Nyt entistä parempi!
    Esittelyssä Android™ 12

Android on juuri julkaissut vuotuisen päivityksensä. Uusi versio on nimeltään Android 12, ja kuten aina tämä on iso uutinen! Pidät varmasti Android 12 -käyttöjärjestelmän parannuksista ja uusista ominaisuuksista!

Android 12 -käyttöjärjestelmä mahdollistaa vieritysnäyttökuvien ottamisen. Uudistetun yhden käden tilan avulla käytät Xperia-laitettasi yhdellä kädellä. Hämäränäyttöominaisuus on hellävaraisempi silmillesi pimeässä ympäristössä. Nearby Share -ominaisuuden avulla jaat Wi-Fi-yhteyden helposti. Mitä muuta?

Android 12 suojaa yksityisyyttäsi paremmin kuin koskaan uusilla ominaisuuksilla, joita ovat mikrofonin/kameran ilmaisin (Mic/Camera Indicator) ja likimääräinen sijainti (Approximate Location).

Tässä esittelemme joitakin Android 12 -käyttöjärjestelmän uusia mahtavia ominaisuuksia. Pidä siis pieni tauko ja tutustu alla oleviin artikkeleihin!

Kuvaa lisää näytöstäsi

Yksi Android 12 -käyttöjärjestelmän suurimmista parannuksista on ehdottomasti vieritysnäyttökuvatoiminto (Scrolling Screenshots). Tätä olet odottanut! Toiminnon avulla voit ottaa näyttökuvia vieritettävistä sivuista Xperia-laitteessasi. Kun Capture more (Kuvaa lisää) näkyy näytössä näyttökuvan ottamisen jälkeen, voit kuvata ja tallentaa niin paljon sivun sisällöstä kuin haluat – yhdeksi kuvaksi.

Oletko koskaan yrittänyt ottaa useita näyttökuvia vieritettävästä sivusta? Sivun eri osista, osio kerrallaan? Android 12 -käyttöjärjestelmässä sinun ei tarvitse tehdä sitä!

Käyttö yhdellä kädellä

Oletetaan, että pidät yhdessä kädessä kahvikuppia ja haluat käyttää toisella kädellä Xperia-laitetta. Android 12 -käyttöjärjestelmän yhden käden tila auttaa sinua juuri siinä!

Tässä tilassa Android 12 liu’uttaa koko näyttöä alaspäin, jotta kaikki on peukalosi ulottuvilla eikä kättä tarvitse ojentaa. Voit käyttää Xperia-laitettasi helposti yhdellä kädellä, eikä sinun tarvitse esimerkiksi odottaa, että olet juonut kahvisi.

Tämän tilan ansiosta Xperia-laitteesi toimii entistä paremmin arjessasi!

Himmennetty valo suojaa silmiäsi

Vaikka asettaisit Xperia-laitteesi pienimmälle kirkkausasetukselle, saatat silti kokea, että se on liian kirkas joihinkin arkipäivän tilanteisiin. Android 12 -käyttöjärjestelmässä on uusi Extra Dim -ominaisuus, jonka avulla voit asettaa näytön kirkkaustason laitteen pienintä kirkkausasetusta himmeämmäksi.

Jos olet esimerkiksi joskus yöllä sängyssä halunnut keskustella ystäväsi kanssa Xperia-laitteellasi sytyttämättä valoja, tämä on täydellinen ratkaisu sinulle!

Voit myös lisätä toiminnon pikanäppäimen näyttöön tai Extra Dim -kuvakkeen pika-asetusvalikkoon.

Mikä käyttää mikrofoniasi ja kameraasi?

Oletko koskaan miettinyt, millaiset sovellukset käyttävät Xperia-laitteesi mikrofonia tai kameraa? Tai varastetaanko henkilökohtaisia tietojasi? Valitettavasti mitä tahansa voi tapahtua digiaikana. Silti haluamme välttää näitä asioita, eikö vain?

Android 12 esittelee nyt uuden mikrofonin/kameran ilmaisimen (Mic/Camera Indicator), joka suojaa yksityisyyttäsi. Ominaisuus näyttää mikrofoni- tai kamerakuvakkeen näytön oikeassa yläkulmassa silloin, kun sovellus käyttää mikrofonia tai kameraa. Voit aina tarkkailla näitä ilmaisimia ilmoitusalueella. Jos kyseiselle sovellukselle annettu käyttöoikeus ei vastaa sitä, mitä olet tarkoittanut, voit aina peruuttaa käyttöoikeuden.

Tämän uuden ominaisuuden ansiosta yksityiset tietosi ovat nyt paremmassa turvassa kuin koskaan aiemmin!

Likimääräinen sijainti (Approximate Location)

Et varmaankaan haluaisi kertoa nykyistä sijaintiasi tuntemattomille. Mutta entä kun avaat sovelluksen ja se pyytää lupaa käyttää sijaintitietojasi? Kuinka monta kertaa olet tuntenut olosi epämukavaksi, kun sinulta on kysytty tätä?

Jotta yksityisyytesi voidaan suojata entistäkin varmemmin, Android 12 on ottanut käyttöön likimääräisen sijainnin (Approximate Location). Toiminnon avulla voit valita, haluatko antaa tarkan vai likimääräisen sijainnin sijaintiasi pyytävälle sovellukselle.

Nyt sinulla ei siis ole mitään syytä huoleen, vaikka käyttäisit sijaintiasi pyytäviä sovelluksia!

Wi-Fi-yhteyden jakaminen Nearby Share -ominaisuuden avulla

Etsimme aina uusia ominaisuuksia Xperia-laitteeseesi. Tämä pätee myös Wi-Fi-verkon jakamiseen.

Android 10 esitteli QR-koodin käytön Wi-Fi-verkon jakamiseen, ja nyt Android 12 lisää toisen vaihtoehdon Nearby Share -ominaisuuden avulla.

Kuvitellaan, että Xperia-laitteesi alkaa etsiä ystäväsi laitetta. Kun ystäväsi hyväksyy tietojen jakamista koskevan pyynnön, kaikki on valmista!

Väsyttävän pitkiä salasanoja ei enää tarvita! Helppoa, eikö?

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.

Android ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.