Se on vihdoin täällä!
    Esittelyssä Android Oreo

Android 8.0 Oreo pitää sisällään mahtavia uusia toimintoja ja parannuksia, joiden ansiosta laitteesi toimii entistä nopeammin ja sujuvammin sekä kuluttaa vähemmän virtaa. Yleistä tietoturvaa parantaa Google Play Protect™ -palvelu, joka säännöllisesti tarkastaa laitteesi ja sovelluksesi tietoturvariskien varalta sekä ilmoittaa sinulle löydetyistä uhkista. Lisäksi Sony tarjoaa kaikkiin Android-laitteisiin herkullisen lisäominaisuuden: LDAC™-dekooderin Bluetooth®‎ High-Resolution Audio -äänentoistoa varten.

Tutustu uuteen mahtavaan Android Oreoon!

Huomionarvoisia ilmoituksia

Android Oreo -ohjelmisto pitää sisällään useita uusia ilmoitustoimintoja. Saatat esimerkiksi nähdä pienen värillisen merkin tai pisteen yhden tai useamman sovelluksen vieressä. Tämä uudentyyppinen merkki, jossa ei ole numeroa, ilmoittaa uusista lukemattomista ilmoituksista. Tuttuun tapaan näet uusimmat ilmoitukset sipaisemalla näytön yläreunasta alaspäin. Voit myös torkuttaa ilmoituksen sipaisemalla kevyesti vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla ajastinkuvaketta, jolloin ilmoitus näytetään uudelleen myöhemmin.

Mahtava parannus on se, että ilmoitukset on järjestetty ennalta määritettyihin luokkiin sovelluskohtaisesti. Voit siis valita kunkin sovelluksen kohdalla, millaisia ilmoituksia haluat (tai et halua) vastaanottaa. Jos esimerkiksi kuljet työmatkasi autolla, haluat todennäköisesti vastaanottaa Google Maps™ -sovellukselta liikenneilmoituksia, mutta et välttämättä bussi-, juna- tai muuta joukkoliikennettä koskevia ilmoituksia. Jos muutat mielesi myöhemmin, voit määrittää vastaanotettavat ilmoitukset sovelluksen asetuksissa.

Pikakomennot vaivatonta käyttöä varten

Kun päivität laitteesi Android Oreoon, saat Xperia Home -sovelluksen uusimman version, jossa voit ottaa haluamasi sovelluksen pois käytöstä tai poistaa sen kokonaan painamalla sovelluskuvaketta pitkään. Samalla painalluksella saat näkyviin myös pikakomentovalikon. Jos esimerkiksi painat kalenterisovelluksen kuvaketta pitkään, voit halutessasi lisätä uuden tapahtuman tai asettaa uuden muistutuksen. Pientä kuvaketta napauttamalla voit myös avata App info (Sovellustiedot) -valikon, jossa voit määrittää ilmoitus- ja käyttöoikeusasetukset, muuttaa asetuksia sekä ottaa sovelluksen pois käytöstä tai poistaa sen kokonaan.

Sähköpostiosoite, puhelinnumero vai katuosoite?

Kun valitset tekstipätkän tai numeron, Android Oreo tunnistaa välittömästi, onko kyseessä osoite, puhelinnumero, nimi vai paikka. Näyttöön ilmestyvässä valikossa voit myös avata Google Maps -sovelluksen, puhelinsovelluksen tai sähköpostisovelluksen sen mukaan, millaisen tekstin tai numeron valitsit.

Jatka katselua Picture-in-picture (Kuva kuvassa) -tilassa

Kuvitellaan, että sinulla on käynnissä Google Duo™ -videopuhelu ja haluat yhtäkkiä tehdä muistiinpanoja Google Keep™ -sovelluksessa tai lisätä tapahtuman kalenteriisi. Onnistuu! Google Duossa ja muissa tuetuissa sovelluksissa voit käyttää Picture-in-picture (Kuva kuvassa) -tilaa, kun haluat jatkaa työskentelyä pienennetyssä, näytössä vapaasti siirrettävässä ikkunassa samalla, kun teet laitteellasi jotakin muuta. Löydät toimintoa tukevat sovellukset valitsemalla Settings (Asetukset) ja etsimällä Picture-in-picture (Kuva kuvassa) -toimintoa suurennuslasin avulla.

Sano muikku!

Videoista puheen ollen: Xperia™-käyttäjänä luultavimmin rakastat laitteesi kameraa ja nyt rakastat sitä varmasti vieläkin enemmän. Manual mode (Manuaalitila) tarjoaa asetusten valintaan luovaa vapautta, sillä voit manuaalisesti säätää automaattitarkennusta, valotusaikaa, valoherkkyyttä, valotusarvoa ja valkotasapainoa. Toiminto on erittäin hyödyllinen, kun kuvaat heikossa valaistuksessa tai taustavaloa vasten. Voit kokeilla vapaasti eri asetuksia, mutta entäpä jos haluat palauttaa alkuperäiset asetukset? Se on helppoa! Napauta silloin vain Reset (Nollaa) -painiketta.

Huomaa! Kamerasovellus ei ole osa Android-järjestelmää, mutta se päivitetään joihinkin Xperia™-laitteisiin, joiden käyttöjärjestelmä on Android Oreo.

Paikoillasi, valmiina, hep!

Huomaat pian, että Settings (Asetukset) -valikko on uudistettu kokonaan. Erityyppiset asetukset on järjestetty entistä paremmin, minkä lisäksi saatavilla on useita uusia osioita. Älä kuitenkaan huoli – opit käyttämään uutta valikkoa nopeasti! Jos et löydä jotakin asetusta, voit etsiä sitä napauttamalla suurennuslasikuvaketta Settings (Asetukset) -valikon yläreunassa.

Nauti Xperia™-laitteestasi ja tutustu rohkeasti uuteen Android 8.0 -ohjelmistoon!

Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteestasi, maastasi ja/tai operaattoristasi. Huomaa, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet voivat vaihdella käyttämäsi laitteen mukaan Android-versiosta huolimatta.