopivia laitteesi kanssa. Jos niiden ongelmat eivät ratkea alla annetuilla ohjeilla, pyydä lisätietoja kyseisen sovelluksen kehittäjältä.

Vihje

Seuraavat vaiheet voivat olla erilaisia eri Android-versioissa. Katso, mikä Android-versio laitteessasi on, valitsemalla Settings (Asetukset) > About phone (Tietoja puhelimesta) > Android version (Android-versio). Jos Settings (Asetukset) -kohdassa ei näy About phone (Tietoja puhelimesta) -vaihtoehtoa, valitse System (Järjestelmä).

• Pakota sovellus sulkeutumaan ja avaa se sitten uudelleen.

Sovelluksen lopetuksen pakottaminen (Android 10/Android 9)

Sovelluksen lopetuksen pakottaminen (Android 8)

• Jos sovellus tarvitsee internetyhteyden, varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin (Wi-Fi- tai mobiilidatayhteys). Varmista myös, ettei lentokonetila ole käytössä.

Lentokonetilan poistaminen käytöstä

• Käynnistä laite uudelleen ja yritä sitten käyttää sovellusta uudelleen.
    • Jos laitteesi tukee STAMINA-tilaa ja se on käytössä, poista se käytöstä ja käynnistä laite uudelleen. STAMINA-tilan eri tasot rajoittavat tai poistavat käytöstä eri toimintoja virrankulutuksen pienentämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi näyttögrafiikka, näytön kirkkaus, kuvanlaadun parannus ja GPS, kun näyttö on sammutettuna. Eräiden sovellusten tietojen synkronointi taustalla tai suoratoisto voidaan poistaa käytöstä.

STAMINA-tilan poistaminen käytöstä

Laitteen käynnistäminen uudelleen

• Jos sinulla ei ole uusinta sovellusversiota, päivitä sovellus Google Play -sovelluskaupassa. Kaikkia sovelluksia ei voi päivittää Google Play -sovelluskaupassa.
    • Tyhjennä sovelluksen välimuisti. Tämä poistaa sen muistista kaikki väliaikaiset tiedostot, jotka saattavat olla syynä ongelmaan. Et menetä mitään henkilökohtaisia tietoja, kun tyhjennät välimuistin.

Sovelluksen välimuistin tyhjentäminen (Android 10)

Sovelluksen välimuistin tyhjentäminen (Android 9)

Sovelluksen välimuistin tyhjentäminen (Android 8)

• Tyhjennä kaikki tiedot, joita sovellus on tallentanut sen jälkeen, kun otit sen käyttöön. Huomaa, että kaikki sovelluksen tallentamat henkilökohtaiset tiedot, kuten kirjautumistiedot ja asetukset, poistetaan.

Sovellustietojen tyhjentäminen (Android 10)

Sovellustietojen tyhjentäminen (Android 9)

Sovellustietojen tyhjentäminen (Android 8)

• Kun haluat palauttaa sovelluksen, poista kaikki sovelluksen päivitysten asennukset. Kaikki sovelluksen tallentamat henkilökohtaiset tiedot, kuten kirjautumistiedot ja asetukset, poistetaan. Mikäli mahdollista, päivitä sovellus uudelleen käyttämällä Google Play -sovelluskauppaa.

Sovelluksen päivitysten poistaminen (Android 10/Android 9)

Sovelluksen päivitysten poistaminen (Android 8)

• Poista sovellus ja asenna se sitten uudelleen. Huomaa, että eräitä esiasennettuja sovelluksia ei voi poistaa.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä (Android 10)

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä (Android 9/Android 8)

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä.
    • Palauta laitteen tehdasasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että tehdasasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

Sovellusten, puheluasetusten ja puheluhistorian varmuuskopiointi ja synkronointi

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 10)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 9)

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen (Android 8)