Paranna akunkestoa

Pidämme älypuhelinta usein mukanamme ja käytämme sitä päivän mittaan moniin erilaisiin tarkoituksiin. Ei siis ole mikään ihme, että haluamme sen akun kestävän mahdollisimman pitkään. Onneksi on olemassa muutamia helppoja keinoja saada akusta viimeisetkin mehut irti.

Jotain on aina tehtävissä

Voit esimerkiksi poistaa käytöstä virtaa kuluttavan sijainnin jakamisen, vähentää näytön kirkkautta tai rajoittaa laitteesi yhteyksiä asettamalla se lentokonetilaan tai poistamalla Bluetoothin käytöstä. Tällä tavoin akku kestää hieman pidempään. Entäpä jos elämäntyylisi, rutiinisi tai harrastuksesi rajoittavat sitä, kuinka usein pääset lataamaan akkua?

Ei huolta! Xperia pitää sisällään mahtavia virransäästötoimintoja. Saatavilla olevat vaihtoehdot vaihtelevat käyttämäsi laitteen ja Android-version mukaan, mutta ne kaikki saavat akun kestämään pidempään. Sinun tarvitsee vain valita tarpeisiisi parhaiten sopiva toiminto ja ottaa se sitten käyttöön. Joitakin toimintoja sinun ei edes tarvitse aktivoida itse, vaan ne toimivat automaattisesti taustalla aina tarvittaessa.

Kannattaa pitää mielessä, että kaikki virransäästötilat tavallisesti rajoittavat taustatoimintoja, kuten sähköpostin synkronointia, ilmoitusten vastaanottamista ja sijainnin jakamista, kun taas puheluihin ja viesteihin ne eivät vaikuta.

Milloin sitten tarvitset ylimääräistä virtaa?

Työssä vai vapaa-ajalla?

Kun haluat käyttää laitettasi koko pitkän työpäivän tai vapaa-ajan askareissasi, esimerkiksi uutisten lukemiseen, kuvien ottamiseen tai videoiden kuvaamiseen, ja tiedät, ettet pääse lataamaan akkua normaaliin tapaan, STAMINA-tila on silloin itsestään selvä valinta. STAMINA-tila vähentää virrankulutusta ja pidentää valmiusaikaa huomattavasti. Voit ottaa STAMINA-tilan käyttöön manuaalisesti aina, kun sinun tarvitsee säästää virtaa, tai asettaa se aktivoitumaan automaattisesti, kun akun varausta on jäljellä tietty määrä.

Laitteen ja Android™-version mukaan käytettävissäsi on joko STAMINA-tila tai samankaltainen Battery saver (Virransäästö) -toiminto.

Nauti ulkoilusta rauhallisin mielin

Ultra STAMINA -tila on täydellinen, kun sinun on pystyttävä käyttämään laitettasi mahdollisimman pitkään ilman akun lataamista. Voit siis lähteä rauhassa patikoimaan, telttailemaan tai vaikkapa rannalle. Ultra STAMINA -tilaa voi käyttää myös viimeisenä keinona pidentää valmiusaikaa, kun akku on todella vähissä eikä laturi ole käden ulottuvilla. Ultra STAMINA -tila poistaa käytöstä useimmat taustatoiminnot, kuten synkronoinnin ja sijainnin jakamisen sekä vaihtaa aloitusnäyttösi Ultra STAMINA -tilan omaksi aloitusnäytöksi, joka sisältää vain tärkeimmät perussovellukset. Näin se säästää mahdollisimman paljon virtaa.

Miksi vaivautua?

Ei sinun tarvitsekaan! Doze (Torkku) -tila ja App Standby (Sovellusten valmiustila) ovat sisäänrakennettuja toimintoja, jotka säästävät akkuvirtaa, kun et käytä laitettasi tai tiettyjä sovelluksia aktiivisesti. Doze (Torkku) -tila otetaan käyttöön automaattisesti, kun laitettasi ei ole käytetty hetkeen eikä sitä ole yhdistetty laturiin. App Standby (Sovellusten valmiustila) puolestaan tunnistaa sovellukset, joita ei ole käytetty pitkään aikaan ja asettaa ne lepotilaan. Sinun ei tarvitse ottaa kumpaakaan tilaa erikseen käyttöön, vaan ne aktivoituvat aina automaattisesti.

Aina käytettävissäsi

Battery optimisation (Akun käytön optimointi) on ensisijainen toimintosi STAMINA-, Battery saver (Virransäästö)-, Doze (Torkku)- ja App Standby (Sovellusten valmiustila) -tilojen hallintaan. Sen avulla voit estää sovellusten siirtymisen lepotilaan, kun lisäät ne Battery optimisation (Akun käytön optimointi) -toiminnon sallittujen sovellusten luetteloon. Valitse vain haluamasi sovelluksen valintaruutu toiminnon valikossa, niin sovellus vastaanottaa aina viestejä ja on yhteydessä verkkoon.

Ongelmatonta lataamista

Muista, että akku rasittuu, jos jätät laitteesi latautumaan pitkäksi aikaa sen jälkeen, kun akku on jo täynnä. Tämän välttämiseksi ja akunkeston pidentämiseksi monissa Xperia-laitteissa on sisäänrakennettu Battery Care (Akun hoito) -toiminto. Se tunnistaa automaattisesti lataustottumuksesi ja säätelee akun latautumista siten, että akku tulee täyteen juuri ennen laturin irrottamista. Jos säännöllisiä lataustottumuksia ei voida tunnistaa, Battery Care (Akun hoito) -toimintoa ei oteta käyttöön lainkaan.

Xperia – aina uusinta tekniikkaa

Saat monta tuntia käyttöaikaa vain muutaman minuutin latauksella. Qnovo-lataustekniikka pidentää akunkestoa. Se vähentää latauksen aiheuttamaa rasitusta seuraamalla akun kuntoa ja säätämällä latausvirtaa sen mukaan. Xperia X -sarjan laitteissa tätä tekniikkaa hyödynnetään ensimmäisenä maailmassa.

Jos olet yhä epävarma, millaiset akkutoiminnot sopivat parhaiten tarpeisiisi ja tottumuksiisi, kokeile eri vaihtoehtoja rohkeasti. Niin helppoa se on. Hämmästyt, kuinka paljon virtaa voit säästää!

Huomaathan, ettei tämä artikkeli ole tuotekohtainen. Kuvatut toiminnot ja ominaisuudet voivat siksi vaihdella käyttämäsi laitteen ja/tai ohjelmistoversion mukaan.