Artikkelin tunniste : 00245779 / Viimeksi muokattu : 29.09.2020

Miten löydän älypuhelimeni tai tablet-laitteeni mallinumeron ja IMEI-numeron?

IMEI-numero (International Mobile Equipment Identity) on laitteesi yksilöllinen tunniste tai sarjanumero.

Löydät mallinumeron ja IMEI-numeron seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Löydät IMEI-numeron puhelimen numeronvalitsimella

Näin löydät IMEI-numeron puhelimen numeronvalitsimella

1. Napauta aloitusnäytössä numeronvalitsimen kuvaketta.
    2. Napauta valintapaneelin kuvaketta.
    3. Kirjoita seuraava koodi: *#06#. IMEI-numero tulee näyttöön.

2. Löydät mallinumeron ja IMEI-numeron tukisovelluksessa

Näin löydät mallinumeron ja IMEI-numeron tukisovelluksessa

1. Napauta aloitusnäytössä sovellusnäytön kuvaketta.
    2. Valitse tukisovellus napauttamalla.
    3. Löydät mallinumeron ja IMEI-numeron Device Information (Laitetiedot) -osiosta.

3. Löydät mallinumeron ja IMEI-numeron asetuksista

Näin löydät mallinumeron ja IMEI-numeron Settings (Asetukset) -sovelluksessa

1. Valitse Settings (Asetukset)
    2. Android 10: System (Järjestelmä) → About phone (Tietoja puhelimesta).
    3. Android 8: About phone (Tietoja puhelimesta) → Status (Tila) → IMEI information (IMEI-numero).
      Huomautus! Polku voi näyttää erilaiselta aiemmissa Android-versioissa.
    4. IMEI-numero on mainittu puhelimen tiedoissa.

4. Löydät mallinumeron ja IMEI-numeron puhelimen alkuperäisestä pakkauksesta

Etsi puhelimen pakkauksessa oleva merkintä. Sekä mallinumero että IMEI-numero on painettu pakkaukseen.

5. En pysty käynnistämään puhelintani: miten voin tarkistaa IMEI-numeron?

Tarkista SIM-korttipaikka

Uusimmissa Xperia-laitteissa IMEI-numero on merkitty SIM-korttipaikan sisällä olevaan korttipidikkeeseen.

Huomautus! Seuraavat tavat voivat vaihdella laitemallin mukaan

• Irrota SIM-kortin pidike, jotta näet siihen painetut merkinnät.
    • Joissakin malleissa IMEI-numero on muistikorttipaikan sisällä. Vedä korttipidikettä ulospäin kynnellä tai avatun paperiliittimen (tai vastaavan avulla).
    • Laitteissa, joissa on irrotettava takakansi, IMEI-numero on merkitty takakannen alle.

Mistä löydän tablet-laitteen mallin nimen ja sarjanumeron?

Esimerkkejä oikeista mallinimistä: SGPT121DE/S | SGPT113BE/S
    Tablet-laite
    1: Mallinimi
    2: Sarjanumero

SGP-tablet-laitteen mallit

Tablet-laite S

Tablet-laite S

Mallinumero sijaitsee laitteen taustapuolella vasemmassa alakulmassa. (esim. SGP-T112US/S)

Tablet-laite P

Tablet-laite P

Irrota varovasti ala-/takakansi. Mallinumero on kotelon sisällä vasemmassa yläkulmassa. (esim. SGP-T211US/S)

Xperia-tablet-laite

xperia-tablet-laite

Mallinumero sijaitsee laitteen taustapuolella kuten kuvassa. (esim. SGP-T121US/S)