Suoraan uunista!
  Esittelyssä Android 9 Pie

  Android 9 Pie on suunniteltu sinua varten. Haluat varmasti älypuhelimen, joka on räätälöity tarpeisiisi ja joka helpottaa arkeasi sekä antaa sinun keskittyä olennaiseen. Uusi Android-ohjelmisto hyödyntää koneoppimista ja tekoälytekniikkaa, joiden ansiosta kaikki tämä on mahdollista. Se tunnistaa tottumuksesi ja säätää sitten niiden perusteella asetuksia, jotta älypuhelimesi voi hoitaa pikkuasioita puolestasi. Android 9 Pie on pullollaan parannuksia, jotka tekevät laitteestasi entistä intuitiivisemman.

  Lue lisää uudesta suosikkijärjestelmästäsi!

  Sopeutuu tarpeisiisi

  Koneoppiminen on olennainen osa uutta Android 9 Pie -käyttöjärjestelmää. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Adaptive Battery (Mukautuva akku) -toiminto. Se tunnistaa koneoppimisen avulla sovellukset, joita et käytä kovin usein, ja varmistaa, etteivät ne toimi turhaan taustalla virtaa kuluttamassa. Yhdessä Xperia™-puhelimesi STAMINA-tilan kanssa se saa akun kestämään entistä pidempään.

  Toinen koneoppimista hyödyntävä uusi älykäs toiminto on Adaptive Brightness (Kirkkauden säätö). Adaptive Brightness (Kirkkauden säätö) tunnistaa näytön kirkkaustasoon tekemäsi manuaaliset säädöt eri valaistusolosuhteissa ja säätää niiden perusteella näytön kirkkautta automaattisesti puolestasi. Saat siis käyttöösi tärkeitä toimintoja tarpeisiisi mukautettuina!

  Kirsikka kakun päällä

  Uusi käyttöjärjestelmä tuo lisäksi monia herkullisia parannuksia eniten käyttämiisi toimintoihin ja asetuksiin. Kun painat äänenvoimakkuusnäppäintä, näyttöön avautuu mediasisällön äänenvoimakkuuden liukusäädin ja soittoäänen painike, joten voit helposti säätää äänenvoimakkuutta musiikkia kuunnellessasi tai videoita katsellessasi.

  Lisäksi kun otat näyttökuvan, voit heti korostaa haluamiasi kohtia näyttöön avautuvan Edit (Muokkaa) -valikon avulla ja jakaa kuvan sitten kavereillesi.

  Pieni mutta hyödyllinen uudistus on myös näytön kääntämistoiminto. Jos et jaksa vaihtaa näytön suuntaa Settings (Asetukset) -valikosta, sinun tarvitsee vain kääntää laitetta. Näyttöön ilmestyy tällöin painike, jonka avulla voit nopeasti vaihtaa näytön suuntaa. Tällaisilla ja monilla muilla pienillä parannuksilla on suuri merkitys!

  Suosikkikamerasi on nyt entistä parempi!

  Kameran uusi yksinkertainen ja sulavalinjainen ulkoasu on varmasti mieleesi. Se on uudistettu harkiten siten, että voit helposti käyttää kaikkia tärkeitä toimintoja, kun haluat ikuistaa eri hetkiä. Avaa vain kamerasovellus, valitse kuva- tai videotila sipaisemalla vasemmalle tai oikealle ja aloita kuvaaminen. Siinä kaikki!

  Jos haluat käyttää Xperian Super slow motion (Superhidastus)-, Bokeh (Pehmennys)- tai Manual mode (Manuaalitila) -toimintoja, napauta vain MODE (TILA) -painiketta. Kamera muistaa viimeksi käyttämäsi toiminnon, ja näytössä näkyvän kuvakkeen avulla voit ottaa sen uudelleen käyttöön nopeasti ja helposti. Lisäksi Brightness (Kirkkaus), Resolution (Tarkkuus), Camera settings (Kameran asetukset) ja muut usein käytetyt toiminnot löytyvät kätevästi suoraan näytöstä. Tämä uusi ulkoasu kuuluu kaikkiin Xperia-laitteisiin, joiden käyttöjärjestelmä on Android 9 Pie.

  Mielenrauhaa mukauttamalla

  Liian monet ilmoitukset voivat häiritä keskittymistä. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmässä ilmoituksia on helpompi hallita kuin koskaan aiemmin. Jos saat ilmoituksen, jota et tarvitse, paina sitä pitkään. Siten pääset kyseisen sovelluksen ilmoitusasetuksiin ja voit poistaa ilmoitukset käytöstä. Settings (Asetukset) -valikossa voit myös valita, mitkä ilmoitukset haluat säilyttää. Lisäksi laitteesi valitsee koneoppimisen avulla, mitä ilmoituksia saat. Jos jatkuvasti sipaiset pois jonkin sovelluksen ilmoitukset, laite ehdottaa sovelluksen ilmoitusten poistamista käytöstä kokonaan.

  Toinen kätevä lisä on päivitetty Do not disturb (Ei saa häiritä) -toiminto, joka on nyt paljon yksinkertaisempi, sillä sinun tarvitsee vain ottaa se käyttöön tai poistaa se käytöstä. Kun valitset Quick Settings (Pika-asetukset) ja painat siellä pitkään Do not disturb (Ei saa häiritä) -kuvaketta, pääset helposti Settings (Asetukset) -valikkoon, jossa voit valita, mitä toimintoja haluat estää minäkin aikoina.

  Haluatko jatkaa asetusten määrittämistä? Onnistuu!

  Kun otat uuden Xperia-laitteesi käyttöön, saatat törmätä asioihin, jotka eivät ole sinulle tuttuja, tai sinua saatetaan pyytää muokkaamaan joitakin asetuksia, joista olet epävarma. Haluat ehkä nopeuttaa prosessia ohittamalla kyseisen vaiheen ja jättämällä sen myöhemmäksi. Kuulostaako tutulta? Uudella ohjatulla asennustoiminnolla voit helposti palata jatkamaan asetusten määrittämistä. Kun ajankohta on sinulle sopiva, viimeistele asennus valitsemalla Settings (Asetukset) tai sipaisemalla alaspäin ja napauttamalla ilmoitusta. Helppo käyttää myös liikkeellä ollessasi

  Mitä kaikkea puhelimesi osaa tehdä?

  Olet varmaankin kokeillut Google Assistantin äänikomentoja, joilla saat laitteesi soittamaan suosikkimusiikkiasi tai etsimään verkosta hyvää ravintolaa tai kahvilaa. Nyt Google Assistant tuntee läpikotaisin myös Xperia-puhelimesi. Kun sanot ”OK Google” ja kysyt ”What can this phone do?”, saat luettelon kätevistä, vain Xperiassa käytettävissä olevista toiminnoista. Jos haluat kuvata upeita 4K HDR -videoita, sinun tarvitsee vain sanoa ”Record 4K HDR movie”. Näyttöön avautuu silloin kamerasovellus, jossa 4K HDR -videoasetukset on valittu valmiiksi.

  Toiminto on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, japaniksi ja espanjaksi (syyskuusta 2018).

  Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteestasi, maastasi ja/tai operaattoristasi. Huomaa, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet voivat vaihdella käyttämäsi laitteen mukaan Android-versiosta huolimatta.