Tietoa Android TV™ -ohjelmistopäivityksestä – syksy 2020

Android TV -mallisi merkittävä ohjelmistopäivitys on ajoitettu alkamaan syksy 2020. Tässä artikkelissa kerrotaan uusista ja parannetuista ominaisuuksista sekä muista tähän päivitykseen sisältyvistä muutoksista. Huomautus: tietyissä vuoden 2020 TV-malleissa voi jo olla osa näistä ominaisuuksista.

Kun olet valmis päivittämään TV:n ohjelmiston, paina kaukosäätimen HELP-painiketta ja valitse Järjestelmän ohjelmistopäivitys.
    Muista, että ohjelmistopäivitys julkaistaan vaiheittain, eikä se välttämättä ole vielä saatavilla TV-malliisi.

Jos Tarkista päivitys automaattisesti on käytössä, saat automaattisesti ilmoituksen TV:n päivittämisestä, kun ohjelmistopäivitys on saatavilla.

Ominaisuudet ja muutokset

Uudet ominaisuudet
    Parannetut ominaisuudet
    Muut muutokset

Sovellettavat tuotteet

Kohdemallien luettelo

Uudet ominaisuudet

• Näytä äänikomentojen vihjeet

Äänikomentojen vihjeet näytetään TV-ruudussa, kun TV:lle sanotaan “Ok Google, Voice hints” (Ok Google, äänivihjeet) (vain mallit, joissa on sisäänrakennettu mikrofoni) tai kauko-ohjaimen mikrofoniin sanotaan “Voice hints” (Äänivihjeet).
    Näiden vihjeiden avulla voit helpommin ymmärtää, millä äänikomennolla voit suorittaa toiminnon TV:ssä.

*Käytettävissä olevat kielet (1.11.2020 alkaen)

• Äänikomentojen tuki: tulovalikko / pika-asetukset / TV-menu

Nyt voit käyttää näitä valikoita sanomalla:

• Ok Google, tulovalikko”,
    • Ok Google, pika-asetukset” ja
    • Ok Google, TV-menu

TV:lle, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni.
    Valikot, joita voi käyttää äänikomennoilla, on merkitty äänikuvakkeella , kuten seuraavassa kuvassa.

Pika-asetukset-näytön äänikuvakkeet

*Käytettävissä olevat kielet (1.11.2020 alkaen)

• Tallennetun sisällön äänihaku

Voit hakea haluamaasi sisältöä tallennusnimikeluettelosta sanomalla “Ok Google, tallennusnimikeluettelo” TV:lle, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni.
    Voit esimerkiksi toistaa Viihde-lajityypin kolmannen ohjelman sanomalla ensin Tallennusnimikeluettelo ja sitten “Viihde” ja “3.”.
    Valikot, joita voi käyttää äänikomennoilla, on merkitty äänikuvakkeella , kuten seuraavassa kuvassa.

Tallennusnimikeluettelo-näytön äänikuvakkeet

*Käytettävissä olevat kielet (1.11.2020 alkaen)

• Apple TV -sovelluksen tuki

TV:n Apple TV -sovelluksen kautta voi katsoa Apple TV+ -sisältöä ja Apple TV -Premium-kanavia sekä ostaa tai vuokrata elokuvia ja TV-ohjelmia yli 100 000 nimikkeen valikoimasta. Voit tilata Apple TV+ -palvelun TV:n, iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Mac-tietokoneen Apple TV -sovelluksessa tai osoitteessa tv.apple.com.
    *Apple, Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch ja Mac ovat Apple Inc -yhtiön tavaramerkkejä.

Palaa ylös

Parannetut ominaisuudet

• Liitettyjen laitteiden helpot asetukset

Jos liität käynnissä olevaan televisioon laitteen, liitetty laite havaitaan ja TV-ruudussa näkyy ilmoitus. Määritä tarvittavat asetukset helposti noudattamalla ohjatun asennustoiminnon ohjeita. PlayStation®4 -konsolin asetukset HDMI-signaalimuoto ja Kuvatila määritetään automaattisesti.

• HDMI-laitteiden parannettu näkyvyys tulovalikossa

Päivityksen jälkeen vain liitettyjen laitteiden HDMI-tulot näkyvät luettelossa. (Ei koske äänijärjestelmiä.)
    Tulovalikko

1. Ennen päivitystä
    2. Päivityksen jälkeen
    • Liitettyjen HDMI-laitteiden parempi käytettävyys

Kun HDMI-CEC-tuettu laite liitetään, toimintovalikko tulee näkyviin painamalla DISPLAY*-painiketta.
    (Tiedot)-painike
    Näin voit mukauttaa valikon poistamalla harvoin käytettyjä toimintoja.

• Kohteiden automaattinen lisäys tulovalikkoon / pika-asetuksiin

Käyttötietojen mukaan usein käytetyt sovellukset lisätään automaattisesti Tulovalikkoon ja usein käytetyt asetukset lisätään automaattisesti Pika-asetuksiin.

• Pika-asetuksiin lisätty esteettömyyden pikavalikko

Pika-asetuksiin on lisätty pikavalinnat TalkBack, Tekstin suurennus ja Näytönlukuohjelma, jotka voi suoraan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä.

• Parannettu Kuva-asetusten käyttöliittymä, jossa kuvaukset ja grafiikat

Kuva-asetusten käyttöliittymää on muutettu niin, että kunkin asetuskohteen käytettävissä olevista vaihtoehdoista näytetään visuaalinen selite.

• Parannettu lapsilukko

Voit rajoittaa sovellusten käyttöä ja TV:n katseluaikaa. (Näyttöaika)
    Huoltajat voivat turvallisesti hallita lasten katselu- ja peliaikaa rajoittamalla sekä ajankohtaa että käyttöajan pituutta.

Lapsilukon käyttö:

Paina HOME-painiketta ja valitse AsetuksetLaitteen asetuksetLapsilukkoKanavat ja ulkoiset tulot, Sovellukset tai Näyttöaika.

• Kanava-asetusten parannettu käyttöliittymä

Kanavien määrityksen käyttöliittymää on muutettu niin, että keskeisten asetusten määrittäminen on helpompaa ruutua katsoessa.

• Parannettu TV-menu / Guide

Jos avaat kanavaluettelon painamalla kauko-ohjaimen TV-painiketta, saat näkyviin yksityiskohtaiset tiedot nykyisestä ja seuraavasta TV-ohjelmasta painamalla (ylös) -painiketta.
    Lisäksi TV-menu- ja Guide-valikkoihin on lisätty lajityyppejä, kuten Viihde, mikä nopeuttaa ohjelmien löytämistä.

• Parannettu tallennusnimikeluettelon käyttöliittymä

Tallennusnimikeluetteloa on nyt helpompi käyttää. Voit esimerkiksi näyttää saman TV-ohjelman jaksot yhdessä kansiossa.

• Parannettu ilmoitusvalikko

Kun kaukosäätimen pariston varaustaso on alhainen, ilmoitusvalikossa näkyy ilmoitus.(Paitsi AF9-, ZF9 sarjat)
    Saat ilmoituksen myös, kun USB-kiintolevyn vapaa tila on vähissä.

Palaa ylös

Muut muutokset

• Kieliasetusten maailmanlaajuinen standardointi

Kieliasetukset on standardoitu maailmanlaajuisesti samoin kuin älypuhelimissa. Koska kieliasetus koskee sekä äänihaun että TV-ruudussa näkyvän käyttöliittymän kieltä, kuka tahansa voi käyttää TV:tä helpommin.

• Muutettu Ohje-näyttö

Kauko-ohjaimen HELP-painiketta painamalla näkyviin tulevan Ohje-näytön muotoilua on muutettu.

• Asetuksen Kaapeli-/satelliittisovittimen asetukset uusi nimi on Kaapeli-/satellittivastaanotin

Asetuksen nimi muutettiin helpommin ymmärrettäväksi.

• TV-sovittimen käyttö mukana toimitettavalla TV:n kaukosäätimellä (Saksa, Alankomaat, Belgia, Venäjä)

Kaapeli-/satelliittivastaanotin-valinta on lisätty Asetukset-valikon kohtaan Television katseluUlkoiset tulot.
    Kun määrität Kaapeli-/satelliittivastaanottimen, voit käyttää TV-sovitinta mukana toimitettavalla TV:n kaukosäätimellä.
    Lisäksi TV-virittimen ohjelmat voidaan nyt näyttää TV-menu- ja Guide-valikoissa.

• YouView on nyt sovellus (Iso-Britannia)

Voit käyttää YouView-sovellusta joko painamalla TV:n kaukosäätimen TV-painiketta tai valitsemalla TV:n päävalikossa kohdan LIVE TV & CATCHUP.
    Jos olet kirjautunut sisään Google-tilillä, voit nauttia uusimmista YouView-ominaisuuksista.

Palaa ylös