• SEL50F12GM

Vaadittavat lataukset

Lue tämä osio ennen tiedoston lataamista.

Lataa ensin Sony Camera Driver -ohjelmisto, jotta voit asentaa tämän päivityksen. Lisätietoja on tämän artikkelin kohdassa Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen.

Tietoja tästä latauksesta

HUOMAUTUKSIA:

• Tämä objektiivi tulee kiinnittää E-tyypin kameraan, jotta päivitys saadaan suoritettua.
  • Osaa malleista ei voi käyttää tässä päivityksessä. (malliluettelo)
  • Jos käytät PXW-FS7M2-kameraa, noudata PXW-FS7M2-kameran käyttöoppaan ohjeita.

Hyödyt ja parannukset

• Parannus ongelmaan, jossa harvoissa tapauksissa aukkoarvo saattaa olla epävakaa aukkorengasta käytettäessä

Tiedoston tiedot

Tiedoston nimi

• Update_SEL50F12GMV2D.dmg

Tiedoston versio

• 02

Tiedoston koko

• 1.8 Mt (1 816 061 tavua)

Julkaisupäivämäärä

• 21-06-2021

Valmistelut

Tämä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys voidaan suorittaa vain silloin, kun objektiivi on kiinnitetty kameraan. Varmista, että kohteena oleva objektiivi on kiinnitetty kunnolla kameran runkoon ennen päivityksen aloittamista. Katkaise kamerasta samalla virta, kun kiinnität objektiivin.

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio

Tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio seuraavien ohjeiden mukaan. Jos järjestelmäohjelmiston versio on versio 01, päivitys tarvitaan.
HUOMAUTUS: Jos esiin tulee päivämäärän ja ajan asetusnäyttö, kun kytket kameraan virran, aseta niiden arvot.

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko) → Setup (Asennus) → Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään alla olevan kuvan mukaisesti.
    HUOMAUTUS: Jos käytät QX-sarjan mallia, käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma tietokoneessa ja tarkista objektiivin järjestelmäohjelmiston versio suorittamalla päivitys.
    Kuva, jossa näkyy nykyinen järjestelmäohjelmiston versio

Järjestelmävaatimukset

Käyttöjärjestelmät

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien Macintosh-versioiden kanssa:

• macOS 10.14, 10.15, 11

Tietokonelaitteisto

Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen uusin versio on yhteensopiva seuraavien laitteiden kanssa:

• Mac, jossa on Intel-suoritin (Mac-malleja, joissa on Apple Silicon, ei tueta)
  • Kiintolevytila: vähintään 200 Mt
  • RAM: vähintään 512 Mt

Muut vaihdettavalla objektiivilla varustettuun α-kameraan tarkoitetut tuotteet

• Kameran virtalähde: Täyteen ladattu akku tai verkkolaite (myydään erikseen)
    HUOMAUTUS: Päivityksen voi tehdä vain, kun akun varaus on vähintään (kolme palkkia). On suositeltavaa käyttää täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen). Irrota pystykahva ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Kameran mukana toimitettava USB-kaapeli
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Muut ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut tuotteet – lähetys ja tuotanto

• Kameran virtalähde: laitteen oma verkkolaite
  • Kameran toimitukseen kuuluva USB-kaapeli.
    HUOMAUTUS: Päivitystoiminnon toimivuutta ei taata muilla USB-kaapeleilla.

Lataa ja asenna

Tärkeä huomautus

• Sulje kaikki sovellusohjelmistot ennen objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämistä.
  • Älä irrota akkua päivityksen aikana, koska kamerasta voi äkillisen virrankatkaisun vuoksi tulla käyttökelvoton.
  • Estä tietokonetta siirtymästä lepotilaan.
  • Kun liität kameran tietokoneeseen, varmista, ettet liitä muita laitteita.
  • Poista muistikortti kamerasta ennen päivittämisen aloittamista.
  • Älä liitä kameraa ja tietokonetta tässä vaiheessa.
  • Varmista, että tietokoneesta on muodostettu Internet-yhteys.

vaihdettavalla objektiivilla varustettu α-kamera

• Käytä objektiivin järjestelmäohjelmiston päivittämiseen täyteen ladattua akkua tai verkkolaitetta (myydään erikseen).
  • Kiinnitä objektiivi kameraan ennen objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen suorittamista. Varmista, että kameran virta on katkaistu.

