Kehitys jatkuu!
    Esittelyssä Xperia ja Android™ 11

Joka vuosi innostumme Android-ohjelmiston kehityksestä, eikä tämäkään kerta ole poikkeus.

Android 10 oli jo erinomainen ohjelmisto, mutta Android 11 on vielä astetta parempi!

Sisäänrakennettu näytön tallennin on yksi kohokohdista. Tumma teema on nyt mahdollista ajastaa. Turvallisuutta on parannettu entisestään, kuten odottaa saattaa, ja pikaviestintäsovellusten tärkeät ilmoitukset voidaan priorisoida, jotta ne on helpompi huomata.

Myös Xperia-laitteiden ainutlaatuinen Game enhancer -sovellus päivittyy Android 11 -versiossa.

Tässä esittelemme joitakin Android 11 -käyttöjärjestelmän uusia huippuominaisuuksia ja Xperia-laitteesi Game enhancer -sovelluksen tarjoaman uuden pelikokemuksen.

Peli alkakoon!

Vuonna 2019 julkaisimme Game enhancer -sovelluksen, jolla saat kaiken irti pelikokemuksestasi. Nyt tuomme siitä saataville päivityksen yhdessä Android 11 -käyttöjärjestelmän kanssa.

Tämän päivityksen myötä Game enhancer keskittää kaikki pelikuvakkeet Game enhancer -sovelluksen näyttöön. Löydät kaikki samasta paikasta. Siten voit helposti hallita pelejäsi ilman, että sinun tarvitsee luoda niille kansiota. Sinun tarvitsee vain napauttaa aloitusnäytön Game enhancer -kuvaketta, niin pääset heti käsiksi kaikkiin peleihisi.

Älä siis hukkaa aikaa suosikkipelisi hakemiseen, vaan ryhdy suoraan pelaamaan!

Ajastettu tumma teema

Tumma teema oli Android 10 -käyttöjärjestelmän erittäin tervetullut ominaisuus. Taustavärin vaihtaminen edellytti kuitenkin teeman manuaalista käyttöönottoa tai käytöstä poistamista. Android 11 mahdollistaa tumman teeman käyttöönoton (tai käytöstä poistamisen) helpon ajastamisen. Valitse vain elämäntyyliisi sopiva aikataulu Asetukset-sovelluksen Näyttö-kohdassa.

Voit myös määrittää asetukset siten, että tumma teema otetaan automaattisesti käyttöön auringonlaskun ja -nousun väliseksi ajaksi. Sinun ei edes tarvitse määrittää sijaintiasi. Jos annat laitteesi käyttää sijaintitietojasi, se huolehtii ajastuksesta automaattisesti puolestasi.

Tallenna näyttöäsi vaivattomasti

Odotettu näytön tallennin on vihdoin täällä! Se tulee valmiiksi asennettuna Android 11 -käyttöjärjestelmässä. Kun haluat tallentaa laitteesi näyttöä, sinun tarvitsee vain avata pika-asetukset ja napauttaa näytön tallentimen kuvaketta.

Samalla voi tallentaa ääntäsi käyttämällä Xperia-laitteen mikrofonia. Tämän ansiosta voit esimerkiksi nopeasti luoda taustaselostettuja opetusvideoita ja jakaa ne haluamissasi sosiaalisen median kanavissa.

Suojele yksityisyyttäsi käyttöoikeuksien hallinnalla

Näinä digitaalisina aikoina kaikki onnistuu kätevästi, mutta samalla kaikesta on tullut paljon monimutkaisempaa. Yksityiset tietosi voivat olla alttiita riskeille, joista et ollut edes tietoinen. Tietosuojasi varmistamiseksi Android päivittää jatkuvasti suojausominaisuuksiaan, ja Android 11 -käyttöjärjestelmässä voit myöntää kertaluonteisia oikeuksia sovelluksille, jotka haluavat käyttää mikrofoniasi, kameraasi tai sijaintitietojasi.

Saatavilla on myös uusi ominaisuus, joka nollaa käyttöoikeudet automaattisesti. Jos et ole käyttänyt sovellusta vähään aikaan, et ehkä halua sen käyttävän tietojasi. Android nollaa käyttämättömien sovellusten käyttöoikeudet, ja voit myöntää niille käyttöoikeudet uudelleen tarvittaessa.

Järjestä ilmoituksesi

Onko sinulta joskus jäänyt huomaamatta tärkeä viesti, jonka läheisesi on lähettänyt sosiaalisen median tai pikaviestintäsovelluksen kautta? Onko se hukkunut muiden ilmoitusten joukkoon? Android 11 sisältää ilmoituksissa nyt erilisen osion keskusteluille, joten löydät viestintäsovellustesi lähettämät ilmoitukset helposti.

Android tunnistaa eri viestintäsovellusten lähettämät ilmoitukset ja asettaa ne ilmoitusten Keskustelut-osioon. Voit myös heti määrittää tärkeät keskustelut ensisijaisiksi painamalla pitkään kyseisen keskustelun ilmoitusta.

Tämä on tervetullut päivitys, sillä eri sovellukset lähettävät suuren määrän ilmoituksia, joiden joukkoon tärkeät ilmoitukset hukkuvat helposti.

Jaa helposti

Kuvitellaan, että olet ystäväsi seurassa ja haluat jakaa ottamasi hienon kuvan. Se onnistuu helposti uudella Lähijakaminen-toiminnolla.

Lähijakaminen mahdollistaa esimerkiksi valokuvien, videoiden, tiedostojen ja linkkien jakamisen muiden lähellä olevien Android-laitteiden kanssa.

Lähetä sisältöä valitsemalla ensin, mitä haluat lähettää, ja valitse sitten Lähijakaminen kyseisen sovelluksen jakamiskuvakkeesta. Vastaanota sisältöä vetämällä pika-asetusvalikkoa alaspäin ja napauttamalla Lähijakaminen-kuvaketta. Kun näyttöösi tulee ilmoitus, valitse Hyväksy.

Sinun ei tarvitse avata erillistä sovellusta. Sisällön jakaminen seurassasi olevien henkilöiden kanssa on nyt helpompaa kuin koskaan.

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.

Android ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.