Paranna akunkestoa

Pidämme älypuhelinta usein mukanamme ja käytämme sitä päivän mittaan moniin erilaisiin tarkoituksiin. Ei siis ole mikään ihme, että haluamme sen akun kestävän mahdollisimman pitkään. Onneksi on olemassa muutamia helppoja keinoja saada akusta viimeisetkin mehut irti.

Jotain on aina tehtävissä

Voit esimerkiksi poistaa käytöstä virtaa kuluttavan sijainnin jakamisen, vähentää näytön kirkkautta tai rajoittaa laitteesi yhteyksiä asettamalla se lentokonetilaan tai poistamalla Bluetoothin käytöstä. Tällä tavoin akku kestää hieman pidempään. Entäpä jos elämäntyylisi, rutiinisi tai harrastuksesi rajoittavat sitä, kuinka usein pääset lataamaan akkua?

Ei huolta! Xperia pitää sisällään mahtavia virransäästötoimintoja. Saatavilla olevat vaihtoehdot vaihtelevat käyttämäsi laitteen ja Android-version mukaan, mutta ne kaikki saavat akun kestämään pidempään. Sinun tarvitsee vain valita tarpeisiisi parhaiten sopiva toiminto ja ottaa se sitten käyttöön. Joitakin toimintoja sinun ei edes tarvitse aktivoida itse, vaan ne toimivat automaattisesti taustalla aina tarvittaessa.

Kannattaa pitää mielessä, että kaikki virransäästötilat tavallisesti rajoittavat taustatoimintoja, kuten sähköpostin synkronointia, ilmoitusten vastaanottamista ja sijainnin jakamista, kun taas puheluihin ja viesteihin ne eivät vaikuta.

Milloin sitten tarvitset ylimääräistä virtaa?

Työssä vai vapaa-ajalla?

Kun haluat käyttää laitettasi koko pitkän työpäivän tai vapaa-ajan askareissasi, esimerkiksi uutisten lukemiseen, kuvien ottamiseen tai videoiden kuvaamiseen, ja tiedät, ettet pääse lataamaan akkua normaaliin tapaan, STAMINA-tila on silloin itsestään selvä valinta. STAMINA-tila vähentää virrankulutusta ja pidentää valmiusaikaa huomattavasti. Voit ottaa STAMINA-tilan käyttöön manuaalisesti aina, kun sinun tarvitsee säästää virtaa, tai asettaa se aktivoitumaan automaattisesti, kun akun varausta on jäljellä tietty määrä.

Miksi vaivautua?

Ei sinun tarvitsekaan! Adaptive battery (Mukautuva akku) on sisäänrakennettu toiminto, joka seuraa tekoälyn avulla, mitä sovelluksia et käytä kovin usein. Ajan myötä se oppii automaattisesti rajoittamaan tällaisten sovellusten taustatoimintoja vähentäen siten virrankulutusta. Mikä parasta, toiminto on käytössä oletuksena, joten sinun ei tarvitse murehtia asetusten määrittämisestä. Anna vain tekoälyn tehdä työnsä!

Ongelmatonta lataamista

Muista, että akku rasittuu, jos jätät laitteesi latautumaan pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun akku on jo täynnä. Tämän välttämiseksi ja akunkeston pidentämiseksi monissa Xperia-laitteissa on sisäänrakennettu Battery Care (Akun hoito) -toiminto. Se tunnistaa automaattisesti lataustottumuksesi ja säätelee akun latautumista siten, että akku tulee täyteen juuri ennen laturin irrottamista.

Nopeaa lataamista

Jos Xperia-laitteesi tukee USB Power Delivery -standardia, yllätyt siitä, kuinka nopeasti se latautuu. USB Power Delivery on aikaisempia pikalatausstandardeja nopeampi, joten kun käytät sen kanssa yhteensopivia laturia ja latauskaapelia, saat monta tuntia käyttöaikaa vain muutaman minuutin latauksella. Arjen kiireissä tämä lisänopeus voi olla valttia!

Jos olet yhä epävarma, millaiset akkutoiminnot sopivat parhaiten tarpeisiisi ja tottumuksiisi, kokeile eri vaihtoehtoja rohkeasti. Niin helppoa se on. Hämmästyt, kuinka paljon virtaa voit säästää!

Huomaathan, ettei tämä artikkeli ole tuotekohtainen. Kuvatut toiminnot ja ominaisuudet voivat siksi vaihdella käyttämäsi laitteen ja/tai ohjelmistoversion mukaan.