Artikkelin tunniste : 00225217 / Viimeksi muokattu : 27.06.2019Tulosta

Vaikuttavatko magneetteja käyttävät tuotteet lääkinnällisiin laitteisiin, kuten sydämentahdistimiin?

Käytän lääkinnällistä laitetta, kuten sydämentahdistinta, defibrillaattoria tai vaihtelevapaineista sunttiläppää nesteenkertymisen hoitoon. Mitä minun pitää ottaa huomioon?

    Lääkinnälliset laitteet, kuten sydämentahdistimet, defibrillaattorit ja nesteenkertymisen hoitoon käytettävät vaihtelevapaineiset sunttiläpät, voivat reagoida laitteen magneettiin magneettikentästä riippuen.

    Jos käytät tällaista lääkinnällistä laitetta, kysy neuvoa lääkäriltäsi ennen magneetteja sisältävien Sony-tuotteiden käyttöä, koska jotkin näistä tuotteista voivat vaikuttaa lääkinnälliseen laitteeseen.
    Laitteessa oleva magneetti voi vaikuttaa lääkinnälliseen laitteeseen, vaikka laitteen virta olisi katkaistu. Pidä laite etäällä lääkinnällisistä laitteista ja niitä käyttävistä henkilöistä.

    HUOMAUTUS: Sony-tuotteiden kohdalla esimerkiksi kaiuttimet, kuulokkeet, kotelot tai tuotepakkauksen avaus-/sulkumekanismi voivat sisältää magneetteja. Televisioissa, kameroissa ja älypuhelimissa voi olla sisäänrakennettuja kaiuttimia.