ammattitasoiset/kameraan tarkoitetut – lähetys ja tuotanto

• Käytä päivittämiseen laitteen omaa verkkolaitetta.
  • Varmista, että akku ja verkkolaite on irrotettu ennen kuin päivitetty objektiivi kiinnitetään
  • Varmista USB-yhteyden asetukset
    HUOMAUTUS: Noudata objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman ikkunassa annettuja ohjeita, valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus)→ USB USB Connection (USB-yhteys) ja varmista, että valittuna on Mass Storage (Massamuisti). Jos valittuna on jokin muu tila kuin Mass Storage (Massamuisti), valitse Mass Storage (Massamuisti).

Sony Camera Driver -ohjelmiston lataaminen:

1. Siirry Sony Camera Driver -ohjelmiston lataussivulle.
  2. Napsauta Download (Lataa) -painiketta.
  3. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Camera_Driver_2102a.dmg-tiedoston lataus alkaa.
  4. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).
    HUOMAUTUS: Tiedoston koko: 130 kt (129 582 tavua)

Näin lataat objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelman:

1. Napsauta yllä olevaa Download (Lataa) -painiketta.
  2. Kun olet lukenut vastuuvapauslausekkeen, valitse Download (Lataa).
    HUOMAUTUS: Update_SEL50F12GMV2D.dmg-tiedoston lataus alkaa.
  3. Tallenna tiedosto tietokoneesi työpöydälle (suositus).

Kun tiedosto on ladattu, voit asentaa päivityksen.

Vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen

1. Sulje kaikki tietokoneessa käynnissä olevat ohjelmat.
  2. Kaksoisnapsauta lataamaasi Camera_Driver_2102a.dmg-tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
    HUOMAUTUS: Jos olet liittänyt kameran tietokoneeseen, irrota se ennen seuraavia toimenpiteitä.
  3. Sony Camera Driver Installer avataan.
  4. Kaksoisnapsauta SonyCameraDriver.pkg-kuvaketta.
  5. Asennusohjelman näyttö aukeaa. Noudata ohjeita.
  6. Sinua pyydetään sallimaan asennuksen aloittaminen. Näppäile järjestelmänvalvojan tilin salasana.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos käyttöjärjestelmässä näkyy System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -viesti (viestin sisältö vaihtelee käyttöjärjestelmän version mukaan), napsauta Open Security Preferences (Avaa suojausasetukset) -painiketta. MacOS:n Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö tulee näkyviin.
    • Jos käyttöjärjestelmä ei näytä System Extension Blocked (Järjestelmälaajennus estetty) -viestiä, jatka eteenpäin vaiheesta 2: Käynnistä päivitysohjelma.
  7. Avaa Security & Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näytössä General (Yleistä) -välilehti ja napsauta avainkuvaketta. Kun sinua pyydetään antamaan salasana, kirjoita järjestelmänvalvojan tilin salasana ja napsauta sitten Unlock (Avaa lukitus) -painiketta.
  8. Napsauta Allow (Salli) -painiketta, jotta järjestelmä voi alkaa ladata järjestelmäohjelmistoa.
  9. Jos näkyviin tulee uudelleenkäynnistyspyyntö, kun olet napsauttanut Allow (Salli) -painiketta, käynnistä tietokone uudelleen ja palaa päivitysprosessin alkuun.
  10. Jos Security and Privacy (Suojaus ja tietoturva) -näyttö ei katoa, sulje ikkuna.

Vaihe 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys

1. Kaksoisnapsauta lataamaasi Update_SEL50F12GMV2D.dmg-tiedostoa. Älä liitä kameraa tässä vaiheessa.
  2. Update_SEL50F12GMV2D avataan.
  3. Kaksoisnapsauta LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
  4. Näkyviin tuleva viesti kehottaa sallimaan sovelluksen tekemät muutokset. Näppäile järjestelmänvalvojan tilin salasana.
  5. Lens System Software Updater käynnistyy.

HUOMAUTUKSIA:
    • Jos järjestelmä ei ole valmis aloittamaan päivitystä, näkyviin tulee virheilmoitus. Toimi viestin mukaisesti ja kaksoisnapsauta sitten uudelleen LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos viesti You need to restart your computer (Tietokone on käynnistettävä uudelleen) tulee näkyviin, käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos näkyviin tulee viesti You need to install Sony Camera Driver (Sony Camera Driver on asennettava), suorita vaihe 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
    • Jos viesti Check the Security & Privacy setting (Tarkasta suojaus- ja tietoturva-asetukset) tulee näkyviin, suorita vaiheen 1: Sony Camera Driver -ohjelmiston asentaminen kohdat 7 ja 8, käynnistä tietokone uudelleen ja kaksoisnapsauta sitten LensSystemSoftwareUpdater-kuvaketta.
  6. Kytke kameraan virta ja liitä se tietokoneeseen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Kameran LCD-näytössä näkyy USB Mode (USB-tila).
  7. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Objektiivin järjestelmäohjelmistopäivityksen ikkuna ilmestyy tietokoneelle ja Follow computer instructions (Noudata tietokoneen ohjeita) ilmestyy kameran näyttöön.
    HUOMAUTUS: Älä tämän jälkeen katkaise kamerasta virtaa, ennen kuin objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys on valmis. Kameramallin mukaan näytön vaihtuminen voi kestää muutaman minuutin.
    • Tietokone
      Tarkista versio -näyttö
    • Kamera
    Vianmääritys:
    • Jos näyttöön tulee viesti The update is not available for your model (Päivitys ei ole saatavilla malliisi), tarkista, vastaako asennettava objektiivin järjestelmäohjelmistotiedosto kameraan kiinnitettyä objektiivia. Jos käynnissä on oikea objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelma, sulje päivitysohjelma, irrota USB-kaapeli, katkaise kamerasta virta ja palaa vaiheeseen 2: Käynnistä objektiivin järjestelmäohjelmistopäivitys.
    • Jos näet ilmoituksen Could not find camera with the lens for this update mounted (Kameraa, johon on liitetty tätä päivitystä vastaava objektiivi, ei löydy), tarkista, onko kamera mainittu kohdassa Relevant Products (Asiaankuuluvat tuotteet) ja onko kamera liitetty tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  8. Valitse objektiivin järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa Next (Seuraava). Nykyinen versio ja päivityksen jälkeinen versio tulevat näkyviin näyttöön vasempaan alareunaan. Jos objektiivin järjestelmäohjelmiston nykyinen versio on versio 02, päivitystä ei tarvita. Katkaise tässä tapauksessa USB-yhteys ja valitse Finish (Valmis), katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, aseta akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite uudelleen ja kytke kameraan virta.
    • Päivitys vaaditaan
       Kuva, jossa näkyy järjestelmäohjelmiston nykyinen versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
    • Päivitystä ei vaadita
      Kuva, jossa näkyy ohjelmiston uusin versio järjestelmäohjelmiston päivitysohjelmassa
  9. Varmista, että nykyinen versio on versio 01, valitsemalla Next (Seuraava). Tiedot siirretään kameraan (noin 5 sekuntia).
    HUOMAUTUS: Älä katkaise kamerasta virtaa tai irrota USB-kaapelia päivityksen aikana.
  10. Tiedonsiirron päättymisen jälkeen näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Suorita päivitys -näyttö
    valitse Finish (Valmis).
  11. Päivitysprosessi käynnistyy, ja kamerassa näkyvät edistymispalkit (noin 30 sekuntia).
  12. Päivitys on valmis, kun Lens update complete (Objektiivin päivitys on valmis) -viesti ilmestyy kameran näytölle.
    Jos käytät QX-sarjan mallia, päivitysprosessi on päättynyt, kun QX-sarjan näyttö katoaa.
  13. Irrota USB-kaapeli.
    HUOMAUTUS: Kun päivitys on valmis, katkaise kamerasta virta, irrota akku ja/tai verkkolaite, laita akku takaisin paikalleen tai yhdistä verkkolaite ja kytke kameraan virta.

Vaihe 3: Varmista, että objektiivin järjestelmäohjelmiston versio on versio 02

1. Valitse kamerassa Menu (Valikko)→ Setup (Asennus) →Version (Versio).
  2. Objektiivin järjestelmäohjelmiston versio näytetään oheisen kuvan mukaisesti:
    Kuva, jossa näkyy päivitetty ohjelmistoversio

Kysymyksiä ja vastauksia

Päivitys ei valmistu

Jos näyttö on musta yli 10 minuutin ajan, tee vianmääritys noudattamalla seuraavia ohjeita: