• SEL70200GM

Vaadittavat lataukset

Lue tämä osio ennen tiedoston lataamista.

Lataa ensin Sony Camera Driver -ohjelmisto, jotta voit asentaa tämän päivityksen. Lisätietoja on tämän artikkelin kohdassa Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen.

Tietoja tästä latauksesta

HUOMAUTUKSIA:

• Tämä objektiivi tulee kiinnittää E-tyypin kameraan, jotta päivitys saadaan suoritettua.
  • Joitakin malleja ei voi päivittää tällä päivityksellä. (malliluettelo)
  • Jos käytät PXW-FS7M2-kameraa, noudata PXW-FS7M2-kameran käyttöoppaan ohjeita.

Hyödyt ja parannukset

• Parantaa automaattitarkennuksen vakautta tietyissä olosuhteissa

Aiemmat hyödyt ja parannukset

Katso aiemmat hyödyt ja parannukset

Tiedoston tiedot

Tiedoston nimi

• Update_SEL70200GMV6D.dmg

Tiedoston versio

• 06

Tiedoston koko

• 183 Mt (1 830 071 tavua)

Julkaisupäivämäärä

• 03-06-2021

Valmisteleminen

Tämä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys voidaan suorittaa vain silloin, kun objektiivi on kiinnitetty kameraan. Varmista, että kohteena oleva objektiivi on kiinnitetty kunnolla kameran runkoon ennen päivityksen aloittamista. Sammuta myös kameran virta ennen objektiivin kiinnittämistä.

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio

Tarkista objektiivin järjestelmän ohjelmistoversio seuraavien ohjeiden mukaan. Jos järjestelmäohjelmiston versio on Ver.05 tai aiempi, päivitys tarvitaan.
HUOMAUTUS: Jos päivämäärä/aika-asetusnäyttö tulee näkyviin, kun käynnistät kameran, määritä oikeat niille arvot.

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko) → Setup (Asennus) → Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään alla olevan kuvan mukaisesti.
    HUOMAUTUS: Jos käytät QX-sarjan mallia, käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma tietokoneessa ja tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio suorittamalla päivitys.
    Kuva, jossa näkyy nykyinen järjestelmäohjelmiston versio

Järjestelmävaatimukset

Käyttöjärjestelmät

Järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien Macintosh-versioiden kanssa:

• macOS 10.14, 10.15, 11

Tietokonelaitteisto

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa:

• Mac, jossa on Intel-suoritin (Mac-malleja, joissa on Apple Silicon ei tueta)
  • Kiintolevytila: vähintään 200 Mt
  • RAM: vähintään 512 Mt

Muut vaihdettavalla objektiivilla varustettuun α-kameraan tarkoitetut tuotteet

• Kameran virtalähde: Täyteen ladattu akku tai verkkolaite (myydään erikseen)
    HUOMAUTUS: Päivityksen voi tehdä vain, kun akun varaus on vähintään  (kolme palkkia). On suositeltavaa käyttää täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen). Irrota pystykahva ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Kameran mukana toimitettava USB-kaapeli
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Muut ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut tuotteet – lähetys ja valmistus

• Kameran virtalähde: verkkolaite
  • USB-kaapeli

Lataa ja asenna

Tärkeä huomautus

• Sulje kaikki muut ohjelmistosovellukset ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Älä irrota akkua päivityksen aikana, koska kamerasta voi äkillisen virrankatkaisun vuoksi tulla käyttökelvoton.
  • Estä tietokonetta siirtymästä lepotilaan.
  • Kun liität kameran tietokoneeseen, varmista, että liität vain yhden tietokoneen.
  • Poista muistikortti kamerasta ennen päivittämisen aloittamista.
  • Älä liitä kameraa ja tietokonetta tässä vaiheessa.
  • Varmista, että tietokoneesta on muodostettu Internet-yhteys.

vaihdettavalla objektiivilla varustettuun α-kameraan

• Käytä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämiseen täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen).
  • Kiinnitä objektiivi kameraan ennen objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen suorittamista. Varmista, että kameran virta on katkaistu.

ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut – lähetys ja valmistus

• Käytä päivittämiseen laitteen omaa verkkolaitetta.
  • Varmista, että akku ja verkkolaite on irrotettu ennen kuin päivitetty objektiivi kiinnitetään
  • Varmista USB-yhteyden asetuksista
    HUOMAUTUS: Noudata Lens System Software Updater -ikkunassa annettuja ohjeita ja valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus)→ USB USB Connection (USB-yhteys) ja varmista, että valittuna Mass Storage (Massamuisti). Jos valittuna on jokin muu tila kuin Mass Storage (Massamuisti), valitse Mass Storage (Massamuisti).

Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen:

1. Siirry Sony Camera Driver -ohjelmiston lataussivulle.
  2. Napsauta Download (Lataa) -painiketta.
  3. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Camera_Driver_2102a.dmg-tiedoston lataus alkaa.
  4. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).
    HUOMAUTUS: Tiedoston koko: 130 kt (129 582 tavua)

Näin lataat objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen:

1. Napsauta yllä olevaa Download (Lataa) -painiketta.
  2. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Update_SEL70200GMV6D.dmg-tiedoston lataus alkaa.
  3. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).

Kun tiedosto on ladattu, voit asentaa objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen Ver.06 SEL70200GM-objektiiville.

Vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen

1. Sulje kaikki tietokoneessa käynnissä olevat ohjelmat.
  2. Kaksoisnapsauta lataamaasi Camera_Driver_2102a.dmg-tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
    HUOMAUTUS: Jos olet liittänyt kameran tietokoneeseen, irrota se ennen seuraavia toimenpiteitä.
  3. Sony Camera Driver Installer avataan.
  4. Kaksoisnapsauta SonyCameraDriver.pkg-kuvaketta.
  5. Asennusohjelman näyttö aukeaa. Noudata ohjeita.
  6. Sinua pyydetään sallimaan asennuksen aloittaminen. Näppäile järjestelmänvalvojan tilin salasana.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos käyttöjärjestelmässä näkyy System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -viesti (viestin sisältö vaihtelee käyttöjärjestelmän version mukaan), napsauta Open Security Preferences (Avaa suojausasetukset) -painiketta. MacOS:n Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö tulee näkyviin.
    • Jos käyttöjärjestelmä ei näytä System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -viestiä, jatka eteenpäin vaiheesta 2: Käynnistä päivitysohjelma.
  7. Avaa Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näytössä General (Yleistä) -välilehti ja napsauta avainkuvaketta. Kun sinua pyydetään antamaan salasana, kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana ja napsauta sitten Unlock (Avaa lukitus) -painiketta.
  8. Napsauta Allow (Salli) -painiketta, jotta järjestelmä voi alkaa ladata järjestelmäohjelmistoa.
  9. Jos näkyviin tulee uudelleenkäynnistyspyyntö, kun olet napsauttanut Allow (Salli) -painiketta, käynnistä tietokone uudelleen ja palaa päivitysprosessin alkuun.
  10. Jos Security and Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö ei katoa, sulje ikkuna.

Vaihe 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys

1. Kaksoisnapsauta lataamaasi Update_SEL70200GMV6D.dmg-tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
  2. Update_SEL70200GMV6D avataan.
  3. Kaksoisnapsauta LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
  4. Näkyviin tuleva viesti kehottaa sallimaan sovelluksen tehdä muutoksia. Näppäile järjestelmänvalvojan tilin salasana.
  5. Lens System Software Updater käynnistyy.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos järjestelmä ei ole valmis aloittamaan päivitystä, näkyviin tulee virheilmoitus. Toimi viestin mukaisesti ja kaksoisnapsauta sitten uudelleen LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos viesti You need to restart your computer (Tietokone on käynnistettävä uudelleen) tulee näkyviin, käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos näkyviin tulee viesti You need to install Sony Camera Driver (Sony Camera Driver on asennettava), suorita vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos viesti Check the Security & Privacy setting. (Tarkasta suojaus- ja tietoturva-asetukset) tulee näkyviin, suorita vaiheen 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen kohdat 7 ja 8, käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
  6. Käynnistä kamera ja liitä se tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Kameran LCD-näytössä näkyy USB Mode (USB-tila).
  7. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksessä Next (Seuraava). Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen ikkuna ilmestyy tietokoneelle ja viesti Follow computer instructions (Seuraa tietokoneen ohjeita) ilmestyy kameran näyttöön.
    HUOMAUTUS:Älä tämän jälkeen sammuta kameraa, ennen kuin objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys on valmis. Kameramallin mukaan näytön vaihtuminen voi kestää muutaman minuutin.
    • PC
      Tarkista versio -näyttö
    • Kamera
    Vianmääritys:
    • Jos näyttöön tulee viesti The update is not available for your model (Päivitys ei ole saatavilla omaan malliisi), tarkista, vastaako asennettava objektiivin järjestelmäohjelmistotiedosto kameraan kiinnitettyä objektiivia. Jos käynnissä on oikea objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma, sulje päivitysohjelma, irrota USB-kaapeli, sammuta kamera ja palaa vaiheeseen 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys.
    • Jos näet ilmoituksen Could not find camera with the lens for this update mounted (Kameraa, johon on liitetty tätä päivitystä vastaava objektiivi, ei löydy), tarkista, onko kamera mainittu kohdassa Relevant Products (Mallit, joita ilmoitus koskee) ja onko kamera liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  8. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksessä Next (Seuraava). Nykyinen versio ja päivityksen jälkeinen versio tulevat näkyviin näyttöön vasempaan alareunaan. Jos nykyinen objektiivin järjestelmäohjelmiston versio on Ver.06, päivitystä ei tarvita. Katkaise tässä tapauksessa USB-yhteys ja valitse Finish (Valmis), sammuta kamera, irrota akku ja/tai verkkolaite, aseta akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite uudelleen ja käynnistä kamera.
    • Päivitys vaaditaan.
       Kuva, jossa näkyy nykyinen järjestelmäohjelmiston versio System Software Updater -ikkunassa
    • Päivitystä ei vaadita.
      Kuva, jossa näkyy ohjelmiston uusin versio System Software Updater -ikkunassa
  9. Vahvista, että Current version (Nykyinen versio) on05 tai aiempi ja valitse Next (Seuraava). Tiedot siirretään kameraan (noin 5 sekuntia).
    HUOMAUTUS: Älä sammuta kameraa tai irrota USB-kaapelia päivityksen aikana.
  10. Tiedonsiirron päättymisen jälkeen näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Suorita päivitys -näyttö
    valitse Finish (Valmis).
  11. Päivitysprosessi käynnistyy, ja kamerassa näkyvät edistymispalkit (noin 30 sekuntia).
  12. Päivitys on valmis, kun Lens update complete (Objektiivin päivitys on valmis) -viesti ilmestyy kameran näyttöön.
    Jos käytät QX-sarjan mallia, päivitysprosessi on päättynyt, kun QX-sarjan näyttö katoaa.
  13. Irrota USB-kaapeli.
    HUOMAUTUS: Kun päivitys on valmis, katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, laita akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite ja kytke kameraan virta.

Vaihe 3: Varmista, että objektiivin järjestelmän ohjelmistoversio on Ver.06

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus) →Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään oheisen kuvan mukaisesti:
    Kuva, jossa näkyy päivitetty ohjelmistoversio

Kysymyksiä ja vastauksia

Päivitys ei valmistu

Jos näyttö on musta yli 15 minuutin ajan, tee vianmääritys noudattamalla seuraavia ohjeita: